ZDRAV IN V FORMI

Novi športi za adrenalinske odvisnike

14.09.2018, 12:00
0
Čar adrenalinskih športov je, da lahko zmeraj najdemo kaj novega, bolj razburljivega in predvsem edinstvenega. Oglejte si nekaj idej, ki še niso med najpogostejšimi pri adrenalinskih odvisnikih.

Priznamo, da prva možnost ni ravno za vsakega, saj je zanjo treba odpotovati v puščavo. A če imate to priložnost in si želite novo adrenalinsko izkušnjo, je za vas zagotovo deskanje po pesku. To naj bi bilo zelo podobno kot deskanje po snegu, le da vas pri tem ne zebe. Če smo iskreni, je kar precej razlik. Pesek je namreč precej drseč in je zaradi tega težje obdržati nadzor nad desko. Tisti, ki so to posebno izkušnjo preizkusili, so dejali, da je tako, kot bi deskal po izjemno suhem snežnem plazu, v malem in predvsem nesmrtonosnem obsegu, seveda. Vsi so dejali še, da je izkušnja nepozabna, saj naj bi puščava vsakemu, ki jo obišče, ukradla srce. Za 'sandboarding' je najbolje obiskati Afriko, nekaj priložnosti za to pa ponujata tudi Avstralija in Peru. Če vam je to predaleč, lahko svoje deskarsko znanje preizkusite tudi v Nemčiji in Belgiji.

'Sandboarding'
'Sandboarding'/ FOTO: iStock

'Hydrospeed'
Od puščav in peska pa k vodi. Če vam kanjoning in rafting nista dovolj, morate preizkusiti 'hydrospeed' ali 'riverboarding'. Ne smete pozabiti, ta šport je namenjen samo dobrim plavalcem. Za 'hydrospeed' potrebujemo precej deročo vodo, kar pomeni, da je ta šport kar dobro razvit tudi v Sloveniji. Slovenske reke ponujajo vrsto adrenalinskih užitkov. Pri spustu po reki nato uporabljamo posebno napihljivo desko, na katero se uležemo in pustimo, da večino dela opravi tok. 'Hydrospeed' se je sicer pojavil že v poznih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja v Franciji. 

'Hydrospeed'
'Hydrospeed'/ FOTO: iStock


'Seabreacher'
Nekdo je pred časom opazoval morske pse, najverjetneje bele orjake ali tigraste morske pse, in premišljeval, kako zabavno bi se bilo peljati na katerem od njih. To bi bil seveda samomor, zato je izumil 'seabreacher'. To je nekakšen hibrid med vodnim skuterjem in podmornico. To pomeni, da gre lahko nad in pod vodo. Nad vodo vas bo prevažal z 80 kilometri na uro, pod vodo pa s približno 30 kilometri na uro. Z njim lahko izkušen voznik skoči tudi več kot tri metre nad vodno gladino in se potopi do globine dveh metrov. Vsekakor nekaj za adrenalinske navdušence, za katere morska voda še ni prehladna.  

'Seabreacher'
'Seabreacher'/ FOTO: iStock

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.