Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Luka Modrić

Pretresljiva zgodba Luke Modrića 

U.K.
13. julij 2018, 13:52
18
Velikost pisave:

Luka Modrić je gotovo eden največjih junakov letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu. A je več kot le športnik, je tudi velik človek s pretresljivo preteklostjo.  

Luko Modrića lahko že zdaj brez slabe vesti razglasimo za enega najboljših igralcev letošnjega prvenstva, hkrati pa tudi za enega najboljših igralcev vseh časov. Trenutno naj bi bil vreden okoli 6 milijonov evrov (neto). Leta 2008 je odšel v Tottenham za približno 20 milijonov evrov, leta 2012 pa so zanj odšteli kar 35 milijonov pri Real Madridu. In to je bil eden najboljših nakupov, kar so jih lahko napravili pri španskem nogometnem velikanu. Modrić je bil brez dvoma eden ključnih igralcev, ko je Real osvojil Ligo prvakov od 2016 do 2018.   

Spretnosti 
Modrić je znan po svoji hitrosti in predvsem po kreativnosti in je zagotovo oseba, ki lahko samo s podajami popolnoma spreobrne tekmo. Žal pa ima za seboj tudi precej pretresljivo mladost, ki bi marsikoga strla. 

Luka Modrić in Cristiano Ronaldo
Luka je poleg Ronalda eden največjih zvezdnikov v Realu. (Foto: AP)

Luka Modrić se je rodil 9. septembra 1985 v Zadru. Njegovo otroštvo je zaznamovala vojna. Ko je bil star šest let, so njegovega dedka ustrelili med napadom srbskih militaristov na Modrico. Luko je smrt dedka zelo prizadela. Po napadu se je Luka s starši odselil v hotel Iz v Zadar, kjer so živeli brez vode in elektrike. Luka je kljub nevarnosti, kadar je le lahko, igral nogomet, in kot je pozneje povedal, je igral s prazno žogo. Nogomet mu je nudil pobeg iz krute realnosti. Modrić sicer zelo nerad govori o preteklosti. V enem od intervjujev je dal preprosto vedeti, da je bilo takrat težko in da to ni nekaj, česar bi se rad spominjal. "Vem, da sem oboževal nogomet. Moji prvi ščitniki za noge so imeli sliko Brazilca Ronalda in oboževal sem jih. Vojna me je okrepila, ampak tega nočem vse življenje vlačiti za seboj. Prav tako pa tega nočem pozabiti." In zdi se, da je prav ta mentalna moč pomagala Modriću, da je postal eden najboljših nogometašev na svetu.    

Odpisali so ga 
Zanimivo je, da so ga številni nogometni trenerji kot otroka zavrnili, saj se jim je zdel prešibak in preveč sramežljiv, da bi bil lahko dober nogometaš. Tako so ga zavrnili recimo pri Hajduku, v njem pa je nekaj videl trener Tomislav Basić, ki ga je spravil k Dinamu v Zagreb. Kmalu nato je Modrić odšel v Anglijo in njegova kariera je zacvetela. Leta 2010 se je poročil z Vanjo Bosnić, ki je tudi njegova agentka. Imata tri otroke, sina Ivana ter hčerki Emo ter Sofijo. Modrić je fantastičen primer, kako lahko oseba z voljo in trudom premaga grozljive stvari iz preteklosti in doseže ali celo preseže svoje sanje.  

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 2,8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2,8
glasov 6
Komentarjev: 18
Houdor 17.07.2018 22:34:45
Kralj !!!
 
milan905 17.07.2018 17:38:07
No,no...sam sem v Zadru govoril s lastnikom restavracije ki ga osebno pozna!Miren,tih,zelo zadrzan fant!V Zadru je doniral sredstva za solo!,zelo dostopen in nic kaj aroganten,kot so recimo ostali zvezdniki njegovega kalibra!Se vedno ima iste prijatelje kot jih je imel ze ko je igral za Dinamo iz Zagreba,pravtako pa zivi zelo umirjeno druzinsko zivljenje!!!Anyssa nevem kje si to slisal da je aroganten?!
Sašo Majcen 1 19.07.2018 01:14:28
ni. favšija je to.
Sašo Majcen 1 19.07.2018 01:31:01
seveda in velik vzor mlajšim generacijam po celem svetu. le mi slovenci zelimo v vsem kar jim uspeva na vseh podrocjih vec kot odlično, le najslabse.mesanje politke in športa.tu napišejo hrvat krade ovo ono.ker vse mešajo.določeni.včasih me je sram kje živim.v vsemu najdemo najslabse. v majhni državi ki se predstavi svetu na najboljsi možen način. zgubi na nepošten način. na koncu pa pojemo slavo velikim.ko pohodijo majhne. kot da smo povezani z mentaliteto in prostorom. ni to pravi zgled. daleč od modriča, vatrenih in njihovega uspeha in veselja 500000 ljudi na kupu. to je enotnost kateri so vsi slovenci, favš ker ne zmoremo tega.vse slabo v tolko lepega. ajoj
Sašo Majcen 1 19.07.2018 01:41:38
jaz sem uzival v vseh njihovih igrah izjavah na konferencah. zaslužili so si to.ker so ponosni.borbeni.
Klingonec 17.07.2018 16:50:29
Naročal je pesme Tomsona ki veličajo poboj Srbov in žal za Bleiburg. Modrič je športnik pod vprašajem!?
paradoxal 17.07.2018 19:00:26
mislis tko kot so tudi hrvate in slovence tam pobili ...ti si posten clovek pod vprasajem bi rekel
Sašo Majcen 1 19.07.2018 01:18:18
pol se pa najde nekaj slovencev, ki poleg francozov ki ocitno ne vidijo dobro se vedno trdijo da so igrali slabse in da jim ni pomagal sodnik, to pove vse.s tem ne bomo nic vecji.in ni prav, ker finale si bo vecina zapomnila po zmagi francije ki v 3 strelih da 4 gole. prekrška ni, roka ni namerna. in potem se slovenci ki nimamo nic skupnega z njimi tolčete po prsih kak so francozi dobri, pa bi brez teh napak lepo izgubili.ce bi se nam to zgodilo nam ne bi bilo vseč, ker ni to kar sport predstavlja. ni FAIR PLAY.
Sašo Majcen 1 19.07.2018 01:19:23
najhuje od tega je pa to da drugemu pa privoscimo to. kam gre svet. zalost. vecini ki je gledala in to ni malo bo ostala hrvaska in modric za vedno v spominu. ker smo zeleli da se borijo posteno. to so pa vzeli vsem nam navijačem.zame in veliko večino po vsem svetu so osvojili srca francija pa pokal.
 
Mišek 16.07.2018 20:34:40
Če igra nogomet pač ne more bit lih z izrazitim iq!!!
Sašo Majcen 1 19.07.2018 01:16:06
pomemben ni iq, ampak kaj predstavlja kot človek ker je vzor ogromno otrokom. in je dalec boljsi kot padalec griesman in tihi messi.
Sašo Majcen 1 19.07.2018 01:50:01
nikjer na hrvaškem nisem zacutil odnosa do slovencev kot ga zacutim v sloveniji do njih.je za to kaksen razlog? kaj so nam storili?groza.vsi smo ljudje mi nic boljsi kot oni,
 
anyssa 16.07.2018 15:06:49
Upam da ni res.... Menda je zelo aroganten, celo do svojih sorodnikov. Ko pride v domači kraj, ga otroci navdušeni prosijo za avtogram, on pa se ne zmeni kaj preveč zanje. Kljub vsem silnim milijonom otrokom niti pice ne časti
paradoxal 17.07.2018 19:02:46
pa zakaj vedno te balkanske fore, kaj je kaj komu dolzan? zakaj vsi balkanci vedno nekoga ki rata uspesen vidijo kot hodeco denarnico?
Sašo Majcen 1 19.07.2018 01:16:40
v vsem kar dosezejo poskusate najti nekaj slabega da bi njegov karakter ki je mnogo vecji od vas ki ga skusate porikazati kot slabega. njega in vse hrvate. dali so v vojni dost vec skozi kot mi. zato so taksni.veliko izgubili. cel svet gleda kako jim ukradejo zmago v finalu kje so igrali bolje. vecina sveta prepozna vse kar predstavljajo in si jih bodo zapomnili ker so nadigrali francoze.
apodgra 20.07.2018 09:05:50
Izgleda, da si večino tekme prespal in med tem sanjal o vsem tem , kar si sedaj nakracal v svojih komentarjih. Kdo je koga nadigral , seveda Hrvati so osvojili naslov svetovnega prvaka. Kaj pa tekme pred finalno tekmo , so bile vse uspešne in boljše od nasprotnikovih. Da se kar na treh tekmah srečno prerineš naprej , ni to kvaliteta, ampak nogometna loterija . Kaj vse bi se zgodilo , če vratar Argentine, ne bi na široko odprl svoja vrata in poskrbel za lahek zadetek. Tudi tisti drugi gol Modriča je bil pač eden redkih točnih udarec po žogi in žoga letela mimo številnih nog v mrežo. Takih golov smo videli veliko in strelci so bili običajno ne napadalci .Ne vem v čem je o vzor otrokom , če pa vidimp , kako zna igrati tudi umazano in kako je prijazen do sodnikov. . Boljši od nevidnega Messija .Edini ti ,ki ne vidiš njegove igre , morda zato ,ker je prehitra in je težko njen slediti . Kaj se pa tiče IQ-ja , pa še kako je pomemben . Veliko pravih nogometnih strokovnjakov ravno Messiju pripisujejo veliki inteligenčni nogometni kvocient .
 
nejcqpr 16.07.2018 09:51:31
Takšen zveszdnik bi moral biti tudi malo bolj olikan. Poglejte you..tube, kjer se zahvali za sojenje Skomini. Velik Slovenski prijatel.
 
Carrasco 16.07.2018 09:21:22
Realističnih 24ur . Mamičev bankomat, kako kaj stvari na sodišču potekajo? A to pa skrivate nekje odzadaj
Več komentarjev