Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Mravlji most

Video: zgradile so most, da so lahko napadle ose 

U.K.
07. avgust 2018, 09:27
0
Velikost pisave:

Inteligenca mravelj je preprosto nepredstavljiva. Da so res izjemno inteligentne (morda sicer ne na način kot inteligenco razumemo ljudje), so dokazale tudi legionarske mravlje v Braziliji.

Približno milijon legionarskih mravelj je zgradilo živi most, ki so ga pretkane mravlje speljale proti osjemu gnezdu na stropu verande. Ose sicer ob takšnem napadu zapustijo gnezdo, a morajo za seboj pustiti ličinke in larve, ki jih mravlje nato odnesejo v mravljišče. V tem primeru so mravlje napadle tudi nekaj odraslih os, ki niso uspele zbežati.  

Legionarske mravlje so znane tudi po tem, da takšne mostove postavijo prek vodnih površin in med drevesi. Znane so tudi po svoji agresivnosti in sposobnosti, da premagajo plen precej večji od njih.  

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 0
Več komentarjev