Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Vadba - 4

Tako si najhitreje opomorete po napornem treningu

N.J.
07. december 2017, 08:10
0
Velikost pisave:

Brez dela ni napredka in po vsakem kakovostno izvedenem treningu so bolečine v mišicah nekaj precej pogostega in običajnega.  Pomembno je, da tedaj ne odnehate, a hkrati je treba pustiti telesu, da si opomore.

Trening
(Foto: Thinkstock)

Dan ali dva po napornem in dobro izvedenem treningu se lahko pojavi bolečina v mišicah, ki je nelagodna in nas ovira pri nadaljnjem treniranju. A to je pač cena, ki jo je treba plačati, če želimo preoblikovati svoje telo in razviti mišice. Pomembno je, da se zaradi tega ne odrečete naslednjemu treningu, temveč da stisnete zobe in se potrudite, za lajšanje bolečin pa obstoji več načinov.

V prvi vrsti si lahko pomagate tako, da se po treningu oprhate s hladno vodo. V hladnih zimskih dnevih vas verjetno to prav nič ne mika, a potrpite in ohladite razbolele mišice.

V primeru bolečin v mišicah nekaj dni ne obremenjujte iste mišice, temveč se osredotočite na druge.Če boste na vso silo  skušali delati vaje za mišice, ki so že razbolele, tvegate poškodbo.

Po napornem treningu vselej opravite tudi raztezne vaje, dokler ste še ogreti. Mišice vedno raztegujte počasi in nadzorovano, da jih ne poškodujete. Razmislite o masaži in si jo privoščite pri nekom, ki obvlada. Prekrvavitev lahko izboljšate tudi s 'knajpanjem', s pospešitvijo prekrvavitev pa se bodo tudi mikro poškodbe mišic hitreje celile. Ne pozabite na veliko tekočine.

 

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 0
Več komentarjev