Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
mučenje, paola paredes

Posilstva, mučenje – grozovite prakse klinik za zdravljenje homoseksualnosti!

Ma.K.
16. junij 2017, 15:19
16
Velikost pisave:

Fotografinja Paola Paredes se je pred časom pod krinko odpravila v kliniko, kjer naj bi moške in ženske zdravili homoseksualnosti. Po ponovnem prihodu na svobodo je posnela opus fotografij ter tako svetu ponudila vpogled v grozodejstva, ki naj bi se dogajala v teh ustanovah.

Fotografinja Paola Paredes je razkrila šokantno resničnost delovnih praks ene izmed klinik v Ekvadorju, posebne institucije, ki je namenjena 'zdravljenju' homoseksualnosti. 31-letna Paola je pod krinko nekaj dni preživela v eni od teh ustanov ter odkrila številne sprveržene metode odvajajnja od homoseksualnosti, tudi »odrekanje hrane, siljenje k molitvi ter tako imenovana poboljševalna posilstva«.

Po besedah fotografinje naj take klinike sicer ne bi obstajale samo v Ekvadorju, temveč tudi v drugih delih Južne Amerike, pa tudi v Evropi, le da naj bi jih večina zaradi zakonodaje delovala tajno. V strahu pred roko pravice naj bi se oglaševale kot klinike za zdravljenje odvisnosti od alkohola in drog, v notranjosti pa naj bi se izvajale izjemno sprvržene stvari.

Te klinike naj bi delovale kot zasebne ustanove, najpogostejše pa naj bi bile v bolj prokatoliško usmerjenih državah, kjer zakoni in družba zagovarjajo konservativne vrednote. Prvi taki centri naj bi se odprli v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, obstajali pa naj bi tudi danes. Čeprav so fotografije, ki jih je javnosti ponudila Paola, zrežirane, v vlogi glavne akterke pa nastopa kar fotografinja sama, pa naj bi bile več kot slikovita uprizoritev dejanskega dogajanja in stanja v teh ustanovah. Kot pravi, fotografij v ustanovi ni mogla posneti, ker so ji na vhodu pobrali vse, kar je imela s sabo.

Posiljujejo moške in ženske

Med bolj mračne skrivnosti takih ustanov naj bi sodila uporaba vsakršnih sredstev s ciljem uničiti identiteto posameznika in ga spraviti »na pravo pot«. Pod pretvezo rehabilitacije naj bi istospolno usmerjene zapirali v samice in jih poniževali do nečloveških skrajnosti. Če ne sledijo navodilom tako imenovanega strokovnega osebja, naj bi kazni postajale vse bolj brutalne – od vezanja, odrekanja hrane, velikih odmerkov pomirjeval do hudega tepeža in posiljevanja.

Nekatere prakse pretvarjanja homoseksualnih žensk v 'normalne' heteroseksualne naj bi vključevale tudi prisilne molitve in tako imenovano ženstveno obnašanje: silijo jih, da nosijo mini krila, majice z globokim dekoltejem,  da se ličijo in si urejajo frizure. Homoseksualni moški pa naj bi po drugi strani morali delati na svoji možatosti, zato jih poleg obvezne molitve silijo v ukvarjanje s pretežno moškimi špornimi panogami, prav tako naj bi se morali meriti v ringu in medsebojno obračunavati s pestmi ...

Poniževanje brez primere

Če 'strokovno' osebje presodi, da kdo med njimi sodi v kategorijo 'težjih primerov', naj bi bil/-a ta posameznik/ica deležen/-na hudega zlorabljanja: zavezujejo jim roke in noge, jih posiljujejo in silijo, da izkusijo zadovoljstvo, ki naj bi ga prinašal heteroseksualni seks. Paola Paredes, ki je tudi sama ponosna homoseksualka, je v svojem video posnetku razkrila, kako se zgrozi vsakokrat, ko pomisli, da bi lahko neprostovoljno končala na takem mestu brez možnosti pomilostitve ali bega.

V Ekvadorju je bila homoseksualnost zakonsko prepovedana vse do leta 1997, a čeprav naj bi jo danes sprejemali, naj bi po državi svoje sprevržene metode še vedno prakticiralo okrog 200 klinik za zdravljenje homoseksualnosti.  Pacienti so prisilno zaprti, če v znak protesta zavrnejo hrano, morajo za kazen popiti kavo, v kateri sta klor in voda iz staniščne školjke, ki jim jo na silo zlivajo po grlu. Čiščenje staniščnih školjk z golimi rokami je v teh ustanovah mimogrede del vskadana.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,0
glasova 2
Komentarjev: 16
berglander 20.06.2017 11:16:22
no, že dolgo časa se mi zdi, da je homoseksualnost bolezen. Evo dokaza! Južna amerika se že zdravi......
 
tomi.passion@gmail.com 19.06.2017 05:20:50
Še huje je, ko homoseksualni lobij psihično maltretira vse ostale s svojimi paradami. Nekako ne morem mimo primerjave z nacisti, ki so prav tako paradirali, in vsakdo, ki se s tem ni strinjal, ali je bil proti, so uničili.
felixkp 19.06.2017 08:19:39
komentar za umret in kaže popolno nepoznavanje zgodovine. Primerjava z nacisti je žaljiva. Nacisti so homoseksualnost zdravili in čistili. Če vam je težko enkrat na leto slišati, da je parada ponosa, malo pomislite s kakšnimi težavami se nekateri homoseksualno usmerjeni srečujejo vsak dan.
slovenc79 20.06.2017 02:03:03
mogoče se ravno zato srečujejo s težavami, ker vsakemu ki pride mimo blebetajo o svoji usmerjenosti, potem pa poudarjajo, da je to njihova zasebna stvar.
slovenc79 19.06.2017 01:41:06
dokazi? kruta realnost ali pretiravanje lgbt propagande? žal jaz ne verjamem nobenemu več.
 
jung 18.06.2017 21:59:33
Homoseksualnost, pedofilija, avtizmi......to so vse odstopanja, s katerimi naj se ukvarja stroka, ne pa mi tukaj na portalih.
 
SEJBOBOL 18.06.2017 20:02:33
Pa še mal pobrskejte po int več kot 70% je takih ki so prostovolno javili v takih ustanovah kot tale Paola , tak da karkoli je naj si pripišejo sami sebi ......
felixkp 19.06.2017 08:21:58
Prostovoljno, ker jih družba polna predsodkov ne sprejme. In potem mislijo, da bodo na teh klinikah ozdraveli. Predstavljajte si, da se zbudite v homoseksualni družbi, kjer je hetero napačno in homo normalno.
jebemtiš 19.06.2017 10:57:21
NA ŽALOST ŽIVIMO V SVETU KJER JE HETERO NORMALNO IN HOMO NAPAČNO probi si predstavljat to
kajenje je zdravo 18.06.2017 12:22:33
Jes bi jim 24 ur kazou Murkota, ce jih pa potem ne mine, pa sus u glava.
 
RamzesII 18.06.2017 11:03:41
Takih in drugačnih zgodb, kar se ustanov in zavodov tiče pozna zgodovina veliko, a se še očitno kar dogajajo, ali pa pozno pridejo v javnost, pa naj si gre za ustanove za odrasle ali za ustanove, zavode za otroke, vse do zavodov za duševno ipd. prizadete, težko bolne, ki so bili žrtve poskusov, do domov za ostarele.
 
Heinke 18.06.2017 09:45:52
Vi sploh veste ne, kaj je to grozno. Pojma nimate, kaj se dogaja mogoče za sosedovimi zaprtimi vrati in verjemite tudi, da nikoli ne boste izvedeli, ker je preveč grozno. Ja pa ena ženska, ki so jo starši prodali kot otroka zvodniku povedala, da so jo odrasli vplivneži posiljevali, ko so se hoteli znebiti otrok, so jih pa peljali k morilcu, kjer je bilo celo stanovanje krvavo, ker je pobijal otroke, zavržene otroke....
Heinke 18.06.2017 09:52:55
Ampak take in podobne zgodbe ne smejo priti v javnost, da ljudje ne bi vzljubili Hitlerja, čeprav delajo bistveno hujše stvari, kot jih je Hitler.
Annis 18.06.2017 10:43:25
hitler je cistil zidovsko nesnago kar niti ni slabo
slovenc79 19.06.2017 01:39:41
heinke, kako pa ti to VEŠ? a si bil tam, si videl na lastne oči? realnost je kruta in marsikaj se dogaja, česar ne vemo, ampak ljudje si pa tudi ogromno stvari zmislijo.
 
sc11 18.06.2017 08:45:51
bolano
Več komentarjev