Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

hujšanje

Projekt plaža 2018: To je nujno!

N.J.
17. marec 2018, 11:04
0
Velikost pisave:

Na spletu kar mrgoli najrazličnejših programov prehranjevanja in njihovi ustvarjalci obljubljajo praktično nemogoče. Kako se sploh lotiti klestenja odvečnih kilogramov?

Debel moški hujša
(Foto: Thinkstock)

Če se boste odločili čez noč popolnoma spremeniti svoje prehranjevalne navade, boste izločili vse, kar je bilo do danes vaša edina hrana in vključili vsa tista živila, ki se jih do sedaj niti dotaknili niste, boste drastično zmanjšali porcije in si za nameček še zadali cilj, da vsak dan obiščete fitnes, ste na dobri poti do ... nehuspeha. Kako se lotiti?

Prehranska strokovnjakinja Lisa Drayer, ki o prehrani piše za CNN, pravi, da veliko ljudi išče instant rešitve, lotijo se drastičnih sprememb in hitro obupajo. Glede na to, da ni univerzalnega recepta za hujšanje, saj različnim osebam z različnimi slogi življenja ne morejo ustrezati iste stvari, svetuje zmeren način hujšanja.

Zdrav način?

Dejstvo je, da vsaj z vidika motivacije vsi rabimo obetaven začetek. Hitra izguba nekaj kilogramov v prvem tednu ali dveh daje upanje, da bo cilj kmalu dosežen.

Kot pravi Drayerjeva, ona svojim strankam svetuje, da ob začetku hujšanja močno povečajo vnos tekočine (vode) v telo. »Izločiti je treba enostavne ogljikove hidrate, kot so recimo vse vrste kruhov, testenine, kosmiči in riž. Iz  jedilnika za začetek izločite tudi vse sladkarije. Zdržite en teden. Na ta način boste v telo vnesli veliko manj kalorij, iz telesa boste izločili nekaj odvečne vode. Tehtnica bo konec tedna pokazala precej manj, seveda veliko tudi na račun vode, a to je lahko obetaven in spodbuden začetek, ki ga vsakdo rabi.«

Moški je shujšal
(Foto: Thinkstock)

Tistim, ki zaužijejo veliko kalorij s pijačo, svetuje, da vse sladke pijače zamenjajo z vodo ali nesladkanim čajem, oziroma vsaj nadomestijo s pijačami brez sladkorja, če res ne gre drugače.

Občutek lakote je stresen za vsakega posameznika. Trik je torej v tem, da telo čim bolj uspešno preslepite. Ko v telo vnesete premalo energije s hrano, začne varčevati in ob enakem gibanju porabi za delovanje manj energije, kot bi sicer. Če ste med tistimi, ki ne prenesejo občutka lahkote, je morda lažje, da sicer omejite obroke, a deficit ustvarjate z vadbo. Takšen način hujšanja je sicer nekoliko počasnejši, saj je načeloma lažje tako oblikovati obroke, da v enem dnevu zaužijemo 500 kalorij manj, kot pa da enako količino energije pokurimo z gibanjem, je pa dejstvo, da z vadbo, poleg tega, da počasi zmanjšujemo odstotek maščobe v telesu, pridobivamo mišično maso.

Ne pozabite na Dan za trening, Kanal A, 20:00, pred UEFA Liga prvakov!

TRENINGI S PROFESIONALCI?

Ne, trening s profesionalnim športnikom ni nekaj, česar bi se lotili, če ste popolnoma brez kondicije. Je pa to izziv, ki ga je sprejel televizijski voditelj in stand up komik Klemen Bučan. Nadel si je že boksarske rokavice in se spopadel v ringu. Odnesel jo je z 'le' počenim rebrom. Kako trenira, mu je pokazal tudi Robert Kranjec in Bučan se je med drugim celo spustil po skakalnico. Ni se dobro končalo. Treniral je tudi z Rkom Margučem, deskarjem in Mišo Marinček, reprezentantko in članico rokometnega kluba Krim Mercator. Nazadnje jse je prelevil še v odbojkaša. Klemnov trener je bil visok in postaven dolgoletni kapetan ACH Volley – Andrej Flajs. Kako se je s svojimi borimi 175 centimetri znašel med odbojkarskimi velikani? Vse pretekle oddaje najdete na VOYO.SI. Kaj ga čaka v prihodnje, pa izveste v torek ob 20h, takoj za oddajo Dan za trening pa vas čaka UEFA Liga prvakov!

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 2,3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2,3
glasov 6
Komentarjev: 0
Več komentarjev