Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Stik

Znanstveniki spregovorili o Nezemljanih

N.J.
15. november 2017, 08:02
19
Velikost pisave:

Nemalo filmov prikazuje vesoljce kot nenavadna bitja z velikimi glavami, a po obliki nekoliko podobna ljudem. Znanstveniki z univerze v Oxfordu so razkrili, kakšna naj bi bila ta nenavadna bitja. 

Znanstvena fantastika prikazuje vesoljce kot majhna bitja, včasih bele, včasih sive ali zelene barve. Večinoma so uprizorjeni z velikimi glavami in nenavadnimi teleščki. Znanstveniki z Oxforda trdijo, da obstaja velika verjetnost, da so nam zaenkrat neznana bitja res videti takole. Bili naj bi nam precej bolj podobni, kot si mislimo, še trdijo. 

Kot pojasnjujejo, naj bi osnovna biološka evolucija povsod v vesolju, kjer so ugodne razmere za življenje, potekala po v osnovi enakem kopitu, kar pomeni, da bi naravna selekcija na katerem koli planetu privedla so nam podobnih bitij. Znanstveniki z Oxforda so prvi, ki evolucijsko teorijo uporabljajo za napoved, kako naj bi izgledala bitja na drugih planetih.

Sam Levin, eden izmed raziskovalcev, je pojasnil, da se astrobiologi ukvarjajo z raziskovanjem, kakšna so bitja na drugih planetih. »A predvidevati, kakšni so Nezemljani je težka naloga,« je dodal, »Imamo le en znan primer življenja v vesolju – na Zemlji. Le iz tega lahko izhajamo.« Kot je dodal, lahko črpajo znanje iz več ved – kemije, geologije, fizike ... vse to znanje jim pomaga pri napovedih glede življenja zunaj Zemeljske atmosfere. Ob upoštevanju dejstev, da je določeno okolje, primerno za življenje, takšno, kot ga poznamo mi, predvidevajo, da so Nezemljani izpostavljeni podobnim vplivom okolja. Organizmi naj bi bili kompleksni, telesa naj bi bila grajena podobno kot naša, šli naj bi skozi podobne evolucijske procese.  »Ne moremo vedeti, ali hodijo po dveh nogah in ali imajo velike zelene oči. Po evolucijski teoriji pa lahko vsaj približno razumemo, kakšni so. Obstaja določena meja, do katere je mogoče napovedati, kakšni so na pogled. Obstaja na stotine, tisoče potencialno poseljenih planetov v našem vesolju. Ne moremo trditi z gotovostjo, ali smo edina bitja ali ne, a smo vsaj majhen korak naprej, kar se tiče iskanja odgovorov na vprašanje, kakšni so naši 'sosedje', če res nismo sami.«

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 2,7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2,7
glasov 12
Komentarjev: 19
Frane Šajn 17.11.2017 13:05:07
Upajmo samo , da niso tako zmedeni kot smo mi tu!
 
žabadaba 17.11.2017 12:30:23
Pojdite na Antarktiko ali pa globje od 12 kilometrov pod zemljo pa jih boste srečali. Kuščarje danes srečaš na vsakem koraku. Da o globinah morja sploh ne govorimo.
SixtoRodriguez 16.11.2017 13:09:01
ko sem drugič šel v regresijo sem se s šamanom ki me je vodil zmenil da bova rezala karmične vezi. zgodbo bom skrajšal na en stavek. v glavnem rekel mi je naj pogledam vse prisotne v dvorani in se od njih poslovim ker z njimi zaključujem. med njimi je bil majhen možic sive kože z velikimi črnimi očmi. pojma nimam kdo je bil je pa bil del enega od mojih prejšnjih življenj. ni bil dosti drugačen od ljudi karakterno. mogoče celo boljši kot oseba kot smo mi
Ardene 11.07.2018 06:18:37
kolk tablet si vzel, ko si tole pisal?
 
SEJBOBOL 15.11.2017 21:40:07
Kaj bi delal, da ne bi nič delal , in velik mel ..... za ugibanja so sigurno zloooo dobr plačani ...... le fantazirat morš pa si IN , kot na vseh področjih ....
 
beyblademaster 15.11.2017 18:02:14
Nezemljani so ze med nami vec tisoc let. Ampak to je seveda neuradno za majhne ljudi. Kaj vec o tem pa vedo skrite organizacije, ki se s tem okvarjajo in skrivajo razne starodavne predmete, ki jih nam ne bi mogli pokazati. Saj bi se cloveska zgodovina popolnoma spremenila.
SEJBOBOL 15.11.2017 21:41:04
začnite se s sabo ukvarjat bo bolš .... in več bote od tega imeli ....
24pišancov 16.11.2017 00:17:40
On je mislu okvarjat,mrde je pa nezemljan infiltreran med nas zemljane
 
RamzesII 15.11.2017 16:46:20
Nič novega torej od znanstvenikov uradne znanosti, govorijo kar morajo, za vse drugo pa slepi. Nezemljani so nam podobni, nekateri enaki, drugi povsem različni, nehumanoidni. Zanimivo je sprenevedanje in zanikanje uradne znanosti, med tem ko na drugi strani zavese lepo klepetajo z njimi, si izmenjujejo tehnologijo, znanje, a je večina teh človeštvu ne ravno naklonjenih vrst, kar vlade žal izkoriščajo v lastno korist. In radi bi šli na Luno (tu ne bo šlo, ta je že zasedena, še več, je umeten objekt), Mars in tam imeli baze, pa saj so že tam, v mešanih bazah, ter glede na določene tajne projekte, misije, so bili tudi na nekih drugih planetih. Ampak kaj, človeštvu je treba lagati, zanikati obstoj nezemljanov, ... vsi vemo kaj bi zgodilo če in ko bi padla prva domina, zato jo tako zelo ščitijo. Človeštvo bi se namreč zavedlo v kakšnem zlaganem svetu živi. Nihče ni videl boga, pa večina verjame vanj, mnogo jih je videlo nezemljane, nekateri imajo z njimi stike, itd., pa maloštevilni verjamejo vanje.
kameltrajbar 15.11.2017 19:32:39
...))))...zakaj bi lagali?.......)
 
Senior68 15.11.2017 14:50:24
Je en kmet oral njivo v Međimurju in na koncu njive zagledal eno majhno zeleno bitje z rdečimi izbuljenimi očmi. Pride do njega in reče: 'Ja Štef. Seljak. Orem.' Pa reče mali zeleni z rdečimi izbuljenimi očmi: 'Ja Jože. Lovac. Serem.'
črnogled 15.11.2017 13:19:05
Ne bluzite.
spet-sam-jest 15.11.2017 12:30:52
Ma kva, mejhni so, pa zeleni, pa ET gou houm znajo rečt.
FreeYourWilly 15.11.2017 12:05:37
Človek je v približno takšni obliki kot je danes samo zadnjih nekaj 10.000 let. Bolj kot gremo v preteklost, bolj si vizualno nismo podobni. Zemlja je stara 4mlrd let, prav tako drugi planeti, eni več, drugi manj. In evolucijska doba razvoja na vseh teh planetih lahko ponudi takšne in drugačne oblike življenja. Sam verjamem v to, da nismo sami v vesolju. Ampak bolj me zanima kako bomo rešili same sebe, pred nami samimi.
Več komentarjev