Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Raztegovanje na delovnem mestu

Tako dela jogo nekdanja Beckhamova trenerka

L.P.
18. maj 2018, 13:20
0
Velikost pisave:

Če sediš za pisalno mizo dolge ure, si lahko od tega močno utrujen. Ko začutiš, da izgubljaš koncentracijo, si je vredno vzeti nekaj minut zase. Zapreti oči, globoko vdihniti in s telesom izvesti nekaj vaj, ki te bodo razmigale in ti ponovno dale energijo za delo.

Shona Vertue, nekdanja osebna trenerka Davida Beckhama in ustanoviteljica metode Verthue je razvila osem korakov joge na delovnem mestu ("desk yoga").

Namen tovrstne joge je po besedah, ki so zapisane na blogu Vertue, znebiti se vaših bolečin, vezanih na položaj, ki ga zavzemate za pisalno mizo. Pri tem pa povečati moč možganov in povečati sposobnost osredotočenosti.

Vertue pravi, da naj bi mnoge študije pokazale, da smo utrujeni po 45 minutah dela in potrebujemo odmor. Medtem ko lahko redno obiskovanje telovadnice močno pripomore k vašemu počutju, pa nima vsak časa da bi to redno prakticiral.

Zato ti lahko joga na delovnem mestu močno koristi.

Predstavljamo ti osem korakov tovrstne joge, ki jo je ustvarila Vertue.

WHAT IS EXERCISE TO YOU? | Did you know that You’re body is working towards making you better at whatever it is you do most? Sit hovering over a laptop, behind a desk for 9 hours a day and your body will adapt itself to be better at doing just that. So when I hear blanket statements like: ‘You don’t need to exercise every day.’ I think HOLD UP - Can we clarify what exercise is in this case? If exercise to you is a punishing process of pain, sweat, tears, red lights, loud music and dissolute fitness instructors then yeah, definitely, you don’t need to do it every day (or ever). If however, exercise is a conscious process of engagement in a physical activity in order to sustain or improve health, then personally, if you’re not injured or ill, I THINK YOU SHOULD 100% BE DOING IT EVERY DAY, because what is our life without a certain base level of health?! 9 hours a day behind a desk is not how the human body was designed to function, your entire internal system requires movement in order to work - so whether it’s a brisk walk to work, coupled with a conscious mobility session before bed, or a morning yoga sequence, followed by a 30 minute gym session during your lunch break - please try to keep ‘healthy movement’ a frequent part of your life. *This is not me condoning fitness or exercise addiction - I’m talking about healthy movement that comes from an intention of self care, not self-loathing.* Health is Wealth #vertuecrew #vertueliving #adaptation

A post shared by Shona Vertue (@shona_vertue) on

Prvi korak

Vertue pravi, da najprej zapreš oči in trikrat globoko vdihneš. Vzemi si tri sekunde za vdih in tri sekunde za izdih.

"Dihanje je zelo tesno povezano s stanjem živčnega sistema, zato ohranjanje mirnega in ritmičnega dihanja lahko pripomore k sprostitvi telesa ob prebujanju uma," je dejala.

Drugi korak

Ko imaš zaprte oči, obrni glavo na levo stran. Istočasno dvigni prsni koš in desno ramo obrni stran od telesa. Ta postopek ponovi še na drugi strani telesa.

Tretji korak

Skleni prste na rokah in položi roki za glavo. Medtem dvigni sredino prsnega koša, pri tem pa pazi, da ne spustiš glave preveč nazaj.

Četrti korak

Svojo desno roko postavi na zunanji del levega stegna. V tem položaju dvigni levo roko in glavo obrni v levo. Nato pa nagni svoje telo na desno stran. Ponovi ta postopek na drugi strani.

Peti korak

Peti korak vključuje preproste sedeče zasuke na obeh straneh. Pomembno je, da pri tem obdržiš dvignjen prsni koš.

Šesti korak

Ne glede na to, kako čudno se sliši, je naslednji element zehanje.

"To je res dobro za vas," pojasnjuje Vertue. "Možgani se ob tem spočijejo. Ko zehate, dejansko spodbujate nevronsko področje možganov, ki ima pomembno vlogo pri zavesti, opozorilih in sproščanju."

Sedmi korak

Ponovno skleni prste na rokah skupaj in jih iztegni proti stropu.

Osmi korak

Zavrti gležnje in pomigaj s prsti. Po mnenju Vertue to pomaga pri kroženju krvi v nogah, hkati pa tudi poveča raven tvoje celotne energije v telesu.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 0
Več komentarjev