FIT

Osvojite nepozabno doživetje v Kranjski Gori

06.12.2018, 16:02
Vsak si želi okusiti delček zimske idile, ki ga ponujajo smučišča, ki že dolgo niso več samo smučišča, ampak prostor, kamor pridejo vsi, ki si želijo preživeti čudovit zimski dan tako ali drugače. Ne glede na to, ali so začetniki ali profesionalci, prav vsi si lahko v objemu popolne beline maksimalno uživajo, pa če smučajo od jutra do noči ali če se zleknjeni na ležalnik nastavljajo sončnim žarkom. Če tudi vi sodite med strastne ljubitelje belih strmin ali pa bi zimske radosti radi letos okusili prvič, nikar ne odlašajte, ampak pojdite čim prej v akcijo in si pričarajte popoln zimski dan!

Elan in Intersport podarjata ...
Elan in Intersport podarjata ...

SODELUJTE V NAGRADNI IGRI IN OSVOJITE SUPER NAGRADE!

Izpolnite prijavnico na dnu članka in se potegujte za eno od sanjskih Elanovih nagrad:

► 4 x smuči Elan

► 7-dnevni najem apartmaja v Kranjski Gori

► šolo smučanja Intersport Bernik

Občutek sprostitve in svobode poznajo vsi tisti, ki obožujejo bele strmine, medtem ko s svojimi smučmi drsijo po snegu … In ko sneg obsije še sonce, zablesti še tisoč drobnih kristalov za resnično veličastne občutke. Ni skrivnost, da šport, kakršen je smučanje, prinaša užitke in sprošča endorfine, ki pomagajo, da lažje premagate stres. Na beli progi ste samo vi in vaše smuči, za razliko od večine stvari v življenju pa le-te lahko imate vedno pod nadzorom. Z njimi lahko odkrivate svoje zmožnosti, preizkušate najboljše poti med zasneženimi smrekami in preprosto uživate v vožnji.

Poskrbite, da boste v najboljši družbi

Preden se odpravite na izbrano smučišče se vprašajte, koga si najbolj želite ob sebi. In čisto preprosto - povabite ga zraven. S pravo družbo bo doživetje na snegu samo še lepše. S simpatijo boste opazili vso romantiko zasneženih hribčkov ali gora in skupaj bosta lahko vijugala po skritih, belih poteh. Starši, peljite svoje malčke na zabavo na bele strmine. Družabni in glasni izberite svojo družbo in prijatelje povabite na tekmovanje po izbrani progi (morda z modro ali z zeleno označbo, da ne bo kakšnih nepotrebnih padcev). Konec koncev pa ste včasih lahko sami (sebi) najboljša družba. Na nikogar ne rabite čakati za doživetje zimske pravljice, ki jo lahko pišete po belih strminah. Vse, kar potrebujete, so samo smuči (no, in smučarska oblačila) in smučišče je lahko vaše. Še najbolje pa je, da z družbo ali z družino najamete kočo v bližini smučišča in tako uživate več dni v snežnih radostih - raziskujete okolico, naredite snežaka, se kepate in ob večerih igrate družabne igre.

S pravo družbo bo preživljanje časa na smučišču nepozabno.
S pravo družbo bo preživljanje časa na smučišču nepozabno./ FOTO: Klemen Razinger

Popoln dan je za vsakega drugačen

Počasnež

Zapečkarji se boste na smučišče verjetno odpravili šele pozno dopoldne in brez najljubše kavice vam osvajanje belih strmin ne pade niti na misel. Poleg tega pa se je treba pred snežnim podvigom še dobro okrepčati, po možnosti v dobri družbi. Za smuko si izberite lažjo in počasno progo, da si boste lahko privoščili vse tiste navihane vragolije, ki vas bodo naredile spet bolj žive oziroma živahne. Pomislite, kaj je tisto, kar vam požene kri po žilah?! Lahko si popestrite progo s kakšnimi količki ali drugimi pripomočki (da ne ogrožate ostalih ali celo sami sebe) in se domislite zanimivih kazni, za tiste, ki zadnji prispejo na cilj. Še kako vas bo zbudila kazen, ki jo boste naložili tisti simpatični smučarki.

Ekstremist

Prvi na smučišču, tako in drugače ... Včasih tudi izven prog. Večino dneva presmučate sami ali pa v družbi tistih redkih, ki vas zmorejo dohajati. Nič vas ne ustavi, ne lakota ne žeja. Poskrbite, da boste imeli pri sebi kaj za pod zob, na primer slasten sendvič in termovko s čajem, da ne boste omagali pri svojih podvigih. Kakšen kvaliteten in praktičen nahrbtnik naj bo vedno z vami. Potem pa potrebujete samo še smučišče, ki bo zadovoljilo vaše potrebe po tistih najzahtevnejših progah, ker priznajte si - iščete izzive in adrenalin. To je pa tisto, kar vam požene kri po žilah, da se osvobodite vseh omejitev. Vseeno pa poskrbite za svojo varnost tudi na smučišču s primerno opremo.

Snežna kraljica

Za snežno kraljico potrebujete najlepša smučarska oblačila in tudi najlepše smuči, ki pa morajo biti vseeno tudi dovolj kakovostne, ker želite, da vas opazijo, medtem ko se elegantno spuščate po srednje zahtevni progi (za večji vtis se potrudite, da osvojite še tisto bolj zahtevno, kjer boste dejansko spoznale največje frajerje). Po misiji pa na zasluženo razvajanje, na udoben ležalnik v družbi prijateljic ob božanju sončnih žarkov. Zaščitite svojo kožo tudi na smučišču, da se ne boste iz snežne kraljice spremenili v tisto preveč zapečeno, ter si privoščite topel ali osvežilen napitek.

Mali smučarji

Kot starši želite svojemu otroku samo najboljše. Za začetek najboljše smuči s katerimi bo zablestel. Pod vašim vodstvom ali pod okriljem izkušenega smučarskega inštruktorja bo ves svet njegov, za začetek ta, ki je pokrit s snegom. Izberite smučarsko šolo s katero bo pot do uspeha še toliko lažja. Ne pozabite, medtem ko postaja novi Bojan Križaj na snegu, da je še vedno tudi otrok, tako da le naredite tudi snežaka skupaj z njim ali pa mu vrzite tisto snežno kepo. Z njim si lahko tudi sami privoščite otroško veselje in tudi dober izgovor imate zanj.

Elan Amphibio 11 Ti Power Shift (levo) in Delight Sport Power Shift (desno)
Elan Amphibio 11 Ti Power Shift (levo) in Delight Sport Power Shift (desno)/ FOTO: arhiv proizvajalca

Popolni začetniki

Ste se ’okužili’ navdušenja svojih prijateljev nad zimskimi radostmi in se odločili, da se boste letos naučili smučati? Vsekakor pametna odločitev. Naj vas nikar ne skrbi. Potrebujete le kakovostne smuči in vso ostalo opremo ter obilo dobre volje. Smiselno je, da najamete inštruktorja smučanja, ki vas bo naučil osnov in vam podal nekaj koristnih nasvetov, potem pa se le prepustite in uživajte. Spoznajte smučišče po dolgem in počez, izkoristite vse, kar se vam ponuja in kmalu boste lahko svoji družbi konkurenca.

Torej, privoščite si svoj popoln dan in vse kar bo pripomoglo, da bo res tak kot si želite. To najbolje veste sami, kje, kdaj in s kom … Mi pa vemo, da bo zares popoln le s pravimi smučmi.

Do maksimalnih užitkov

Za popoln dan na smučišču potrebujete torej le še popolno opremo. Izberite smuči, ki so primerne vašemu znanju in karakterju in s katerimi boste resnično zablesteli na način, kot si samo vi želite. Naj bo nakup oseben in zavedajte se, da gre za dolgoročno investicijo, ki se vam bo obrestovala na vseh zasneženih strminah, če boste le izbrali tiste prave … Smuči, s katerimi boste osvojili vsako progo in boste veliko bolj samozavestni, samozavest pa nikogar ne pusti hladnega kljub nizkim temperaturam. Temperaturo dvigujejo pri Elanuže od nekdaj in tisti, ki niso doživeli zimskega veselja z njihovimi smučmi, so prej izjema. Smuči Elanso znane izven naših belih strmin, saj njihovo kvaliteto ceni ves smučarski svet. Dolgoletna tradicija, vrhunski materiali in tehnološke inovacije prepričajo tudi največje profesionalce, ki z njimi osvajajo najvišje stopničke. Tako Bojan Križajkot Urška Hrovat in Filip Flisar še vedno prisegajo na svoje ’Elanke’. Vseeno pa vas moramo opozoriti, da tudi s profesionalnimi smučmi še ne boste Filip Flisar, zato izberite tiste, ki so prave za vas in vaše znanje. V prodajalnah Intersport boste našli pestro ponudbo celotne smučarske opreme, seveda pa tudi kakovostne smuči ne glede na vaše smučarsko znanje. Prijazne prodajalce povprašajte za nasvet in z veseljem vam bodo pomagali izbrati vaše ’Elanke’.

Smuči, s katerimi se boste počutili popolno

Pri Intersportuletos priporočajo modela Elan Amphiibio 11 Ti Power Shift in ženski model Elan Delight Sport Power Shift, ki se ponašata z vrhunskim dizajnom in popolnoma dodelano ter posameznikom prilagojeno tehnologijo.

Idealna smučka za vas

Smuči Elan Amphiibio 11Ti Power Shiftse bodo med vijuganjem prilagodile vsaki podlagi in vsaki progi, za kar bo poskrbela vrhunska tehnologija Amphibio, ki združuje prednosti camber in rocker profila v eni smučki, torej zagotavlja vsestranskost, moč in odlično odzivnost. Upogljivost smuči po dolžini in torzijsko stabilnost zagotavlja tehnologija WaveFlex. Če povzamemo – smuči vas bodo navdušile v vseh pogledih, z njimi pa boste navduševali tudi sami! Uh ...

Navduši vsako žensko

Predstavnice nežnejšega spola pa bodo navdušene z modelom Delight Sport Power Shift, saj jih bodo lažje nosile, še bolj enostavno bodo z njimi rezale zavoje in tako bo smučanje teklo kot po maslu. Pri zasnovi smučke so proizvajalci za osnovo namreč vzeli najlažjo žensko smučko na svetu. Z njo bo vsaka ženska zadovoljna, tudi če nikoli še ni smučala, trenutki na smučišču pa veliko bolj sproščeni.

Tudi za otroke samo najboljše

Pri najmlajših je še kako pomembno, da se naučijo prvih zavojev ali pa nadgradijo svoje veščine na snegu na kakovostnih smučeh. Z namenom, da bi otroci dejansko vzljubili smuko, pa so pri Elanu razvili inovacijo U-Flex, in sicer gre za mehkejšo smučko. Tako bodo vaši malčki samozavestnejši na progi, saj jo bodo zelo enostavno upognili. Ponosni bodo sami nase, vi pa na njih še toliko bolj.

Ne pozabite na dodatno opremo

Še malo vam manjka do popolnosti. Za boljše počutje si omislite tudi najboljša smučarska oblačila, saj boste z novimi smučmi na novo odkrivali svet smučanja in zakaj ne bi zablesteli v celoti. Saj veste, obleka naredi človeka, smučarska (s smučmi) pa smučarja. Odločite se, kakšen smučar želite biti in si privoščite vso opremo, ki jo za to potrebujete. Izberite najboljšo za najboljši vtis, ki ga boste pustili na smučišču še dolgo po tem.

Ne čakajte na užitke

Odpravite se torej v eno od prodajan Intersportali obiščite spletno trgovino, kjer boste na enem mestu našli vse, kar potrebujete, predvsem vrhunske smuči, ki vas bodo popeljale do pravih užitkov … Poskrbite zase in za celo družino. Dovolj dolgo ste čakali, da je prišla zima in škoda bi bilo, da si od nje ne vzamete vse, kar vam ponuja … In to že letos. Naj vas zapeljejo zimski čari in dogodivščine, ki jih prinaša.

Ni lepšega, kot če za nekaj dni najamete kočo v bližini smučišča. Tako boste zagotovo pozabili na vsakdanje skrbi in si napolnile baterije, užitki na smučišču pa bodo še toliko večji.
Ni lepšega, kot če za nekaj dni najamete kočo v bližini smučišča. Tako boste zagotovo pozabili na vsakdanje skrbi in si napolnile baterije, užitki na smučišču pa bodo še toliko večji./ FOTO: Klemen Razinger

Prepustite se in uživajte

In ko boste v popolni opravi in v pravi družbi kooončno prispeli na izbrano smučišče, se le prepustite in uživajte. Uživajte s svojimi smučmi na številnih progah, z njimi boste obvladali vsako in se odpeljite v vaš najljubši film, ki ste si ga zavrteli ob prvem zapadlem snegu. Vzemite si svobodo in sneg pod sabo in med vožnjo pozabite na vse, kar vas teži. 

Nikar pa ne pozabite, da vas v Intersportu čaka odlična ponudba, ki sta jo za vas pripravila Elan in Intersport, ki sta združila moči, da zadovoljita tako smučarske začetnike kot profesionalce. Izberite pravo opremo in se pridružite številnim smučarjem, ki že vjugajo na domačih in tujih smučiščih.

SODELUJTE V NAGRADNI IGRI IN OSVOJITE SUPER NAGRADE!

Izpolnite prijavnico in se potegujte za eno od sanjskih Elanovih nagrad:

► 4 x smuči Elan

► 7-dnevni najem apartmaja v Kranjski Gori

► šolo smučanja Intersport Bernik

Sponzorirana vsebina