Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Sneha Ann Philip

Skrivno izginotje: je bila res žrtev terorističnega napada?

Ma.K.
12. januar 2018, 12:49
5
Velikost pisave:

Dve stolpnici, dve letali in na tisoče mrtvih. To je najverjetneje prvo, česar se ljudje spomnijo ob omembi mesta New York in datuma 11. september 2001. Ime ene izmed žrtev pa vednarle še vedno buri duhove, saj ni povsem jasno, ali je resnično izgubila življenje med reševanjem ponesrečencev ali pa je kaos izkoristila za pobeg v novo življenja. Kaj se je v resnici zgodilo z mlado zdravnico?

11. september 2001 si bomo za vselej zapomnili kot dan začetka terorističnih napadov v Zahodnem svetu in s tem dan odprtega boja proti terorizmu. Za Rona Liebermana pa bo ta dan najbrž za vedno ostal zavit v tančico skrivnosti: na dan napada je namreč izgubil ženo, nikoli pa ne bo povsem jasno, ali je resnično umrla med reševanjem ponesrečencev ali pa je kaos, ki je zavladal v mestu, izkoristila za beg v novo življenje.

Zdravnica Sneha Ann Philip je bila zadnjič videna dan pred terorističnimi napadi na svetovni trgovinski center v New Yorku. Ker je živela v neposredni bližini stolpnic, ker je bila zdravnica v bližnji bolnišnici, ker je vedno bila pripravljena pomagati drugim, je bila njena družina vselej prepričana, da je tudi ona umrla med rušenjem dvojčkov. A podrobnejša kriminalistična preiskava je razkrila, da bi se lahko zgodba v resnici odvila povsem drugače ...

Kje je Sneha?

Sneha je bila rojena v Indiji, odraščala je v New Yorku, študirala pa v Chicagu, kjer je spoznala tudi svojega poznejšega soproga Rona Liebermana. Kmalu po zaključenem študiju sta oba začela delati v newyorških bolnišnicah, skupaj sta se preselila v luksuzno stanovanje. Vse do usodnega 11. septembra. Lieberman je dejal, da je bila na dan izginotja prosta, varnostne kamere bližnje trgovine so jo zadnjič posnele 10. septembra zvečer. Ron se je iz bolnišnice vrnil po polnoči, a soproge ni bilo doma. Bil je prepričan, da je šla ven s prijateljicami, ker si je to večkrat privoščila. Naslednji dan, na dan terorističnih napadov, je Lieberman delal v dopoldanski izmeni, a ko se je vrnil domov, Snehe še vedno ni bilo.

Pogrešano soprogo je zato prijavil policiji, a na ta dan je bila le ena izmed na tisoče pogrešanih Američanov – večina jih je umrla v terorističnem napadu. V tednih po napadu je po osamljeni soseski nalepil plakate in prosil za kakršne koli informacije, a v poplavi pogrešanih se nihče ni posebej ukvarjal z izginotjem ene dotične osebe . Pa čeprav je bilo verjetno edino, ki ni bilo nujno neposredno povezano s terorističnimi napadi. Lieberman je sklenil, da na policijo ne more računati, zato je najel zasebnega detektiva, nekdanjega agetna FBI Kena Gallanta. Skupaj sta se podala v zasebno preiskavo, da bi odkrila končno usodo mlade zdravnice.

Nadzorne kamere v zgradbi, v kateri je živela, so na dan terorističnega napada posnele žensko, kako vstopa v zgradbo in nekaj minut pozneje izstopa iz nje. Družina je trdila, da močno spominja na njihovo izginulo hčer, a Lieberman ni mogel z gotovostjo dejati, ali gre res za njegovo soprogo. Gallant se je nekaj časa poigraval tudi z mislijo, da je Sneha Ann izkoristila kaos v New Yorku neposredno po napadu ter pobegnila in za vedno pustila svoje staro življenje za seboj, a policija ni uspela odkriti nikakršnih sledi, ki bi nakazovale na tako možnost. Lieberman in Gallant sta pozneje tako zaključila, da je Sneha tekla na pomoč ponesrečenim v napadu in je umrla med rušenjem stolpnic.

Navzven vse lepo in prav, toda ...

Policija je čez nekaj mesecev vendarle pričela raziskovati njeno izginotje in s preiskavo so prišli do nekaj precej nenavadnih dejstev, ki so povsem na novo osvetlile pogled na življenje navzven ugledne in uspešne zdravnice. V začetku leta 2001, ji je bolnišnica, kjer je bila zaposlena, sporočila, da ji ne bodo podaljšali pogodbe o zaposlitvi zaradi težav z alkoholom. Kmalu zatem je Sneha odšla žurat s prijateljicami in v tisti noči pristala v zaporu zaradi nasilja nad sodelavcem. Policiji je zatrjevala, da jo je poskušal kolega spolno zlorabiti, tožilstvo pa je njeno pritožbo zavrnilo in jo obtožilo lažne prijave sodelavca. Ponudili so ji, da bodo opustili vse obtožbe proti njej, če bo umaknila svojo prjavo, a Sneha na to ni pristala.

Sneha Ann Philip
(Foto: Instagram)

Nedolgo zatem ji je na srečo uspelo dobiti službo v eni izmed drugih bolnišnic v New Yorku, kjer pa naj bi nadaljevala po starem. Ponovno naj bi imela težave z alkoholom na delovnem mestu in doletel jo je suspenz, ker se ni pojavila na dogovorjenem sestanku s svetovalcem za zasvojene. V tem času je začela ob večerih zahajati v gejevske bare, ki jih je pogosto zapuščala v družbi žensk – tako je vsaj na podlagi temeljite preiskave poročala policija. Njena družina je policijo obtožila, da špekulirajo z minimalnimi informacijami in da Sneha nikoli ni imela težav z alkoholom, vsaj ne na delovnem mestu. Odpoved naj bi po navedbah družine dobila zaradi tega, ker je glasno opozarjala na rasistično politiko bolnišnice.

Sledila so leta sojenja in vse se je končalo, ko je pritožbeno sodišče odločilo, da je Sneha Ann Philip umrla, medtem ko je pomagala ranjenim v terorističnem napadu. 31. januarja leta 2008 je bilo tako  uradno odločeno, da je Sneha 2.751. žrtev terorističnega napada na Svetovni trgovinski center v New Yorku. Njeno ime se danes nahaja na spomeniku, ki je zgrajen na temeljih nekdanjih dvojčkov. Njenih posmrtnih ostankov nikoli niso našli in glede na vse žrtve, katerih telesa niso prenesla tisočih ton jekla, ki je padlo na njih, to načeloma ni nič nenavadnega. A senca dvoma kljub temu ostaja in tako soprog kot družina najbrž nikoli ne bodo izvedeli, kaj se je tistega usodnega dne v resnici zgodilo z njihovo Sneho.

#Sneha #SnehaPhilip #911 #wtc #neverforget #wishIcould

A post shared by Ashwin Kochiyil Philips (@ashwinphilips) on

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,0
glasov 7
Komentarjev: 5
 
spiritualite100 01.02.2018 15:31:49
Ponudba za zavarovanje posojil Za vaše posojilo zahteva za oživitev vaših dejavnosti, bodisi za izvedbo projekta ali za nakup stanovanja ali pa potrebujete denar iz drugih razlogov preveč. Strinjam se, da vam pomagam z zneskom od 5000 do 10.000.000 € s stopnjo 3% letno in s trajanjem od 1 do 30 let. Prosim, prosim, da me kontaktirate za več informacij: E-pošta: reseaufinance510@gmail.com E-pošta: tmarjan24@gmail.com Whatsapp: +38651390291
 
Ciymbalta 13.01.2018 19:34:25
to jim je bila šola pa zelo dobra šola
 
RamzesII 13.01.2018 12:58:49
No ja, stara zgodba je, da se vedno najdejo posamezniki, ki tako ali drugače izkoristijo določene okoliščine neke katastrofe, nesreče, dogodka. V zvezi s tem dogodkom je izginilo ali umrlo tudi veliko prič, a o tem glavni (mainstreim) mediji ne bodo pisali.
 
aljaz.sok 13.01.2018 10:07:17
kdo bi vedel....
kdobivedel 15.01.2018 08:53:39
ja res je :))
Več komentarjev