Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Kava

Za dve kavici 43 evrov 

U.K.
09. avgust 2018, 07:59
0
Velikost pisave:

Turist je bil popolnoma ogorčen, saj so mu za kavo zaračunali astronomsko ceno. 

Ni ravno skrivnost, da so cene v Benetkah zasoljene, a so v eni od kavarn vendarle šli predaleč. 62-letni Juan Carlos Bustamente se je usedel pred kavarno na slavnem Markovem trgu in naročil dve kavi. Ko je dobil račun, pa je po lastnih besedah skoraj padel na rit. Celotno zgodbo je ogorčen nato objavil na Facebooku. 

Juanu so namreč za dve skodelici kave in dve vodi zaračunali 43 evrov. Njegova zgodba je hitro postala viralna in celo Italijani so kavarno obtožili, da ropajo goste. Javil se je tudi zastopnik kavarne in dejal, da se je Juan usedel na ‘premium’ mesto, kjer morajo gostje plačati več zaradi razgleda. “Ljudje se zgražajo, a v osnovi ne poslušajo, ko jim natakarji razložijo, da so cene na teh mestih višje in ne pogledajo cenika,” je dejal predstavnik kavarne. “Navadno nas odženejo in se celo razjezijo, če jim poskušamo dopovedati, da so tu cene višje.” Kava znotraj restavracije stane 1,25 evra.  

Benetke
Benetke so znane po precej navitih cenah. (Foto: Profimedia)

Res je, da bi gostje pač morali pogledati cenik in se prepričati, ali si razgled lahko privoščijo, vseeno pa zagotovo ni prav, da samo zaradi razgleda tako obirajo turiste, ki v večini primerov niti ne pomislijo, da bi lahko obstajala dva cenika.  

Pred časom se je glede povišanja cen na Hrvaškem oglasil eden od ponudnikov gostinskih storitev, ki je dejal, da ni nobene potrebe po ‘molzenju’ turistov in da bi lahko z normalnimi cenami dobro živeli vsi. To je lekcija, ki bi se je morda lahko naučili tudi v kakšnem slovenskem turističnem kraju. 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 0
Več komentarjev