Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Kajenje

5 nasvetov, kako premagati željo po kajenju!

N.J.
17. april 2018, 15:24
2
Velikost pisave:

Novoletne zaobljube so pri mnogih le še 'nekaj iz preteklosti', vseeno pa je pomlad čas, ko marsikdo začne malce bolj paziti na svoje zdravje z jasnim ciljem: poletje in plaža. Urejena prehrana in vadba pa ne bosta v veliko pomoč, če je vaš cilj dolgoročno dobro počutje in zdravje, na dan pa pokadite za celo škatlico cigaret. Kako se upreti tej goreči želji?

Kajenje
(Foto: iStock)

Se tudi ti soočaš s težavo, da si na poti na bližnji hrib že po nekaj minutah hoje popolnoma brez sape? Nekaj večernih trebušnjakov in globokih počepov ne bo pomagalo, če je tvoja celotna notranjost nekoliko 'zamegljena'. Čas je, da se spopadeš z izzivom – čisto telo do poletja 2018 in opustiš kajenje.

PREBERITE: Odvajanje od kajenja: korak za korakom!

1. Najdi svoj razlog        

Vsak, ki se odloči za spremembe in se spopade z odvajanjem od tobaka, mora vedeti, zakaj se spušča v ta izziv. Vzemi si minuto časa in najdi tisti globoko zakopan košček zlata, za katerega se je vredno stoodstotno potruditi. Izberi tistega, ki je dovolj bleščeč, da bo tvoja motivacija tudi v najbolj težkih trenutkih, ko ti bo popolnoma vseeno prav za vse na tem svetu.

2. Izogibaj se minam

Čeprav je fokus močen in jasno usmerjen v cilj, je pomembno, da se izogibamo priložnostim, ki nas spominjajo na kajenje ali pa jih s tem celo enačimo. V trenutku šibkosti namreč hitro posežemo po vžigalniku in ves trud je zaman. Naj zabave, morda jutranja kava ali večerni klepet, nadomestijo nove navade, ki ne bodo spominjale na kajenje.

Kajenje v avtu
(Foto: iStock)

3. Naj ti ne bo dolgčas

Prav nove navade in izzivi, s katerimi se soočaš, ti polnijo in celo nadomestijo trenutke, ki so bili namenjeni minuti sreče in miru. Poln urnik nam namreč dovoljuje, da pozabimo na še tako osnovne stvari in sčasoma vse manj mislimo na to. Poskusi s kolesarjenjem v službo, tako čakanje na avtobus ne bo več priložnost za prižig cigarete, ali pa morda tečaj joge za bolj sproščene misli.

PREBERITE: Zakaj po seksu paše cigareta?

4. Odlašaj

Vsi poznamo dni, ko nam je preprosto vseeno za vse zaobljube, za zdravo telo in sproščene misli. Tobak nam tako predstavlja edino možno izbiro. V takšnih trenutkih poglej na uro, si reci »čez 10 minut« in se loti dela, ki te čaka. Tako želje ne zatreš popolnoma, le odložiš jo malo. Uspelo ti bo čas brez tobaka podaljšati za 10 minut, morda 20. Lahko pa ti bo dovolj zgolj obljuba in hitro te bo prevzelo delo, ki te čaka, kajenje pa bo prestavljeno na vse kasnejši čas.

5. Poišči začasno rešitev

Nekaterim je lažje odnehati, če se zadeve lotijo postopoma. Morda za začetek običajne cigarete nadomestite z elektronskimi in nato počasi opustite tudi kajenje teh. Predvsem pa ostanite neomajni. Kjer je volja, tam je pot.

moški kadi v postelji z žensko
Spremeni navade! (Foto: Thinkstock)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 2
 
retropil 17.04.2018 12:39:26
kje pa je ta peti? :D jaoo
 
nemeJungat 17.04.2018 08:59:48
Tukaj so samo 4 nasveti :)
Več komentarjev