Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

moški z izklesanimi trebušnimi mišicami

Projekt plaža 2018: Vzelo vam bo le 10 minut!

N.J.
15. marec 2018, 08:34
2
Velikost pisave:

Včasih se zdi v natrpanem urniku poiskati čas za vadbo prava 'misija nemogoče'. Pred vami je kratek trening, ki ga lahko opravite kadarkoli v dnevu in kjerkoli, tudi če ste na počitnicah ali službeni poti.

Vse skupaj vam bo vzelo le 10 minut, telo pa vam bo hvaležno.

mišice
(Foto: iStockphoto)

Tek na mestu

Eno minuto tecite na mestu (skipping). Prvih 30 sekund se s petami brcajte v zadnjico, zadnjih 30 sekund pa se s koleni poskušajte dotakniti iztegnjenih dlani. Tekajte čim hitreje, vendar pazite na vzravnano držo.

PREBERITE: Tako boste pokurili še več energije!

PREBERITE: 5-minutni trening za trup!

Vojaški počepi

Pojdite v počep, iztegnite noge, jih zopet pokrčite, iztegnite roke in sonožno skočite v zrak. Napravite 12 ponovitev.

Dvigovanje bokov

Ulezite se na bok. Dvignite se na komolec, tako da bodo vaši gležnji, kolena, boki in ramena poravnani. Prosto roko iztegnite nad glavo in to pozicijo zadržite 30 sekund. Zamenjajte stran in ponovite vajo.

Dvigovanje zadnjice

Stojte vzravnano. Prepognite se, z rokami se oprite ob tla čim bližje vašim stopalom. Hrbet imejte izravnan, z rokami pa se počasi pomikajte, dokler ne dosežete položaja za sklece. Nato se z rokami ponovno pomaknite v prvotni položaj in se izravnajte. Vajo ponovite 12-krat.

Izpadni koraki

Stojte vzravnano, dlani oprite ob boke in napravite korak naprej. Kolikor mogoče daleč, vendar tako, da vaše koleno ne sega preko vašega stopala. Ko se v tej poziciji v skoku zamenjajte nogi – tista, ki je bila zadaj, gre naprej in obratno. Napravite 15 ponovitev.

PREBERITE: Trening za čvrste prsne mišice

Plank

Oprite se na prste na nogah, ki sta v širini bokov in telo dvignite na komolce (lahko tudi na dlani iztegnjenih rok), ki so pravokotno poravnani z rameni. Telo naj bo v ravni liniji, pogled usmerite v tla. Zadržite 60 sekund.

6 VAJ ZA VSAK DAN
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasovi 3
Komentarjev: 2
 
batom@pinkponk.com 14.03.2018 13:40:55
vse ste šli prevajat, burpee-je in podobno, a za "plank" pa ne veste, kaj to je?
DominvrtNJ 15.03.2018 12:44:53
Seveda vemo, da je deska, a se je za vajo na splošno prijelo poimenovanje 'plank' in smo se zato tudi odločili za uporabo te besede ;) LP!
Več komentarjev