Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

plavajoč hotel

Plavajoč hotel in apartmaji na Velenjskem jezeru

L.P.
10. april 2018, 08:12
3
Velikost pisave:

V Velenju so župan Bojan Kontič, direktor podjetja MC Public Affairs Mihael Cigler in direktor podjetja Planet Matters Kent Leslie Walwin podpisali sporazum za sodelovanje pri pripravi projekta plavajočih hotelskih namestitev ob Velenjskem jezeru, so sporočili z občine. To je prvi tovrsten projekt pri nas.

plavajoč hotel

Britanski filmski producent Kent Walwin ima z Velenjskim jezerom zanimive načrte. Če se bodo dejansko uresničili, bo Velenje prvo mesto s hotelom na vodi. Ob obali naj bi zgradili apartmaje in druge objekte, denimo kliniko z estetsko kirurgijo. Kot so že lani razkrili na velenjski občini, bodo hiške z džakuziji razporejene v obroču na vodi, recepcija je predvidena ob obali. V neposredni bližini, na kopnem, bi zgradili še počitniške hišice. V delu, kjer je golf igrišče, bi naredili kombinacijo golf vadišča in proge za kolesarje, uredili skejterski park in postavili igrala.

Občina trenutno pripravlja teren za zasebni kapital. »Uredili smo velenjsko plažo, ta sporazum pa je rezultat prizadevanj, da se razvoj ob Velenjskem jezeru nadaljuje in da nanj pride zasebni kapital. Pripravili bomo vse potrebno za umestitev projekta v prostor. Zavedamo se, da posegamo na vodno območje ter da to ne bo enostavno,« pravi Kontič.

»Plavajoči hoteli so razmeroma novi. Voda nas je svojčas varovala in s takšnim hotelom se vračamo k starodavni tradiciji bivanja na vodi. V južni Angliji, od koder prihajam, je veliko naravnih jezer. V Velenju pa lahko na umetnem jezeru z našim projektom prispevamo tudi k ponovni vzpostavitvi ekosistema,« pravi Walwin.

plavajoč hotel velenje

Hotel bodo povezali s podobnimi po svetu, s čimer bi se turistična prepoznavnost povečala tudi Velenju, ki mu Walvin napoveduje, da ga bodo čez nekaj let lahko primerjali celo z Bledom ali Bohinjem.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasova 2
Komentarjev: 3
ata janez 11.04.2018 09:59:03
Tole jezero bo itak nekoč poniknilo,ker bo zalilo tiste luknje pod njim(rudnik).
 
Kolani 10.04.2018 13:25:18
A tole ozadje z gorami bodo tudi postavili? Idealen prostor bi bil tam na zahodu, kjer je zdaj čudovit pogled na Šoštanjske raufanke.
sestreljenijastreb 10.04.2018 08:57:57
Nej gre najprej ceste popravit
Več komentarjev