Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

moški z izklesanimi trebušnimi mišicami

6 mitov o vajah za trebušne mišice

Moškisvet.com
10. maj 2017, 14:29
0
Velikost pisave:

Raven trebušček in napeta koža so želje skoraj vsakogar. In čeprav številni menijo, da zadostuje že pol ure vadbe z utežmi na dan, temu ni ravno tako. Preberite, kateri miti o vajah za krepitev trebušnih mišic ne držijo!

Želja mnogih je imeti raven in mišičast trebuh, za kar so pripravljeni storiti skoraj vse. Žal pa vam vaje ne bodo pomagale, če jih ne boste izvajali pravilno. Nekatera dejstva o vajah za krepitev trebušnih mišic so namreč prav 'za lase privlečena'. Poglejte, katera!

moški z izklesanimi trebušnimi mišicami
(Foto: iStockphoto)

Mit št. 1: Vsak dan trenirajte trebušne mišice

To je največja napaka, ki jo lahko naredite. Tako kot vse mišice, tudi trebušne potrebujejo počitek, saj se v tem času krepijo in oblikujejo. Trebušne mišice trenirajte predano in dosledno, a ne več kot tri do petkrat tedensko.

Mit št. 2: Dober trening za trebušne mišice traja pol ure

Če trebušne mišice trenirate pol ure ali več pomeni, da nečesa ne počnete pravilno. Ker so trebušne mišice majhne, ne potrebujejo 30-minutnega treninga. Zadostuje 5-minutni trening, trikrat tedensko. Osredotočite se na kakovost vaj in pravilno izvedbo in ne na število opravljenih ponovitev!

moški z izklesanimi trebušnimi mišicami
(Foto: iStockphoto)

Mit št. 3: Počasnejši trebušnjaki so bolj učinkoviti

Čeprav mnogi trenerji trdijo, da je trebušnjake treba izvajati počasi – z nekoliko hitrejšim krčenjem in počasnim popuščanjem trebušnih mišic, to ne pomeni, da morate eno ponovitev izvajati skoraj minuto. Upočasnjevanje vaj bo uničilo ves vaš trud!

Mit št. 4: Najboljši čas za krepitev trebušnih mišic je na koncu treninga

Na koncu treninga smo utrujeni, brez energije, večina ljudi pa se takrat že ohladi, zato ta mit ne drži. Učinkovitost vaj za krepitev trebušnih mišic na koncu treninga bo tako manjša, zato strokovnjaki svetujejo, da vaje za trebušne mišice opravite po kardiovaskularnih vajah oziroma ogrevanju.

moški rade volje kupovanje njihovega perila prepustijo ženskam
"Six pack" je žal zapisan v genih ... (Foto: iStockphoto)

Mit št. 5: Pilates vaje niso učinkovite

Številni moški so mnenja, da je pilates vadba za ženske in da je “six pack“ s temi vajami nedosegljiv. To seveda ne drži. S pilatesom boste okrepili celoten trup, če ga kombinirate še s pravilno prehrano in kardiovaskularnimi vajami pa bo učinek še toliko večji.

Mit št. 6: Mišic ne boste nikoli okrepili brez uteži

Če želite imeti lepo oblikovane in čvrste trebušne mišice, ne potrebujete nujno uteži. Strokovnjaki poleg tega menijo, da niso vse uteži oblikovane za ženske. Če naprave torej ne morete prilagoditi svojim meram in sposobnostim, se ji raje izognite, saj lahko na ta način povzročite več škode kot koristi.

Za konec pa še to – oblika trebušnih mišic ni odvisna samo od vadbe, temveč tudi od genov. Če v vašem genetskem zapisu ni “six packa“, vam žal ne bo pomagala še tako velika zagnanost in doslednost pri vajah. Bo pa vaš trebušček raven, čvrst in koža na njem napeta.
 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 1,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1,0
glas 1
Komentarjev: 0
Več komentarjev