Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Dennis Nilsen - 4

To je stanovanje serijskega morilca!

N.J.
18. junij 2015, 10:01
2
Velikost pisave:

Izjemno svetlo stanovanje, ki leži na severu Londona v predelu Muswell Hill, je popolnoma adaptirano, svetlo in lepo, a je nepremičninskim agentom povzročilo kar nekaj težav. In razlog? Grozljiva preteklost!

Dennis Nilsen - 6
(Foto: YouTube)

Stanovanja v Londonu se običajno precej hitro prodajajo, še posebej, če gre za svetlo in popolnoma adaptirano stanovanje, z bivalnim delom, spalnico in balkonom in je cena ugodna. In pri tem stanovanju cena (vsaj za tamkajšnje razmere) ni bila  težava, saj so posredniki nastavili atraktivno ceno: 'le' 300.000 funtov (okoli 410.000 evrov). Težavo pa predstavlja zgodovina tega stanovanja.

Dennis Nilsen - 3
(Foto: YouTube)

V njem je namreč bival Dennis Nilsen, serijski morilec, ki je v osemdesetih letih teroriziral angleško prebivalstvo. Morilec, znan kot Morilec iz Muswell Hilla je med letoma 1978 in 1983 ubil vsaj 15 moških oziroma fantov, točno število žrtev ni znano. Stanovanje 23C v Cranley Gardens tako velja za zakleto.

Dennis Nilsen - 4
(Foto: YouTube)

Hiša groze, očiščena in adaptirana, je bila dolgo naprodaj, prodajalci pa so se zavedali, da bo prodaja stanovanja skorajda kot bi se podali na nemogočo misijo. »Ko smo dali stanovanje v prodajo, so nas zasuli s povpraševanji, imeli smo številne oglede. Ko se je izvedelo, da je to nekdanje stanovanje Nilsona, je interes drastično padel,« je dejal Paul Simon, nepremičninski posrednik. Kot pravi, sta bila maksimalno dva ogleda na teden, pa še to so bili verjetno večinoma radovedneži. Posrednik vsakega potencialnega kupca obvesti o zgodovini stanovanja. V tem stanovanju naj bi ubil vsaj tri žrtve. Do leta 1981, ko se je naselil v tem stanovanju, je na različnih lokacijah v Londonu ubil že vsaj 12 fantov.

Kot poročajo britanski mediji, je stanovanje zdaj le dobilo novega lastnika. Neznani kupec naj bi plačal v gotovini, in to le 100.000 funtov (136.000 evrov). Stanovanje je bilo tokrat naprodaj že drugič od leta 2013; leta 2013 se je prodajalo za 265.000 funtov (362.000 evrov), ker ni bilo interesa, so ceno znižali na 240.000 funtov (328.000 evrov). 

Kdo je bil Dennis Nilsen?

Serijski morilec Dennis Nilsen je žrtve iskal na londonskih ulicah. Večinoma so bili to mladi brezdomci, homoseksualci. Nilsen jih je povabil domov, jim ponudil hrano in pijačo, jih opil, nato pa ubil. Njegova priljubljena metoda je bila davljenje. Ko je ubil žrtev, jo je razrezal na majhne koščke. Na prvem naslovu, kjer je živel, Melrose Avenue, je ostanke zažigal kar na vrtu. v novem okolju (Cranley Gardens) je moral ubrati drugo taktiko. Ostanke teles je zrezal in jih shranil v plastičnih vrečah v stanovanju. Ko so začela trupla močneje razpadati in smrdeti, je ostanke splakoval v straniščno školjko in jih tlačil v odtoke. Nekatere dele teles je sežigal in pepel stresal v odtok, včasih je splaknil tudi večje dele udov.

Dennis Nilsen - 2
(Foto: YouTube)

Ostanki trupel so blokirali vodovodne in kanalizacijske cevi. Zaradi zamašenih cevi se je pritožil komunalnemu podjetju, naj uredijo zadevo, češ da tudi sosedje ne morejo normalno uporabljati kanalizacijskega sistema. Očitno ni pomislil, da bo tako prišlo do grozljivega razkritja.

Delavec Dyno-Rod je prispel leta 1983, da bi rešil težavo, nato pa ugotovil, da so v ceveh kosi mesa in deli kosti. Naslednji dan, ko je pregledal še drugi del cevi, je našel kosti človeške roke. Obvestil je policiste, ki so ga aretirali, takoj ko je prispel iz službe domov.

Po aretaciji je policistom razložil, kako je glave žrtev kuhal v vodi v velikih loncih, da so možgani razpadli.  Priznal je, da je ubil vsaj 15 moških.

Dennis Nilsen - 1
(Foto: YouTube)

 • Dennis Nilsen - 1
 • Dennis Nilsen - 2
 • Dennis Nilsen - 3
 • Dennis Nilsen - 4
 • Dennis Nilsen - 5
 • Dennis Nilsen - 6
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

 • Ocena članka: 4,0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
4,0
glasov 7
Komentarjev: 2
 
Menes 18.06.2015 10:26:09
"Delavec Dyno-Rod je prispel leta 1983, da bi rešil težavo, nato pa ugotovil, da so v ceveh kosi mesa in deli kosti. Naslednji dan, ko je pregledal še drugi del cevi, je našel kosti človeške roke. Obvestil je policiste, ki so ga aretirali, takoj ko je prispel iz službe domov." Kaj, a delavca so aretirali???
kajenje je zdravo 18.06.2015 10:36:45
policisti so nardil napako - "aretirat" bi moral avtorco tega članka
Več komentarjev