Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Kava

Tako boste pokurili več kalorij!

N.J.
01. avgust 2017, 08:08
3
Velikost pisave:

Pitje kave izboljša učinek vadbe, ne glede na to, ali jo uživate redno ali le občasno, je pokazala nova raziskava.

Veliko študij je bilo že opravljenih v povezavi z uživanjem kave in vplivom na organizem. In čeprav nekateri opozarjajo predvsem na negativne učinke, so tudi dobre plati.

Študija, ki so jo opravili na univerzi v Sao Paulu, je pokazala, da so tisti športniki, ki so pred treningom zaužili kavo, porabili več kalorij kot tisti, ki je niso.

moški na kolesu
(Foto: iStockphoto)

Športnikom, ki redno pijejo kavo, velikokrat naročijo, naj se ji vsaj pred tekmovanjem odrečejo. Brazilski raziskovalec, ki je strasti pivec kave in navdušen kolesar, se je odločil raziskati, ali je takšna odločitev pravilna ali ne.

Pod drobnogled je vzel 40 mladih kolesarjev. Vsak je moral s kolesarjenjem v najkrajšem možnem času porabiti 450 kalorij. Eni skupini so dali kofeinske tablete, vsaka naj bi bila ekvivalent 4 skodelicam kave, drugi so prejeli placebo, tretji pa niso zaužili ničesar.

Tisti kolesarji, ki so zaužili kofeinske tablete, so bili za 3,3 odstotka hitrejši, placebo skupina pa za 2,2 odstotka. Razlika je resda majhna, a prav ta odstotek je lahko odločilen za zmago. Zanimivo – učinek je bil enak tako pri tistih, ki kave načeloma ne uživajo, kot pri tistih, ki jo pijejo redno.
 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,0
glasovi 4
Komentarjev: 3
Frane Šajn 01.08.2017 06:40:37
Veste kako najbolje pokuriti kalorije , ki jih nameravate zaužiti ? Takole, vse skupaj vržete na ogenj in mir!
 
kundalinigirl 31.07.2017 12:48:24
Najprej s tekom, nato s seksom. :)
JLPiccard 06.10.2017 14:53:34
sex najpre :)
Več komentarjev