Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Chorchyp-naslovna 1

Chorchyp iskreno o svoji veliki ljubezni

L.P.
18. junij 2018, 16:57
1
Velikost pisave:

Strasten borec, raper, plesalec in samuraj. S temi besedami bi lahko opisali nekdanjega člana hip hop skupine Kocka. Chorchyp danes največ pozornosti posveča kickboksu. Še vedno pa ima veliko strast tudi do glasbe. V prvem delu intervjuja objavljamo njegovo športno plat, v drugem pa se bomo posvetili umetniški.

Tvoja velika ljubezen so borilne veščine. Že od osnovne šole se ukvarjaš s karatejem. Kako si v vseh teh letih napredoval in se izpopolnil v tem športu?

Življenje me je veliko naučilo o borilnih veščinah, borilne veščine pa so me veliko naučile o življenju. Prinesle so mi odločnost in samozavest. Zato se moram zahvaliti svojim trenerjem, ki so me borilne veščine učili v pravi luči. Govorili so, da ni bistvo v agresivnosti, ampak v tem, da zrasteš v boljšo osebnost, s tem pomagaš drugim in narediš nekaj dobrega. Ko se postaraš, lahko mine vsa agresivnost in moč, kar narediš dobrega, pa za vedno ostane. To je bil moj napredek v življenju. Na začetku sem tudi sam razmišljal o pretepih. Na srečo sem imel prave trenerje, poleg tega pa sem skozi svoj razvoj tudi sam začel razmišljati drugače.

Imaš svojo šolo kickboxa in ostalih borilnih veščin. Kaj otroke motivira, da se vpišejo v tečaj? Gre za željo po pretepanju, samoobrambi, ali je v ospredju samokontrola in psihično ravnovesje?

Otroci velikokrat pridejo, ker bi se radi naučili pretepanja. Pri tem pogosto za zgled vzamejo junake iz filmov. Tudi sam sem tako začel. Na tečaju pa ostajajo zato, ker se naučijo udarcev, tehnik, poleg tega pa čutijo pripadnost in povezanost klubu kot družini. Med seboj si pomagamo. Otroci imajo občutek, da nekaj veljajo, zato nimajo potrebe po tem, da bi delali težave in bi se s tem dokazovali.

Si tudi velik zagovornik fitnesa. Katera vaja ti je najljubša in na kakšen način si dosegel razvoj svojega telesa?

Fitnes je zame pripomoček, kjer lahko drugače izvajam vaje, ki jih delamo pri kickboksu. Tam telovadimo veliko z lastno težo. V fitnesu je zame prava vaja celoten trening. Potrebno je, da vidiš, kaj potrebuje tvoje telo. Če gre za moč, dviguješ večjo težo. Če je to eksplozivnost, manjšo težo dviguješ hitreje. Ne bi izpostavil ene vaje za določen del telesa. Mislim, da so potrebne vse vaje, ki pripomorejo k temu, da se izboljšaš celostno.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 2,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2,0
glasovi 4
Komentarjev: 1
 
kasopiha 28.06.2018 12:59:17
''samurai''
Več komentarjev