Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Meteorski dež

Oglejte si spektakularen vesoljski šov v živo 

U.K.
10. avgust 2018, 10:08
0
Velikost pisave:

Tekom vikenda bo na nočnem nebu ponovno moč videti spektakularni ples nebesnih teles.

Okoli 12 avgusta bodo namreč v zemljino atmosfero vstopili tako imenovani Perzoidi. Sicer se to dogaja že vse od julija, a vrhunec si boste lahko ogledali v nedeljo ponoči. Perzoidi bodo takrat izgorevali v atmosferi najpogosteje in če verjamete, da vam zvezdni utrinek lahko izpolni željo, potem tega šova ne smete zamuditi.  

V noči na nedeljo je lahko na nebu tudi do šestdeset utrinkov na uro. Perzoridi so nekoč sestavljali komet Swift-Tuttle, ki obleti Zemljo na vsakih 133 let. Meteorski dež pa lahko opazujemo vsako leto. Prvi zapisi o meteorskem roju so nastali pred okoli 2.000 leti. Vrhunec sicer bo v noči na nedeljo, a boste lahko vesoljski ognjemet opazovali še do 24. avgusta. 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 0
Več komentarjev