ZANIMIVO

Shrljiva zgodovina znanega motorističnega kluba

21.03.2018, 7:04
1
17. marca 1948 je družina Bishop začela pisati zgodovino ene najbolj znanih motorističnih klubov na svetu, znanih po nasilju, umorih, preprodaji drog in orožja.

70 let že mineva od ustanovitve verjetno najbolj znanega motorističnega kluba na svetu Hells Angels. Klub je sicer znan po nasilnih izgredih, umorih, preprodaji drog, tihotapljenju in preprodaji orožja – če ste gledali serijo Sons of Anarchy, vam je verjetno jasno, o čem je govora.

PREBERITE: Spoznajte najbolj nevarne tolpe na svetu

o svetu je od tedaj bilo ustanovljenih še veliko motorističnih klubov z istim imenom, ki so delovali v skladu z zakoni. Origialni iz leta 1948 je bil ustanovljen v San Bernardinu v Kaliforniji po vzoru vojaškega letalstva. Celo nekateri ustanovni člani naj bi bili vojaški piloti, kar pa na uradni strani kluba zanikajo.

PREBERITE: Bili so največji uporniki vseh časov

PREBERITE: Veste, katere so najbolj nevarne mestne četrti na svetu?

Pod logo kluba(deathshed) se je podpisal Frank Sadliek, ki se je zgledoval po pilotskih simbolih. In podobno kot vojaki na vojaških uniformah, imajo tudi člani Hells Angels našitke, ki navzven kažejo položaj, ki ga ima posameznik v klubu. Hierarhija je jasna.

Motoristični klub
Motoristični klub/ FOTO: Profimedia

Na našitku mora biti številka 81, kar pomeni črki H in A (osma ter prva črka v angleški abecedi – Hells Angels). Pomemben je tudi hrbet motoristične jakne. Na vrhu je napis Hells Angels, na sredi je deathshed, pod obema pa simbol posameznega člana.

Najbolj znan incident kluba se je zgodil leta 2002, ko je član Hells Angelsov začel pretep v igralnici v Las Vegasu s sovražno skupino Mongols. Eden od Mongolov je bil v pretepu zaboden do smrti, dva Angelsa pa sta bila ustreljena.

Hells Angels še vedno delujejo. Leta 2017 je bilo obsojenih 11 članov zaradi umora in izgredov v zadnjem desetletju. Pri njih so našli velikansko zalogo orožja, orožje domače izdelave in najrazličnejše nože. Leta 2007 so s pomočjo hipotekarne prevare uspeli obdržati v posesti hišo, v kateri so gojili marihuano. Najresnejši zločin so zakrivili, ko je predsednik podružnice v Sonoma County Johnathan 'Jon Jon' Nelson sporočil neimenovani žrtvi, naj se sestane z Brianom Wendtom, predsednikom v podružnici v Fresno County, Wendt pa je neimenovano osebo umoril. Preostali izmed skupine aretiranih članov so obravnavali zaradi ustrahovanja, trgovanja z orožjem in prepovedanimi drogami, nasilja, spolnih napadov in nedovoljene posesti orožja.

Klub šteje okoli 800 člnov v ZDA. Razporejeni so v 92 enotah v 27 državah. Po svetu naj bi bilo okoli 2.500 članov te skupine.

Motoristični klub
Motoristični klub/ FOTO: Profimedia

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

SloG pavelšek
21.03.2018, 7:59:10
+1
Najbolj znan incident se je zgodil na Woodstocku ne pa tist z Mongoli..