Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

operacija penisa

V boju ostal brez penisa, zdaj pa ...

STA/N.J.
24. april 2018, 14:24
1
Velikost pisave:

Zdravniki na Univerzi Johnsa Hopkinsa v ameriškem Baltimoru so konec marca izvedli prvo presaditev celotnega penisa in mošnje na svetu. Operirali so ameriškega vojaka, ki je bil ranjen v Afganistanu, so v ponedeljek sporočili iz univerzitetne bolnišnice.

Operacijo, ki je trajala 14 ur, je izvedla ekipa devetih plastičnih kirurgov in dveh kirurgov urologov, so zapisali. Penis, mošnjo brez testisov in del trebušne stene je daroval umrli moški. "Upamo, da bo presaditev temu mlademu moškemu znova omogočila skorajda normalno uriniranje in spolne funkcije," je povedal direktor plastične in rekonstrukcijske kirurgije na univerzi, profesor Andrew Lee.

PREBERITE: Presadili so mu penis, to so posledice

Prejemnik, ki je želel ostati neimenovan, je v kratki izjavi izrazil pričakovanje, da bo lahko prihodnji teden odšel domov. "To je res izjemna poškodba, ni je lahko sprejeti," je zapisal ameriški vojak, ki je poškodbo utrpel, ko je v Afganistanu stopil na skrito bombo. Kakšna natančno je bila poškodba, v izjavi ni natančno pojasnjeno.

"Ko sem se prvič zbudil, sem se končno počutil bolj normalno," je še zapisal ameriški vojak, ki naj bi popolnoma okreval v šestih do 12 mesecih.

Zdravniki so doslej uspešno presadili zgolj spolni ud, tako da presaditev mod predstavlja napredek v kirurgiji.

Prvi penis so presadili leta 2006 na Kitajskem, vendar pa so ga kasneje odstranili zaradi "hudih psiholoških problemov prejemnika in njegove žene". Prvi so moški spolni ud uspešno presadili v Južni Afriki leta 2014, leto kasneje pa so sledile še ZDA.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,5
glasova 2
Komentarjev: 1
Frane Šajn 24.04.2018 16:11:28
Tudi, če mu bo služil ne bo nikoli več tega počel s svojim! Žal!!
Več komentarjev