Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Vesolje

Poslušajte strašljive glasove iz vesolja 

U.K.
10. julij 2018, 14:29
1
Velikost pisave:

Posnetke je poslal sonda Cassini, ki je potovala mimo Saturna. 

Na srečo zvoki ne prihajajo od kakšne tuje civilizacije, ki bi želela iz nas napraviti sužnje ali priboljške. Gre za valove plazme, ki potujejo med Saturnom in njegovo luno Enceladus. Zvočne zapise je na Zemljo poslala sonda Cassini, ki je dva tedna kasneje načrtovano strmoglavila na Saturn. Casini je tako dokazala, da plazemski valovi potujejo na magnetnih poljih, ki povezujejo planet in luno. Seveda je potrebno hitro dodati, da v vesolju ni zvoka, saj se ta ustvarja z vibracijami v nekem mediju (recimo zrak), ki ga nato naše uho zazna. Če ni zraka, ali česa drugega, do zvoka ne more priti. V tem primeru gre za plazemske valove (ti lahko brez težav potujejo po vesolju), ki so elektromagnetni in te valove so znanstveniki pretvorili v avdio signale, ki so jih pohitrili iz 16 minut na 28,5 sekunde. In rezultat je zvok, ki ga na Zemlji do tega trenutka nismo mogli slišati.

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasova 2
Komentarjev: 1
 
joannon200 11.07.2018 11:19:41
Financiranje in naložbe Pozdravljeni, jaz sem gospod Ivan Tomaslavič, poslovnež s slovenskim poreklom, a prebivam v Faso. Strinjam se, da vam pomagam v znesku od 5000 € do 10.000.000 € s stopnjo 3% letno in s trajanjem od 1 do 30 let E-pošta: posojila386@gmail.com Viber: +22 995608568
Več komentarjev