Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Čudo na dnu Antarktike

VIDEO: Posneli čudo na dnu Antarktike

M. J.
24. november 2011, 11:13
3
Velikost pisave:

Narava resnično zna osupniti s svojimi pojavi in fenomeni. Poglejte, kaj je posnela BBC-jeva ekipa na morskem dnu Antarktike.

S pomočjo posebnih kamer, postavljenih na morsko dno, so posneli nastanek ledenega stebra in njegovo pot proti morskemu dnu. Ta počasi, a vztrajno zmrzuje in se vedno bolj približuje morskemu dnu. Na svoji poti zamrzne vse in ko se dotakne tal, ta ledeni 'prst smrti' zamrzne celo morske živali.
Neobičajen fenomen so posneli za eno izmed BBC-jevih oddaj, ledeni kapnik pa nastane, ko se proti dnu začne spuščati izrazito hladna voda, ki je gostejša od morske vode. V kontaktu s toplejšo morsko vodo se izpod ledenih ploskev formira leden kapnik. Njegov nastanek je moč videti na videoposnetku, ki je hitreje predvajan, posneli pa so ga poleg otoka Little Razorback in arhipelaga Ross.

Oglejte pa si tudi izjemno naravno čudo v Patagoniji.


 Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasov 13
Komentarjev: 3
Orešek Nina 03.04.2012 23:15:57
pol pa še člank dol dejte al pa ga mal spremenite...joj
xGLACIERx 24.11.2011 23:47:27
končno en izjemno zanimiv članek
Ofca1A 24.11.2011 19:19:05
No take zadeve objavljajte,..pa bo kej iz vas 24ur,...
Več komentarjev