Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Spolnost

’Hočem seksati več kot sosed’

S.C.
12. januar 2017, 10:02
4
Velikost pisave:

Ameriški raziskovalci so med podrobno študijo odkrili, da so tisti, ki verjamejo, da seksajo več kot njihovi sosedje in prijatelji ali več zaslužijo od njih, srečnejši od drugih.

’Naj sosedu krava crkne, če je že mi nimamo’ je stavek, ki ga velikokrat povezujejo s slovensko miselnostjo, a ni tako le pri nas, ampak očitno povsod po svetu. Naj ljudje še tako poudarjajo, da drugim privoščijo najboljše in da raje sami trpijo, kot da bi nesreča doletela prijatelje, očitno v resnici ni tako. Roko na srce, ni ravno najlažje gledati soseda, ki ima na dvorišču novega jeklenega konjička za nekaj desettisočakov, si dvakrat letno privošči luksuzne počitnice v eksotičnih deželah, njegova žena (ali ljubica) pa je taka huda mačka, da vam vsakič, ko gre mimo, jezik visi do tal. Čeprav je sicer v redu človek, ki vam vedno priskoči na pomoč, priznajte, da mu v resnici zavidate in si želite, da bi bili v njegovi koži, svoje dolgove in ostala življenjska bremena pa bi z veseljem prenesli na njegova pleča, češ naj kar vidi, kaj je resnično življenje.

Par v postelji - 4
(Foto: Profimedia)

Raziskava, ki so se je lotili na univerzi Colorado Boulder, je med drugim razkrila, da ljudi dejstvo, da zaslužijo in seksajo več kot njihovi sosedi in prijatelji, osrečuje in jim nudi večje zadovoljstvo kot kar koli drugega. Profesor Tim Wadsworth z omenjene univerze je analiziral podatke, kjer so se osredotočili na psiho ameriške populacije. Ob koncu raziskave so zbrali podatke kar 15.386 ljudi.

Na začetku so se vsi anketiranci opredelili za ’zelo srečne’, ’občasno srečne’ in ’nesrečne’, pozneje, ko pa so vprašanja posodobili in vzeli v obzir tudi osebni dohodek, zakonski stan oziroma spolno življenje ter zdravje, so se tisti, ki so seksali vsaj dva- do trikrat mesečno, v 33 odstotkih opredelili za srečnejše od preostalih, ki v zadnjem letu sploh niso imeli spolnih odnosov, 44 odstotkov tistih, ki seksajo vsaj enkrat tedensko, se ima za srečnejše od preostalih, torej tiste skupine z najmanj enoletno abstinenco, medtem ko najbolj divjo oziroma najbolj seksualno aktivni, ki se intimnosti predajajo večkrat tedensko, so od abstinentov srečnejši v kar 55 odstotkih. Wadsworth je tako sklenil, da seks preprosto osrečuje (ker je tako ali tako splošno znano) in da so ljudje, ki seksajo vsaj občasno, v življenju veliko bolj srečni.

Nadgrajena študija, ki so jo avtorji poimenovali 'Sex and the Pursuit of Happiness: How Other People’s Sex Lives are Related to Our Sense of Well-Being', je sklenila, da so osebe, ki imajo sicer pogosto spolne odnose, a so hkrati prepričane, da seksajo manj od prijateljev in sosedov, v življenju veliko bolj nesrečne od drugih, torej tistih, ki menijo, da seksajo več od svojih bližnjih. Kot je še dodal Wadsworths, imamo ljudje neko prirojeno ’napako’, da se hote ali nehote primerjamo z drugimi, predvsem ljudmi v naši okolici. No, po navadi se imamo za slabše.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,0
glasovi 3
Komentarjev: 4
 
SEJBOBOL 14.01.2017 07:59:57
Enostavn odgovor, podelej doma vsaketolk pa še k sosedi pa si v prednosti :)
Frane Šajn 13.01.2017 14:19:46
Po dolgi življenski izkušnji vam svetujem ne se obremenjevat kaj si mislijo drugi , ker tudi sami ne vedo kaj si mislite vi. Glede seksa vemo , da so lepši v rahli prednosti in ga prej dobijo, vendar so tudi druge ukane prevsem ne jezika šparat pri ženskem svetu, Bodite zabavni in nikakor se ne sekirat kako ste se v postelji odrezali tako kot se vsak, ki dvomi vase. Živite po tem pravilu, jaz sem jaz ,ti si ti ,oni so oni. Le pozitivna in dobra samopodoba nekaj velja.
 
Bourne 13.01.2017 10:37:00
Precej srecni so tudi tisti, ki seksajo s sosedovo sosedo.
prouhudababa 13.01.2017 13:38:04
Dokler jih sosed ne ujaga...........
Več komentarjev