Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

partnerja v spalnici

Pozor, nikar ne abstinirajte predolgo!

S.C.
09. januar 2017, 10:16
13
Velikost pisave:

Pozitivni učinki rednega seksa so dobro znani, če pa trenutno v vašem življenju ni akcije, naj vas spomnimo, zakaj ni dobro predolgo abstinirati.

Zbliževanje s partnerico, zdravje srca ter blaženje nakopičenega stresa so le trije izmed številnih pozitivnih učinkov rednega seksa na dušo in telo, kar je potrdila že marsikatera znanstvena študija. Resda se včasih kratka abstinenca izkaže za dobro potezo, saj naj bi po besedah seksologinje iz Toronta Jessice O'Reilly nekateri ljudje močneje doživljali občutke med samim seksom in ob dotiku dlani, ustnic ali jezika, če tega niso bili deležni določeno obdobje.

Spolnost - 6
(Foto: Thinkstock)

Tako znajo bolj ceniti fizični stik in tudi seks naj bi se sčasoma povzpel na bolj čustveno raven. O'Reillyjeva je tako začasno vzdržnost od seksa pogosto priporočala ženskam, ki nikakor niso mogle doživeti orgazma, medtem pa naj svoje telo raziskujejo same.

Toda roko na srce, seks je pač nekaj lepega in, kot smo že poudarili, tudi splošnemu zdravju koristnega, zakaj bi se mu torej odpovedovali, če nimamo za to nobenega oprijemljivega razloga. S tem se strinja tudi seksualni terapevt David McKenzie, po njegovem mnenju se namreč pri moških odpovedovanje seksu lahko izkaže za zelo negativno, saj med drugim postanejo bolj sramežljivi in predvsem nesamozavestni. Veliko huje je, če ima moški veliko željo in potrebo po seksu, a ga partnerica nenehno zavrača z nesmiselnimi izgovori. V tem primeru se lahko moškemu še dodatno skrha samozavest, saj ga globoko v sebi skrbi, da preprosto ni dovolj dober v postelji in ne zna zadovoljiti svoje najdražje. Stvar niti ni tako nedolžna kot se morda sliši, saj ima zaradi tega mnogo predstavnikov močnejšega spola lahko kasneje določene seksualne motnje. Res pa, da je vse odvisno od tega, kako pomembno vlogo v življenju posameznika sploh predstavlja seks. Dogaja se namreč tudi obratno, včasih so ženske prave nimfomanke in jim partnerji v postelji preprosto ne morejo slediti.

O'Reillyjeva opozarja na problem, ki je v današnjem času med partnerjema zelo pogost. Zaradi natrpanega urnika, stresnega vsakdana ali nenehne napetosti jih veliko zanemarja intimne trenutke v dvoje, in namesto da bi s seksom negativno energijo sprostili, se pomirili in zbližali s svojo boljšo polovico, se počasi oddaljujejo od nje. In potem nekega dne privre na plan ideja o ločitvi, po možnosti zaradi tretje osebe, ki je partnerja ali partnerico znala 'prijeti v roke' in razumeti njegove oziroma njene seksualne potrebe.

Če vas torej nič ne ovira in nimate nobenih hujših zdravstvenih težav, se nikar ne odpovedujte seksu, saj ne samo, da boste naokoli hodili potešeni, pomirjeni in z nasmehom na obrazu, zaradi vseh ostalih pozitivnih učinkov seksa boste tudi dlje živeli. Če niste v resnem razmerju in si tu pa tam radi privoščite kakšno avanturico, pa le pazite na zaščito.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 2,4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2,4
glasov 8
Komentarjev: 13
 
Abrams 11.01.2017 07:06:57
Sex je zato, da se ohranja vrsta. Zato je tud tolko promoviran. Pa po moje čist podzavestno. Je pa zlo podobno, kot pri živalih. Ko samica dobi tisto svoje seme in (2x, 3x odvisno od želje), potem želja po sexu izgine in jo zamenja zgolj materinstvo. Pa lahko še ne vem kolk razlagate, ženski ni do moškega ! Zato pa tud moškemu ni problem dobit ženske, pa tud če je še ne vem kako umazan in zanemarjen.
Abrams 11.01.2017 07:08:49
Na tem svetu je bistvo ženski rodit. To je tudi edina stvar, zaradi katere je tle. In najbolj jo prizadene, če jo noben ne pogleda. Pa magar v još... al pa v muc....
stella1111 14.01.2017 11:41:02
kero t.ele si ti
 
Jimi1 10.01.2017 18:26:08
No ja....kljub vsemu od abstinence glava ne boli. Poslušati pa ono, kar je okoli "mačke" pa vsaj mene vodi do hudih glavobolov. Zdrav duh v zdravem telesu je najvažnejše, pa četudi je za ta namen potrebna dostikrat tudi neprostovoljna abstinenca... No mene zadnja leta kar čudno že gledajo, vendar imam v hiši mir, kar pa tudi dobro šteje....
 
bodipameten 10.01.2017 15:22:47
najprej govorijo ne pol pa dol nečjo pa jih razumi če jih moraš ko bi pa one rade pa mislijo da smo narejeni kot stikalo za luč ko prižgeš mora delati-razum ti ženske jih ne moreš
X61Y 09.01.2017 19:09:20
Dobro, da ste tole napisali. Soseda je tudi kar naprej na 24 ur
 
jung 09.01.2017 19:06:47
Pustimo te idealne linije. Ma kaj ni že slab sex ,oz nekaj na silo samo da je , neke vrste abstinenca...v razmislek pač....
 
slovenc59 09.01.2017 18:58:18
Tole moram dati moji za prebrat. Mogoče se bo zbrihtala. Na stara leta jo špara ko junfarca....
Frane Šajn 09.01.2017 11:21:35
Pri ženskah je največja nevarnost pri tem ta , da se himen ponovno obraste in potem ponovno tisti pekoč občutek pri bunka,bunka, ki je pri nekaterih hujši pri nakaterih manj vse z namenom , da se prvi ne pozabi zdaj pa še drugi za povrh, no lepa reč. Punce neka starejša ženska mi je nekoč rekla, da je bolje dati muco tičkom kot črvičkom! Pametna ona.
Sianne 09.01.2017 11:32:45
Ne veš, o čem govoriš...
Frane Šajn 09.01.2017 11:52:13
Sianne se pa tajkoj vidi, da ti vse obvladaš. Ja bo držalo vsi ljudje vse vedo. Ampak tole kakšen um za pošizit!
Apostol1 09.01.2017 17:05:31
vosu voslast
kollerik 09.01.2017 19:38:25
Bravo Frane, resnica boli.... :))
Več komentarjev