Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Putinova nova limuzina - 3

Putin: Bizarni video šokiral

STA/N.J.
13. marec 2018, 08:03
1
Velikost pisave:

Ukaz za sestrelitev letala. Rumene in manj rumene, celo politične skrivnosti ... vse to in še več razkriva Putinov promocijski videoposnetek.

Putin - 3

Ruski predsednik Vladimir Putin je v filmu, ki so ga pred volitvami 18. marca posneli v njegovi volilni kampanji in so ga nekateri mediji označili kot precej bizarnega, razkril vrsto skrivnosti, od zelo resnih političnih do takih bolj "rumenih". Med drugim je zatrdil, da se nikoli ne bo odpovedal Krimu, in razkril, da je naročil sestrelitev letala.

PREBERITE: So o Putinovi hčerki razkrili preveč?

PREBERITE: Seks bomba pisala Putinu ...

Kot je predsednik povedal v dveurnem dokumentarnem filmu z naslovom "Putin", so ga tik pred začetkom slovesnosti ob odprtju zimskih olimpijskih iger v ruskem Sočiju leta 2014 obvestili, da je na poti proti prizorišču slovesnosti sumljivo letalo, na katerem je verjetno bomba. Potniško letalo s 110 potniki na krovu, ki je bilo na poti iz Ukrajine v Turčijo, naj bi ugrabili teroristi, ki so zahtevali pristanek v Sočiju.

PREBERITE: Se je Putin skrivaj poročil?

Putin je, kot je povedal, pristojnim ukazal, naj letalo sestrelijo, kot to predvidevajo varnostni protokoli za tovrstne situacije. A na koncu se je na srečo izkazalo, da gre le za lažen alarm in letalo je ostalo celo, vsi ljudje na njem pa živi. Putin pa se je skupaj z drugimi najvišjimi predstavniki že nekaj minut kasneje prikazal na prizorišču otvoritvene slovesnosti. Resničnost zgodbe je po poročanju britanskega BBC že tudi potrdil tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

PREBERITE: Putinova sodelavka umrla med seksom v avtu 

Putin z ruskimi športniki
(Foto: AP)

Eden najbolj znanih ruskih prokremeljskih televizijskih voditeljev Andrej Kondrašov, s katerim se v filmu pogovarja Putin, je poleg tega zastavil vedno aktualno vprašanje nekdaj ukrajinskega polotoka Krim, ki si ga je po izbruhu konflikta v Ukrajini, kljub obsodbam Zahoda, priključila Rusija. Zanimalo ga je, ali obstajajo kakršne koli okoliščine, v katerih bi si predsednik lahko predstavljal vrnitev Krima Ukrajini. "Kaj pa govorite? Take okoliščine ne obstajajo in nikoli ne bodo," je bil jasen Putin.

Izdaje ne odpusti 

Je pa Putin, ki se mu v nedeljo nasmiha prepričljiva ponovna izvolitev na vrh države, v filmu razkril še marsikaj - med drugim to, da lahko oprosti marsikaj, a ne vsega. Ena od stvari, ki jih nikoli ne odpusti, je "izdaja", je pojasnil, a obenem dodal, da ga zaenkrat kakšna res huda izdaja še ni doletela. "Morda sem izbiral ljudi, ki česa takega pač niso sposobni storiti," je dejal.

Povedal je tudi, da je njegov ded po očetovi strani delal kot kuhar za nekdanja sovjetska voditelja Vladimirja Lenina in Josifa Stalina. Spiridon Putin naj bi bil po besedah predsednika visoko cenjen član Stalinovega osebja. Kasneje je kuhal za sovjetsko elito, in to skoraj vse do svoje smrti leta 1965, ko je bil star 86 let.

Merklova ga zalaga s pivom

Nemška tiskovna agencija dpa iz dokumentarnega filma poleg tega poroča, da nemška kanclerka Angela Merkel Putina zalaga s pivom. Ena od malo manj resnih stvari, o katerih v filmu govori Putin, je namreč ta, da je bil konec 80. let prejšnjega stoletja agent KGB v Dresdnu v takratni Vzhodni Nemčiji. V tem obdobju je vzljubil dobro lokalno pivo, ki mu ga zdaj občasno pošilja Merklova. Gre za pivo Radeberger, je pojasnil.

Vladimir Putin
(Foto: AP)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,0
glasova 2
Komentarjev: 1
vsevid 13.03.2018 17:26:26
ZA mene je PUTIN največja faca na tem planetu !!! Bravo PUTIN !!
Več komentarjev