FIT

Tako si najhitreje opomorete po napornem treningu

29.08.2018, 6:18
0
Brez dela ni napredka in po vsakem kakovostno izvedenem treningu so bolečine v mišicah nekaj precej pogostega in običajnega.  Pomembno je, da tedaj ne odnehate, a hkrati je treba pustiti telesu, da si opomore.

Trening
Trening/ FOTO: Thinkstock

Dan ali dva po napornem in dobro izvedenem treningu se lahko pojavi bolečina v mišicah, ki je nelagodna in nas ovira pri nadaljnjem treniranju. A to je pač cena, ki jo je treba plačati, če želimo preoblikovati svoje telo in razviti mišice. Pomembno je, da se zaradi tega ne odrečete naslednjemu treningu, temveč da stisnete zobe in se potrudite, za lajšanje bolečin pa obstoji več načinov.

V prvi vrsti si lahko pomagate tako, da se po treningu oprhate s hladno vodo. V hladnih zimskih dnevih vas verjetno to prav nič ne mika, a potrpite in ohladite razbolele mišice.

V primeru bolečin v mišicah nekaj dni ne obremenjujte iste mišice, temveč se osredotočite na druge.Če boste na vso silo  skušali delati vaje za mišice, ki so že razbolele, tvegate poškodbo.

Po napornem treningu vselej opravite tudi raztezne vaje, dokler ste še ogreti. Mišice vedno raztegujte počasi in nadzorovano, da jih ne poškodujete. Razmislite o masaži in si jo privoščite pri nekom, ki obvlada. Prekrvavitev lahko izboljšate tudi s 'knajpanjem', s pospešitvijo prekrvavitev pa se bodo tudi mikro poškodbe mišic hitreje celile. Ne pozabite na veliko tekočine.

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.