Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
žrtev eksorcizma

Šokantna izpoved žrtve 'eksorcista'

N.J.
23. marec 2018, 08:55
1
Velikost pisave:

V Italiji imajo registriranih približno 240 eksorcistov. V zadnjih nekaj letih se je povpraševanje po izganjalcih hudiča  še povečalo, za kar trikrat, in Vatikan namerava organizirati poseben tečaj za nove eksorciste. A vsi z njimi nimajo dobrih izkušenj.

žrtev eksorcizma
(Foto: Profimedia)

»Don Michele me je vsak dan blagoslovil. Dvignil mi je majico, mi odpel modrček in slekel hlače. Pred približno 1.500 ljudmi sem morala stati napol gola,« je za medije svojo travmatično izkušnjo delila ena zadnjih žrtev nadlegovanja eksorcista. »Dotikal se je mojih prsi, zadnjice in dimelj, da bi mi sprožil menstruacijo. Predpisal mi je kapljice glukoze in morala sem se okopati. Potem ko smo se odpravili na romanje v Medžugorje, sem spala z njim. Na eni strani jaz, na drugi druga ženska. On je bil vedno vmes,« je še dodala ženska, stara skoraj 30 let, ki je sicer 9 let v zvezi in jo je njen zaupnik don Michele Barone, ki so ga italijanske oblasti nedavno aretirale, grdo izkoristil.  

PREBERITE: Resnični primeri obsedenosti s hudičem

PREBERITE: Šokantna resnica o duhovih

Za zlorabo je pristojnim povedala, ko je na televiziji videla prispevek v oddaji Le Iene, v kateri preiskovalni novinarji razkrivajo najrazličnejše zgodbe. Ko so jo vprašali, zakaj se za prijavo ni odločila že prej, je odgovorila, da ji je eksorcist povedal, da »imata angel in Marija poseben načrt za izbrane, in če bi kdo zapustil skupino, bi bile posledice grozljive«. Kot je še pojasnila, je njeni prijateljici grozil, da bo zažgal njeno picerijo, zaradi česar se je bala, a mu ni želela pokazati, da se ji gnusi in da se slabo počuti ob njem. »Delala sem se, da sem ob njem zadovoljna in da se ne dogaja nič slabega.« Za njo so zlorabe prijavile tudi druge ženske. Ena je recimo povedala, da je morala z njim občevati najprej na ladji in nato v hotelu med romanjem v Medžugorju, kjer je bila sicer skupaj s svojim partnerjem. Od nje naj bi don Michele zahteval tudi analni odnos, jo poljubljal po prsih, a je na koncu pristala 'le' na oralni odnos. Ta in še številna druga pričevanja so slišali med sojenjem 'eksorcistu'.

žrtev eksorcizma
(Foto: Profimedia)

Skrivnosti o tem, kaj vse je počel don Michele, so na plan privrele med procesom, ki sta ga sprožila starša komaj 14-letne deklice, ki je trpela za depresijo in motnjami govora in naj bi jo bi jo zdravil z eksorcizmom. Kaj vse se je dogajalo, je povedala sestra 14-letnice. Kot se je izkazalo, je don Michele deklico do krvi 'obdelal' s pestmi, da bi izgnal hudiča iz njenega telesa. »Nato je mladoletnico prisilil, da je odprla usta in pojedla hostjo. Pljunil je v kozarec in deklica, ki je utrpela hude udarce v glavo in so ji zdravniki s petimi šivi morali zapreti rane, je morala to popiti. Na ušesih je imela sledi močnega ugriza,« je še povedalo tožilstvo med procesom.

Vse večje povpraševanje po eksorcistih v Italiji

Siciljanski duhovnik in šolan eksorcist Benigno Palilla je nedavno za Radio Vatikan dejal, da v Italiji letno v kar 500.000 primerih zaprosijo za izganjanje hudiča. Po njegovi oceni je to tudi posledica tega, da se vedno več ljudi za pomoč zateka k prerokovalcem prihodnosti. Takšne prakse pa "odprejo pot hudiču in obsedenosti", navaja italijanska duhovnikška različica spletnega portala The Local. Pri tem je sicer priznal, da v veliki večini primerov oseb ni obsedel hudič, ampak gre predvsem za duhovne ali psihološke težave.

Oktobra lani je organizacija Codacons objavila raziskavo o navadah italijanskih potrošnikov, iz katere je razvidno, da kar 13 milijonov Italijanov redno obiskuje astrologe in različne prerokovalce. Leta 2001 jih je bilo še okoli tri milijone. V drugi raziskavi iz leta 2014 so sicer izpostavili, da je eden od glavnih razlogov, zakaj se ljudje zatečejo k tovrstni pomoči, izguba službe. Palilla, ki bo vodil poseben tečaj, je pojasnil, da bodo duhovnike izobraževali tudi različni strokovnjaki s področja sekt in satanizma. Vatikan je leta 2014 podprl Mednarodno združenje eksorcistov, ki ima okoli 400 članov z vsega sveta, od tega jih je okoli 240 Italijanov.

žrtev eksorcizma
(Foto: Profimedia)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 1
 
pmx 24.03.2018 09:53:12
Noro kako nori so ljudje.
Več komentarjev