Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Seks

Je tudi vam po orgazmu slabo?

Moškisvet.com
08. maj 2017, 12:54
8
Velikost pisave:

Za večino ljudi orgazem predstavlja neizmeren užitek. A predstavljajte si, da bi se vsakič po orgazmu še več dni počutili slabo. Čeprav je to slišati kot nočna mora, se to nekaterim moškim resnično dogaja.

Težave
Za postorgazmičnim sindromom trpi precej moških. (Foto: iStockphoto)

Za postorgazmičnim sindromom (POIS oziroma post-orgasmic illness syndrome) trpi ogromno moških. Ker se številni med njimi tega sramujejo, natančnega števila ali odstotka nimamo. Nekatere raziskave so kljub temu pokazale, da se s tem sindromom spopada kar odstotek moških. Čeprav je morda slišati malo, gre za ogromno število, ki močno vpliva na spolno življenje prizadetih in njihovih partneric.

Postorgazmični sindrom je bil v zdravstveni literaturi prvič omenjen leta 2002. Simptomi, ki naj bi ga spremljali, so tako fizični kakor tudi psihični, pojavijo se približno pol ure po orgazmu in lahko izginejo šele po nekaj dneh.

Moški
Postorgazmični sindrom je bil v zdravstveni literaturi prvič omenjen leta 2002. Simptomi, ki naj bi ga spremljali, so tako fizični kot psihični. (Foto: iStockphoto)

Najpogostejši psihični simptomi so anksioznost in razdražljivost, depresivno vedenje, kognitivna disfunkcija, ki se kaže s težavami pri branju, komuniciranju in koncentraciji, močan občutek nelagodja ter nočne more ali strašljive sanje.

Fizični simptomi pa vključujejo gripi podobne simptome, kot sta vročičnost in izcedek iz nosu, blage do močne glavobole, slabost, bolečine v hrbtenici in mišicah, alergiji podobne simptome, kot so srbečica oči in nosu, kihanje, oteklost ustnic in žrela ter izpuščaji in koprivnica.

Vzrok je neznan …

Kaj točno naj bi povzročalo POIS, je neznanka. Določeni raziskovalci predvidevajo, da je sindrom povsem psihološkega izvora, nekateri pa, da POIS povzroča kemično neravnovesje v možganih, pomanjkanje progesterona ali pa premajhnih količin testosterona. Vendar pa so nizozemski strokovnjaki prepričani drugače. Domnevajo namreč, da hormoni in druge kemikalije, ki se sprostijo med orgazmom, povzročijo alergijsko reakcijo in vnetni odgovor organizma, podoben okužbi z določeno boleznijo.

Obstaja morda zdravilo?

Številni moški, ki trpijo za POIS, se izogibajo seksu in pa tudi samozadovoljevanju oziroma tovrstne aktivnosti opravljajo takrat, ko vedo, da bodo imeli na razpolago nekaj dni za okrevanje.

Z določenimi zdravili je sindrom le mogoče omiliti. Nekateri zdravniki predpisujejo antidepresive, drugi pa protivnetna zdravila, ki naj bi jih moški zaužil tik pred orgazmom in takoj po njem. Nizozemski zdravniki, ki predvidevajo, da je POIS posledica alergije na lastno spermo, pa so ugotovili, da je stanje mogoče izboljšati s tako imenovano hiposenzitizacijo, metodo zdravljenja, ki se uporablja pri zdravljenju drugih alergij. Moški mora tako skozi daljše časovno obdobje, torej več let zaporedoma prejemati cepivo, v katerem je manjša količina njegove lastne sperme. Sperma v cepivu je z vsakim cepljenjem manj razredčena, izsledki raziskav pa so pokazali, da je tovrstno zdravljenje pravzaprav uspešno in da so moški, ki so prejemali ta cepiva, občutili postopno, vendar opazno izboljšanje.

Seks
Moški s postorgazmičnim sindromom v seksu redko uživajo, saj vedo, da jim bo zatem še nekaj časa močno slabo. (Foto: iStockphoto)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,0
glasovi 4
Komentarjev: 8
kajpavzdevek 11.05.2017 22:17:03
Ma 1 na 100 še ne kvari povprečja....Zato udri Mico ko pras......
lalalala1343 11.05.2017 19:31:05
Slabo ti rata, če ji daš vrečko z glave.
kajenje je zdravo 11.05.2017 15:06:30
Jes sm tud veckrat kozlau, sm mislu, da je vzrok snopc, zdej pa vidm, da sm meu síndrom. Za popi*dit.
LAC 11.05.2017 15:23:19
GLAVNO DA SEDAJ NIMAŠ VEČ TEŽAV! (he,he,...)
trdovrat 11.05.2017 16:21:10
Bravo kadilec, z leti bo (če že ni) minilo!
 
Sniper77 11.05.2017 11:02:32
slabost sledi po tem, ko spregledaš, s katero si se spečal....:)
regrat29 11.05.2017 20:37:19
Pol pa manj pij... ;)
ata_jez 11.05.2017 09:46:15
Ta postorgazmičnim sindromom je bojda sploh pri gorenjcih razširjen. Ne trpijo, da se jim prazni mošnja.
Več komentarjev