Strip 6
Strip 6

Kofein

Arhiv
Almir: prej in potem

Almir (Gostilna): To pa je šokantna sprememba!

Koprčan Almir Begić, ki ga je širna Slovenija spoznala v šovu Gostilna išče šefa, v kateri je sicer slavil Valerio Lutman, je svojevrsten zmagovalec. Poleg tega, da si mnogi Slovenci želijo poskusiti njegove kreacije, ima za seboj še eno veliko zmago – shujšal je 60 kilogramov!

Anketa

Arhiv

Imate svoj domač seks posnetek?

seks posnetek
Odkrili najdaljšo reko v vesolju - 2

Odkrili so najdaljšo reko v vesolju

U.K.
17. december 2012, 08:29
2
Velikost pisave:

Na Saturnovi največji luni so znanstveniki odkrili miniaturno različico reke Nil, ki teče do velikega jezera. Gre za najdaljšo do sedaj odkrito reko zunaj našega planeta.

Luna Titan ima večja jezera in je edino nebesno telo v našem osončju (poleg Zemlje), za katero vemo, da ima cikel tekočin na površju. Vendar ne gre za tekočo vodo in najverjetneje tekočine sestavljata metan ter etan. Zanimivo je tudi, da je po obliki videti podobno kot reka Nil.

Odkrili najdaljšo reko v vesolju - 3
(Foto: NASA)

Reka, ki so jo odkrili v okviru misije Cassini Solstice, je dolga približno 400 kilometrov in je dokaz, da reke na Titanu tečejo, saj se nahajajo v posebnih kanalih, ki so jih izdolble.

Cassini je že pred tem odkril orjaška jezera na Titanu, zaznal pa je tudi dež, ki je najverjetneje iz metana. To pomeni, da je Titan izjemno kompleksen in zanimiv svet, poln kemijskih elementov. Leta 2005 je na luni pristala sonda Huygens v okviru misije Cassini, kakšnih drugih misij pa žal za zdaj ni pričakovati.

Odkrili najdaljšo reko v vesolju - 1
(Foto: NASA)

Titan bo zelo težko raziskati, a ker obstaja možnost, da bi bilo na njem življenje (ima namreč osnovne kemijske elemente za nastanek življenja), je za raziskavo zelo zanimiv. Ne nazadnje bi se potencialna živa bitja lahko razvila v tekočem metanu namesto v vodi.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasov 7
Komentarjev: 2
SBR 17.12.2012 14:32:57
in kdo je rekel da življenje obstaja samo iz teh osnovnih kemijskih elementov iz katerih smo sestavljeni mi?;)
Alex Vnučec 17.12.2012 21:05:39
pomojem so živa bitja tut na drugem planetu.. lahko da imajo na kompu že 4D 24ur na spletu
Več komentarjev