Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Paul McCartney - 13

'Paul McCartney je umrl!'

Neverjetne teorije: Paul McCartney naj bi v resnici bil Kanadčan William Campbell

K.Š.
01. maj 2012, 07:49
94
Velikost pisave:

Basist, avtor in pevec skupine The Beatles naj bi umrl že leta 1966 ... Ker naj bi se takrat oblasti bale, da bo njegova smrt sprožila val histerije in samomorov, so se odločili, da jo bodo zamolčali. Skupina naj bi našla dvojnika in mu zaupala Paulovo 'vlogo', v kateri pa se je domnevni William Campbell še kako dobro znašel.

Paul McCartney - 4
Skrivnost o Paulovi domnevni smrti (Foto: YouTube)

Paul – Faul?

Vse se je začelo 12. oktobra leta 1969. Tisti večer je neki poslušalec poklical na radio WKNR-FM in voditelju Russu Gibbu povedal, da je prišel do neverjetnih informacij, ki jih sicer lahko preverijo čisto vsi. Klicatelj, ki se je takrat predstavil kot Alfred je povedal, da naj bi Paul McCartney umrl. Gibbu je povedal, naj zavrti nekaj skladb z albuma White Album v obratno smer ... In ta jih je ... In ko je slišal, kar je slišal 'Albert', se je Russ Gibb odločil, da bo skušal izvedeti več. Radijska oddaja se je spremenila v obsesijo in v največji trač o skupini Beatles. Začela se je 'legenda' o smrti Paula McCartneyja in kar naenkrat je na dan prišlo toliko dokazov, da je bila večina ljudi prepričana, da je Paul res umrl.

Abbey Road
Pogreb ali običajna naslovnica? (Foto: Reuters)

Abbey road, 1969

Jeseni 1969 so Beatles izdali tudi svojo novo ploščo – Abbey road, za katero naj bi tudi sami člani skupine slutili, da bo zadnja. Kasneje se je sicer izkazalo, da to ne bo zadnji izdelek, ki ga bodo naredili skupaj, je pa postal legendaren ... In to ne samo zaradi skladb, ki so na njej, temveč tudi zaradi raznih namigov, v katerih mnogi vidijo željo skupine, da svetu sporoči smrt svojega priljubljenega basista, pevca in avtorja.

Naslovnica albuma Abbey road je ena najbolj prepoznavnih naslovnic v zgodovini glasbe. Na njej so člani skupine, ki prečkajo cesto (na ulici Abbey road je sedaj postavljena tudi kamera, ki v živo prenaša dogajanje). Kaj je narobe s to naslovnico, boste rekli ... Prvič – hodijo, kot bi bili na pogrebni procesiji. Drugič – Paul je bos – v indijskem pogrebnem ritualu je mrtvec bos in prav v tistem obdobju so se Beatli vrnili z nekega potovanja po Indiji. Tretjič – tudi ostali so oblečeni, kot bi bili na pogrebu – John naj bi simboliziral duhovnika, Ringo pogrebnika, George pa tistega, ki koplje jame. Kasneje je Paul povedal, da se je sezul, ker mu je bilo toplo. Na naslovnici je tudi parkirani avtomobil, star hrošč, ki ima na tablici napisano 28 IF - "Če bi bil McCartney takrat živ, bi imel 28 let," razlagajo tisti, ki so prepričani, da je glasbenik leta '66 res umrl. Na drugi strani pa je parkiran policijski kombi, tak kot so jih takrat uporabljali pri prometnih nesrečah. Samo naključja? Mogoče, kar pa je gotovo je, da so se Beatli velikokrat zabavali z naslovnicami, na katerih so bili različni 'namigi'.

Nazaj zavrtena glasba

Ob koncu uspešnice I'm so tired, ki jo je leta 1968 napisal John Lennon, se sliši, kot bi Lennon nekaj čudnega momljal. Če pa skladbo zavrtimo v obratno smer, se sliši: "Paul is dead man, miss him miss him miss him" – Paul je mrtev, pogrešam ga, pogrešam ga ...

Paul McCartney - 3
S pomočjo ogledala naj bi se pojavil napis. (Foto: YouTube)

Skladba A day in a life pa vsebuje tekst, ki naj bi govoril točno o nesreči, ki se je pripetila Paulu: "He blew his mind out in a car he didn't notice that the lights had changed ..."
Paul naj bi se ubil ob petih zjutraj leta 1966, ko naj bi se s svojim avtomobilom zaletel v nek tovornjak. Ena teorija trdi, da ni opazil, da so se luči na semaforju zamenjale. Paul naj bi bil v tej hudi nesreči celo obglavljen ...

Tudi album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, ki je bil posnet takoj po domnevni smrti Paula, ima kar nekaj namigov. Na naslovnici je boben in če nanj prislonimo ogledalce se pojavi napis: I ONE IX HE <> DIE, ki naj bi pomenilo: devetega novembra je umrl. Poleg tega, pa naj bi bilo na tem albumu še ogromno drugih namigov o Paulovi smrti.

Paul McCartney - 9
Oblika obraza naj bi bila drugačna. (Foto: YouTube)

Brez znanstvenikov ne gre!

Nekateri so se odločili za znanstveni pristop. Morfološki strokovnjaki so prišli do presenetljivih ugotovitev. Primerjali so ušesa, obliko obraza, nos, zobovje in prišli do ugotovitve, da se v vseh teh točkah fotografije iz let pred 1966 in tiste po tem letu zelo razlikujejo.

Paul McCartney - 7
Grafologi preučujejo njegove avtograme in pisma. (Foto: YouTube)

Grafološki dokaz?

Paulov način pisanja naj bi se tudi zelo razlikoval ... Seveda so se spremembe zgodile po letu 1966. Sicer je nekaj podobnosti, ki so po mnenju nekaterih grafologov bile vsiljene ... osnovni način pisave pa naj bi bil popolnoma drugačen od tistega pred letom 1966.

DNK dokaz?

Paul McCartney naj bi bil velik ljubitelj žensk. Z eno od svojih mnogih ljubic naj bi imel celo hčerko. Paul je s skupino nekaj časa igral v Nemčiji, kjer je spoznal 19-letno Eriko: "Bila sva mlada, on je prihajal in odhajal. Moja družina je vedela, da sem njegovo dekle," je nedavno povedala Erika, ki naj bi

Bettina in Erika
Bettina NI dokazala, da je Paul njen oče. (Foto: YouTube)

zanosila leta 1962, torej dve leti po začetku njune zgodbe. Erika trdi, da je povsem gotova, da je zanosila s Paulom, ki te nosečnosti ni bil vesel. Čeprav McCartney ni nikoli priznal, da je oče, ji je junija 1966 nakazal denar. Takrat naj bi namreč morali igrati v Nemčiji in ker je bila proti njemu vložena tožba, se je pač hotel izogniti vsem morebitnim težavam. Hči Bettina se celo življenje bori, da bi dokazala, da je McCartney res njen oče. Leta 1984 je končno uspela in glasbeniku so odvzeli nekaj krvi za DNK test, ki je presenteljivo pokazal, da Paul NI oče. Erika je prepričana, da je zanosila z pravim McCartneyjem ... in to po njenem lahko pomeni, da je nekdo drug dal kri. Sedaj pa se poraja vprašanje - je Erika vsa ta leta lagala ali pa to dodatno potrjuje teorijo o Paulovi smrti?!

Zgodba se nadaljuje ... William Campbell

Skrivno sporočilo pa naj bi bilo prisotno tudi v skladbi Gratitude, ki jo je Paul McCartney izdal leta 2007. Who is this now?
I was Willy Campbell – Kdo je zdaj to? Jaz sem bil Willy Campbell!

Paul McCartney - 5
Kaseti, ki naj bi ju poslal Harrison. (Foto: YouTube)

Harrison naj bi pustil zanimivo zapuščino

Nedavno pa je bil posnet tudi film, ki naj bi nastal po pričanju samega Georgea Harrisona. Film z naslovom Paul McCartney is dead – the last testament of George Harrison? gre še dlje in pripoveduje o tem, da zgodba o najpopularnejši skupini v zgodovini glasbe skriva ogromno temnih strani. V filmu avtor Joel Gilbert celo namiguje, da smrt Johna Lennona in poskus umora Harrisona nista naključji ter da sta povezani z domnevno smrtjo Paula McCartneyja. John naj bi bil umorjen le nekaj dni po tem, ko je prijateljem zaupal, da bo razkril zgodbo o Paulu in isto naj bi se zgodilo Georgu, ki ga je z nožem napadel neuravnovešenec.
Do filma naj bi prišlo po tem, ko je ustvarjalec leta 2005 prejel paket, na katerem ni bil naveden pošiljatelj. V paketu naj bi bili dve mini avdio kaseti, na katerih naj bi sam George Harrison povedal celo zgodbo okrog Paulove smrti in zakaj je bila ta javnosti zamolčana. Na teh kasetah naj bi Harrison razkirl, da so se oblasti bale množične histerije in samomorov. Kakor koli že, zanimiv film, poln arhivskih posnetkov, ki gledalca popeljejo nazaj v čas, ko je ves svet dihal in živel ob zvokih legendarnih liverpoolskih dečkov

Po vsej verjetnosti pa je to le še ena od 'nemogočih teorij', ki so zelo zanimive in tudi zabavne in ki polnijo razno razne spletne forume ter naredijo iz skoraj vsakogar iz nas čisto pravega raziskovalca ... Če mislite, da se lahko v tem skriva kaj resnice, si kar oglejte spodnje videoprispevke in mogoče boste tudi sami začeli verjeti, da je Paul McCartney res umrl ... Ali pač?

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,5
glasov 41
Komentarjev: 94
 
nevica 18.11.2013 23:12:37
To smo že brali. Ampak tista s primerjanjem obraznih proporcev je pa močna. Fotografiji očitno prikazujeta različno stara človeka, proporci na obrazu se namreč celo življenje spreminjajo. Strokovnjaki pa taki!
Important notice 18.11.2013 17:37:35
Dobro jutro!
 
doktor.za.vse 18.11.2013 14:48:36
stara fora...za 24 ur pa najnovejša...
Let it be 18.08.2013 09:59:33
Neverjetno kaj vse si ne izmislijo ljudje samo za denar! Nemogoče bi bilo na hitro najti človeka, ki bi isto izgledal in imel popolnoma ist glas sploh pa ne v šestdesetih, ko še niso imeli tako razvite tehnologije kot danes. Sploh pa bi ta novica, če bi bila resnična seveda, že prej pricurljala na dan: avtomobilska nesreča je gotovo imela kakšnega očividca in pri vsej noriji za Beatli, ki je bila takrat bi bilo to novico skoraj nemogoče prikriti. Sploh pa se je John skozi leta Beatlov še bolj spreminjal kot Paul: kaj je imel potem tudi on dvojnika ali kaj?! Po mojem je le še vprašanje časa kdaj se bodo začeli spravljati še na Ringa.
Let it be 18.08.2013 15:21:01
Tudi jaz izgledam drugače kot pred šestimi leti. Sem tudi jaz zato mrtva?
BMWmunja 17.01.2013 04:51:16
Ta članek je pa objavljen s skoraj konstantno periodo 4 let. Le kako bi lahko nehče drug tako natančno imitiral Paulov glas, da vseh drugih sposobnosti in podobnosti tukaj sploh ne omenjamo. Paul je zelo bogat in DNK teste lahko plača in jih priredi po želji. Če hoče lahko dokaže, da je oče njegovi nesojeni hčerki sam FRANC RODE....
mobius 16.01.2013 20:22:40
Vse za denar !!!!!
 
nevica 16.01.2013 11:57:38
No saj bi se lahko raziskalo Willya Campela, saj je moral nekje izginiti, da je lahko postal Paul?
Lahko bi se nadzirali stiki Paula z Willyevimi sorodniki ....karkoli peverili bi lahko DNK in Willyeve sorodnike...
Danes se vse da, če se hoče, torej...najbrž ni dosti na tem.
 
498983 16.01.2013 09:40:06
Človeška neumnost ne pozna meja.
 
MrHankey 10.05.2012 15:24:51
Aha torej Paul je umrl, Elvis pa še živi, a ne? Moram povedati to danes ata Smrku in pa Trnuljčici (smo zmenjeni na kavi dans).
Zlody Ana 10.05.2012 15:08:10
wow
Več komentarjev