Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Zajtrk

To so 3 preprosti napotki

N.J.
29. december 2017, 06:04
0
Velikost pisave:

... da vam 1. januarja ne bo žal! December je mesec, ko se ljudje veliko družimo, skoraj vedno pa so ta druženja povezana z obilico (nezdrave) hrane in (alkoholne) pijače. Londonski osebni trener Ben Foulis je predstavil tri osnovne napotke, kako praznike preživeti bolj zdravo, a še vedno neobremenjeno.

Ben Foulis je mlad britanski trener, ki v Londonu dela kot osebni trener, vodi 'boot camp' in na facebook strani redno objavlja videoposnetke, v katerih deli nasvete za bolj zdravo življenje in pravilne izvedbe vaj. Tokrat je nekaj pozornosti namenil praznikom. On se je osredotočil na božične praznike, a mi smo si njegove nasvete sposodili za konec leta.

zelenjavni smoothie
(Foto: Thinkstock)

1. Za hranila poskrbite že zjutraj

Zdrav zajtrk naj bo tisti, s katerim začnete dan. Poskrbite, da boste v telo vnesli potrebne vlaknine in druga hranila, saj obstaja velika verjetnost, da čez dan ne boste razpoloženi oziroma si ne boste privoščili dovolj zelenjave, zato to zaužijte zjutraj.

Pripravite si recimo jajčno omleto s špinačo in paradižnikom, papriko, še boljša izbira bi bil 'zeleni' smoothie, v katerega lahko 'stlačite' poljubno surovo zelenjavo (špinača, korenje, brokoli, zeleno solato, kumare, zeleno ...) in popestrite okus s sadjem (recimo z banano, jabolkom, pomarančo, kivijem, limono ...). Tako boste v telo vnesli veliko hranil in telo bo imelo dobro gorivo za začetek dneva.

vadba z utežmi
(Foto: iStock)
Ben Foulis
Ben Foulis (Foto: Facebook)

2. Vadba

Četudi se zjutraj zbudite povsem 'mačkasti' zaradi prejšnjega večera, vam bo vsaj nekaj gibanja koristilo. Četudi se boste uspeli gibati le kakšnih 20 ali 30 minut, je to veliko bolje kot nič.

3. Uživajte!

Nič ni slabšega za organizem kot to, da se obremenjujete z določenimi dietami. Sprostite se, uživajte v družbi prijateljev. Nič ni narobe, če se kakšen dan pregrešite ... majhna pregreha ne more uničiti vašega napredka, pravi Ben. Le pazite, da se boste potem znova sposobni lotiti programa, ki ste mu sledili prej, oziroma naredite spremembo in začnite bolj živeti bolj zdravo.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,3
glasov 6
Komentarjev: 0
Več komentarjev