Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
brazilski predsednik in njegova žena

Neverjetno: predsednik države zapustil svojo rezidenco zaradi duhov!

STA/Ma.K.
15. marec 2017, 16:44
5
Velikost pisave:

Brazilski predsednik Michel Temer je dejal, da so ga duhovi in slabe vibracije pregnale z njegove razkošne uradne rezidence v Brasiliji, so v soboto poročali brazilski mediji. Temer je prejšnji teden presenetil opazovalce brazilske politike, ko se je odločil preseliti v manjšo stavbo, ki je sicer namenjena podpredsedniku.

Brazilski predsednik Michel Temer se je s svojo ženo Marcelo, nekdanjo lepotno kraljico, in sedemletnim sinom raje preselil v manjšo rezidenco, ki se nahaja v bližini palače Alvorada, uradne predsedniške rezidence, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Alvorada
Alvorada - rezidenca brazilskega predsednika (Foto: Wikipedia)

Alvorado, ki pomeni zora, je zasnoval brazilski arhitekt Oscar Niemeyer, eden glavnih svetovnih modernističnih arhitektov. Palačo pa odlikuje velik bazen, nogometno igrišče, kapela in velik travnik.

Vendar je prostorna modernistična palača s steklenimi stenami za 76-letnega Temerja in njegovo 33-letno soprogo preveč strašljiva.

Alvorada
Alvorada - rezidenca brazilskega predsednika (Foto: Wikipedia)

"Tam je bilo nekaj čudnega. Že od prve noči nisem mogel spati. Ni bilo dobre energije," je dejal Temer in dodal, da je podobno čutila njegova soproga. Palača pa bila všeč le njunemu sinu, ki je tekal gor in dol.

"Začela sva se celo spraševati, če so morda tu duhovi," je še dejal Temer.

Temerjeva soproga naj bi v hišo povabila celo duhovnika, da izžene zle duhove, vendar ni pomagalo. Zato se je družina preselila v manjšo palačo Jaburu, ki se prav tako precej razkošno bohoti tik ob jezeru Paranoa. Tudi to palačo je zasnoval Niemeyer.

Temer svoj "novi" dom dobro pozna, saj je tu živel že kot podpredsednik, ko je bila na vrhu države še Dilma Rousseff, ki so jo lani odstavili. Ker je Temer prevzel predsedniške obveznosti, nihče pa ni zasedel njegovega nekdanjega mesta, je podpredsedniška palača ostala prazna, zato si jo je Temer lahko izbral za svojo rezidenco.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 5
 
Bofur 18.03.2017 17:58:42
Ni kaj, najlepša prva dama na svetu, za njo pa se lahko še naše gore list Melanija skrije. Ko se ne dvigne, je pa lahko izgovor tudi duh :))
 
_endrug 17.03.2017 07:54:37
Glede na ženo, je verjetno ta duh iz mesa in kosti...
 
BURGA 16.03.2017 19:35:09
Kaj naredi vera iz človeka.
 
luckysss 16.03.2017 14:23:26
"Dec ne more" pravi Šifrerjev Andrej...Mogoče bo pomagala sprememba okolja..
 
PSIHOTERAPEVT 16.03.2017 10:55:23
mamila
Več komentarjev