Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Tek

Moški, tecite!

N. K.
11. april 2017, 11:12
0
Velikost pisave:

Dovolj je, da tečete pol ure trikrat tedensko za boljšo kakovost semenčic. Tako so ugotovili iranski znanstveniki, ki so preučevali 397 zdravih moških, starih od 25 do 40 let.

Fit moški
(Foto: Thinkstock)

Moški, tecite pol ure trikrat tedensko in vaše semenčice bodo boljše kakovosti.

Raziskovalci iz Irana so v študijo vključili 397 zdravih moških, starih od 25 do 40 let. Razdelili so jih v štiri skupine: v prvi so vadili umirjeno, v drugi intenzivno, v tretji so delali intervalne treninge, v zadnji pa niso telovadili.

Po 24 tednih je v skupini, ki je umirjeno trenirala, prišlo do izboljšanja kakovosti semenčic. Prostornina se je povečala za 8,3 odstotka, semenčice so bile gibljivejše za 12,4 odstotka, oblika se je izboljšala za 17,1 odstotek, gostota se je povečala za 14,1 odstotek, število semenčic se je povečalo za 21,8 odstotka. Umirjeni trening je vseboval tek na tekočem traku trikrat tedensko po pol ure.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasovi 3
Komentarjev: 0
Več komentarjev