Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Roger Federer

To je skrivni recept Federerja!

L.P.
25. maj 2018, 15:36
0
Velikost pisave:

Roger Federer tudi pri svojih 36. letih vzdržuje formo za velike turnirje kot sta Wimbledon in The Australian Open. To počne tudi s fit in svežo hrano. Kakšno hrano torej je 20-kratni zmagovalec Grand Slamov?

Got naan?

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer) on

Svoj dan začne raje s sladko kot s slano hrano. Uživa ob domačih vafljih in svežem sadnem kompotu pred jutranjo tekmo. Vaflje Federer poplakne s svežim sokom, kavo in ... kisom.

Testenine
(Foto: iStock)

Pred tenisom poje krožnik testenin. "Dve uri pred vsako tekmo pojem testenine z lahko omako. To počnem že 20 let." Med treningi in tekmami zaužije kakšno tablico.

Banana
(Foto: Thinkstock)

Prehranjuje se tudi z bananami, ki so dober vir ogljikovih hidratov in kalija. Ko se igralci tenisa udeležijo dolgih tekem, se lahko njihova raven energije zniža in velikokrat zaradi izgube kalija podlegajo krčem. Banane jim vrnejo potrebne hranilne snovi. Raziskave pa kažejo, da so lahko tudi energetske pijače odličen način za lažjo regeneracijo med tekmovanjem. Telo namreč absorbira tekočine hitreje od trdnih živil, kot je banana.

Ko gre Federer ven na večerjo, je pri njemu ključna raznolikost. "Sem ljubielj italijanskih, japonskih in indijskih restavracij," je dejal pred kratkim.

Bananino-čokoladni sladoled
(Foto: iStock)

Federer ne je le zdrave hrane. Rad se tudi posladka. Težko se upre sladoledu in čokoladi. "To je moja dieta. Rad imam poslastice. Ne počutim se slabo zaradi tega. Lahko jih jem in hkrati igram tenis."

Sir
(Foto: Thinkstock)

Ker je Roger švicar, so mu dobro poznani raznovrstni siri. Všeč mu je fonduta. To je jed, sestavljena iz mleka, kreme, sira in rumenjaka iz jajca. Rad je tudi raclette. To je topljen sir, natrgan na krožniku.

Federer je poskusil tudi lokalne dobrote v drugih državah, vključno s Škotsko. Nekoč je dobil Irn-Bru in pekač khkih maslenih piškotov, ki jih je izdelala babica Andyja Murrayja.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 0
Več komentarjev