Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Brada

To so osnove britja

N.J.
20. november 2017, 08:20
1
Velikost pisave:

Če se brijete vsak dan, še ne pomeni, da se znate pravilno obriti. Če imate po britju težave z razdraženo kožo, vas vse peče in se že držite za glavo, ker vas naslednji dan čaka podobno 'klanje', potem nekaj delate narobe.

moški se brije
(Foto: iStockphoto)

Okej, vsak moški zna odstraniti dlake vsaj s svojega obraza. Britje namreč res ni nobena visoka znanost. Je pa res, da imajo mnogi moški težave z razdraženo kožo po britju. Prav zato se je priporočljivo držati nekaterih osnov britja. Tako bodo dlake odstranjene, koža pa gladka in pomirjena.

Zmehčajte kožo

Pred britjem je treba obraz in dlake ustrezno pripraviti. To boste najbolje storili, če se oprhate ali obraz izpostavite pari izpod prhe, saj se pod prho dlake napijejo vode, odebelijo, zmehčajo in postavijo pokonci, zaradi česar jih je lažje obriti. Če doma nimate prhe, lahko kot alternativo uporabite brisačko. To namočite v vročo vodo in si jo 'ovijte' okoli obraza oziroma brade.

Britje
(Foto: iStockphoto)

Uporabite kremo ali gel

Ko se začne brisačka ohlajati, jo umaknite, na področje, ki ga želite obriti, pa nanesite gel ali kremo za britje. Kreme in geli veljajo za bolj učinkovite kakor pene, saj jih je mogoče vdelati oziroma vtreti v kožo, medtem ko pene le 'stojijo' na površju kože.

Začnite z britjem

Raztegnite predel kože, ki ga želite obriti in potegnite z britvico v smeri rasti dlak. To počnite dokler ne boste obrili celotnega želenega področja. Zatem na obrito področje ponovno nanesite gel ali kremo za britje in z britvico potegnite po bradi, nato pa vajo ponovite še tretjič in brijte v nasprotni smeri rasti dlak.

Sperite obraz

Potem ko ste obraz trikrat 'obdelali' z britvico, sperite ostanke kreme oziroma gela. Najprej s toplo vodo, nato pa z mrzlo, da bo zaprla pore. S čisto brisačko osušite kožo (ne drgnite je, le 'potapkajte' jo), nato pa s svinčnikom za ustavljanje manjših krvavitev oziroma alumskim svinčnikom (po angleško styptic pen) pozdravite morebitne ranice.

Ne pozabite na balzam!

Po koncu britja ne pozabite razdražene kože ohladiti, pomiriti in ji povrniti naravnih maščob, ki ste jih z britjem in umivanjem sprali z obraza. Nanesite torej hranljivi losjon za nego kože po britju (če imate občutljivo kožo, izberite manj agresivnega) in ga nežno vtrite v brado.

moški se brije
(Foto: iStockphoto)

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,7
glasovi 3
Komentarjev: 1
Frane Šajn 21.11.2017 10:14:04
Pustite si brade in obrijte glave v tiho podporo borbi proti imperijalizmu.
Več komentarjev