Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Sodnik

Ne delajte neumnosti med nogometnim prvenstvom

U.K. / U.K.
10. julij 2018, 13:22
0
Velikost pisave:

Nedavna študija je pokazala, da imate veliko večje možnosti, da boste kaznovani precej huje.

To seveda velja za prekrške zaradi katerih bi morali pred sodnika, ki sam določi višino kazni, pa naj bo denarna ali zaporna. Razlog pa je pravzaprav preprost. Študija, ki sta jo izvedla ekonomista iz univerze v Louisiani Ozkan Eren in Naci Mocan, je namreč pokazala, da sodniki ‘prekrškarje’ kaznujejo ostreje, če je tekmo nepričakovano izgubila njihova najljubša ekipa. To seveda ne velja le za nogomet ampak tudi za vse ostale športe. Tako bi v primeru, da Hrvaška izgubi prihajajočo polfinalno tekmo (ali kasneje finale), bili zaradi kakšne neumnosti, ki bi jo storili pri naših južnih sosedih, kaznovani huje, kot če bodo Hrvati svetovni prvaki.  

Primerjava podatkov je pokazala, da so sodniki na splošno dajali daljše zaporne kazni in višje denarne, če je njihova najljubša ekipa izgubila tekmo. Na žalost pa zmage po drugi strani, niso nikomur pomagale do nižje kazni. Višina zapornih kazni naj bi se povečala v povprečju za približno osem odstotkov.   

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 0
Več komentarjev