Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

smrad

Tega menda ne prenašajo najbolje ...

N.J.
31. julij 2017, 15:50
4
Velikost pisave:

Pomlad in poletje sta letna časa, ko radi jemo meso na žaru, spijemo pivo in se družimo s prijatelji. In kaj je boljše od tega, da poleg čevapčičev pojemo še debel kos kruha in šopek mlade čebule? Vse pa gre lahko kaj hitro narobe, če po pikniku načrtujete zmenek. Tisti zadah po čebuli ... ne vem, če vam ga bo oprostila.

Ste se na pikniku nažirali s čebulo in popolnoma pozabili na večerni zmenek, zdaj pa ne veste, kako se znebiti slabega zadaha? Nič hudega, imamo nekaj nasvetov, ki vam utegnejo pomagati, če se čebuli vseeno niste mogli upreti.

1. Metini listi

Sveži listi mete nevtralizirajo neugodne vonjave in osvežijo ustno votlino, poleg tega pa je ugodni učinek mete tudi ta, da pomirja želodec in izboljšuje prebavo. Ko si pripravljate mojito, dajte na stran nekaj lističev mete in jih nato prežvečite.

Čebula

2. Zeleni čaj

Pri blaženju neprijetnega zadaha naj bi bil izjemno učinkovit zeleni čaj, saj pomaga izprati čebulno olje, ki se po uživanju čebule zadržuje na jeziku in zobeh. Če ne marate zelenega čaja, poskusite zeleni čaj z okusom mete.

3. Limonada

Če imate pri roki ta kisel sadež, stisnite sok limone v kozarec vode in zaužijte napitek brez dodanega sladkorja, ugriznite v krhelj limone ali zgrizite malo limonine lupinice. Limonin sok naj bi namreč učinkovito odstranjeval neprijeten zadah po čebuli.

4. Peteršilj

Peteršilj ima močno aromo, intenzivno zelena barva lističev pa kaže na to, da ima v sebi ogromno klorofila, ki naj bi deloval antibakterijsko in pomagal v borbi s slabim zadahom. Po uživanju čebule tako zgrizete še nekaj lističev peteršilja.

5. Kardamon

Kardamon deluje antibakterijsko, vsebuje izjemno učinkovit cineol, in je zato odlična začimba za nevtraliziranje slabega zadaha po uživanju čebule. Slabost te začimbe pa je, da se le redko znajde na dosegu naše roke. Če ga imate, zgrizite njegove semenke, sicer pa posezite po katerem drugem učinkovitem 'pripomočku'.

Prav nič od zgoraj naštetega pa vam ne bo pomagalo, če ne boste redno skrbeli za čistočo vaših zob in ustno higieno. Redno si torej ščetkajte in nitkajte zobe, uporabljajte ustno vodico in redno obiskujte zobozdravnika. Le tako bo vaš zadah vedno pripravljen na zmenke, ne glede na to, ali boste uživali čebulo ali ne.

smrad
(Foto: iStockphoto)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 2,3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2,3
glasovi 3
Komentarjev: 4
 
Geniusslo 17.08.2017 08:58:01
zato pa so izumili doggy style... da se ne voha.... ne bit amaterji :)
Tinito Castro 13.08.2017 13:14:57
vsak svoj čevap in vsak svojo čebulico...Pa je rešeno...menda ne bom vedno ko želim pojesti kaj dobrega pazil?
janijankov 13.08.2017 12:49:29
Kaj pa če čebulo je ona ? Ji on odpusti ?
Dvomljivec 13.08.2017 21:22:37
taj jo poročiš :D
Več komentarjev