Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Težave spolnost

Moški z ukrivljenimi, pozor!

N.J.
08. november 2017, 08:06
5
Velikost pisave:

Pri moških z ukrivljenim penisom naj bi bilo veliko večje tveganje za razvoj različnih vrst raka, predvsem na modih, kožnega raka in raka želodca, je pokazala nova raziskava.

Težave spolnost
(Foto: iStockphoto)

Študija, ki so jo v Teksasu opravili na vzorcu 1,5 milijona moških, je pokazala, da imajo moški, katerih penis je v trdem stanju močno ukrivljen, kar 40 odstotkov več možnosti, da bodo zboleli za rakom na modih. Pri teh moških je tudi tveganje, da bodo imeli kožnega raka, večje za 29 odstotkov in za 40 odstotkov večja verjetnost, da bodo zboleli za rakom želodca. Rezultate raziskave so predstavili pri Ameriškem združenju za reproduktivno medicino (American Society for Reproductive Medicine, ASRM).

Stanje, ko se penis v trdem stanju ukrivi, poznamo kot Peyronijeva bolezen, razlog, zakaj do ukrivljenja sploh pride, pa zaenkrat ni še povsem jasen. Najverjetneje naj bi bila Peyronijeva bolezen posledica večkratne poškodbe penisa, čeprav nekateri raziskovalci predpostavljajo, da gre za genetske vzroke. Ob predpostavki, da je bolezen genetska, teksaški raziskovalci, ki so opravili študijo, predvidevajo, da je gen, ki povzroča ukrivljanje penisa, povezan tudi z razvojem tumorjev.

Če gre za bolezen kot posledico poškodbe, bi do te lahko prišlo bodisi med spolnimi odnosi, bodisi med športno aktivnostjo ali pri kakšni nesreči. Med celjenjem naj bi mesto, kjer se je tkivo nepravilno celilo, ostalo poškodovano. Ob erekciji ta predel ne nabrekne enako kot preostali del penisa, kar povzroči, da je nabrekli penis ukrivljen, bolečina pa ni nujno prisotna.

Zaskrbljenost
(Foto: Thinkstock)

V večini primerov pacienti sicer ne pomnijo, da bi kdaj doživeli kakšno nesrečo, poškodbo. Pri nekaterih se bolezen razvija počasi in v takih primerih najverjetneje res ne gre za posledico kakšne poškodbe.

Peyronijeva bolezen prizadene okoli 7 odstotkov moške populacije, odstotek pa bi bil lahko v resnici veliko višji, saj mnogi svojim zdravnikom o takšnih težavah, velikokrat zaradi neutemeljenega sramu, sploh ne poročajo.

Raziskovalci trdijo, da bi morali zdravniki moške s Peyronijevo boleznijo redno spremljati, da bi pravočasno odkrili morebitne rakave spremembe. Dr. Alexander Pastuszak, ki je vodil raziskavo, je povedal: »Medtem ko bolezen lahko zaznamuje že njihovo spolno življenje, bi morali te moške redno spremljati, še bolj kot ostale paciente. Teh povezav doslej še nihče ni ugotovil.« Pri dveh moških, očetu in sinu, ki oba trpita za Peyronijevo boleznijo, so recimo podrobne preiskave pokazale, da je pri obeh zelo visoko tveganje za razvoj raka urinarnega trakta. »Ugotovili smo, da so prisotne mutacije določenih genov, ki so velikokrat vzrok za razvoj kožnega raka, raka prostate in mod,« je še pojasnil in dodal, da je mogoče podobne povezave iskati tudi med tveganjem za razvoj teh vrst raka in Dupuytrenovo kontrakturo (ukrivljanje prstov) in Ledderhosejevo boleznijo (zadebelitev tkiva na podplatu).

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,7
glasovi 3
Komentarjev: 5
 
BŠK 09.11.2017 07:28:52
In kaj potem če ni v popolni liniji? 24urkoti pišete omenjeno ker vas je strah priznati, da vas je dolgih zim in hudič je ker ga nemorete več podrgniti
Tilenx 08.11.2017 21:15:38
felix59 ahahahahahahahah
 
bodipameten 08.11.2017 19:13:18
ha ženske pa uživajo ,če jih mal po stran podrgne
felix59 08.11.2017 15:58:59
Ne poznate razloga za neko peyronijevo bolezen ? Ker to ni bolezen in seveda ga ne morete poznati ker ste preneumni. Jaz ga imam močno ukrivljenega v levo , kar pomeni , da sem si ga pretirano metal na roke in to , ne boste verjeli , z desno roko .
Tilenx 08.11.2017 21:15:43
hahahahahahaha
Več komentarjev