Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
morski pes

Posnetek orjaškega belega morskega psa, ki je obšel svet!

N.J.
25. april 2018, 10:26
1
Velikost pisave:

Veliki beli morski psi so znani kot najbolj nevarna in krvoločna morska bitja, ki so doživela že vrsto upodobitev tudi v filmih- Kako pogosto napadejo? So res tako nevarni?

morski pes
(Foto: Facebook)

V povprečju samice belega morskega psa merijo v dolžino 4,6 do 4,9 metra, medtem ko samci ostajajo manjši in ko odrastejo, v dolžino merijo 3,4 do 4 metre. Največji primerki dosegajo tudi več. Ta samica naj bi bila daljša od 7 metrov. Posnetek je sicer nastal že pred časom, a je zdaj prek socialnih omrežij znova osvojil svet.

morski pes
(Foto: Facebook)

PREBERITE: Morski pes usoden za dva Slovenca
PREBERITE: Predirljivi kriki potapljača ob srečanju z morskim psom

Zanimivo, ta težka morska žival se lahko požene kar 3 metre visoko nad gladino, da doseže plen in plava s hitrostjo do okoli 40 km/h, kar je precej hitreje od človeka - Michael Phelps, ki je eden najhitrejših plavalcev vseh časov, je plaval s hitrostjo okoli 9 km/h. 

V nasprotju s splošnim prepričanjem, ki je posledica predvsem zgodb, upodobljenih na filmskih platnih, beli morski psi ne napadajo ljudi kar tako. Vsako leto se zgodi okoli 70 ugrizov in le minimalen delež primerov je smrtnih. Odkar beležijo te primere, jih je bilo okoli 80. Večinoma se zadržujejo v glavnem v toplih vodah.

morski pes
(Foto: Facebook)

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 1
Frane Šajn 03.05.2018 19:41:16
Vi dragi moji Slovenceljni kar mednje predvem desničarjem nesebično priporočam druženje z njimi"!
Več komentarjev