Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Najboljša božična pesem - 2

Najboljša božična pesem?

U.K.
19. december 2012, 08:17
2
Velikost pisave:

Pred petindvajsetimi leti je izšla božična pesem, ki še danes velja za eno najbolj kultnih in najbolj poslušanih vseh časov. In ne, ni Last Christmas.

Niti avtorji sami ne vedo ali nočejo prav povedati, kako točno je nastala pesem Fairytale of New York, ki so jo napisali fantje skupine The Pogues. Po eni teoriji naj bi jih izzval njihov producent, češ da niso sposobni napisati božične pesmi, oni pa so odgovorili z eno najbolj kultnih klasik vseh časov.

Najboljša božična pesem - 1
(Foto: Wikimedia)

Pesem naredi nekaj posebnega predvsem besedilo, saj ne gre za neko idilično božično pesem, ki bi govorila samo o pozitivnih stvareh. Pravzaprav govori o izgubljeni mladosti in uničenih sanjah, konec pa je pravzaprav odprt za vse možne interpretacije. Mnogi imajo pesem za antibožično, kar ji da neki poseben pridih.

″Nenehno sem popravljal besedilo, saj smo se vsi zavedali, da sprva ni bilo dobro,″ je dejal pevec Shane MacGowan. ″Gre za najbolj zapleteno pesem, s katero sem se ukvarjal, a njena lepota je v tem, da zveni izjemno preprosto.″

K sodelovanju so nato povabili, žal zdaj že preminulo, Kirsty MacColl in poteza se je odlično obrestovala. Shane je v enem od intervjujev opisal, da je Kirsty sprejela pesem kot svojo, kar da njenemu petju poseben pečat.

Videospot so posneli v New Yorku in zanimiva je scena, ko MacGowana aretira policist, ki si ga sprva ni upal prijeti bolj grobo. Shane naj bi mu naenkrat rekel, da ga mora dobro pretepsti in ga vreči v ječo, da bodo na toplem. Policist/igralec je ubogal in sceno so uspeli zaključiti.

″Pesem je človeška. Nekaj podobnega smo vsi doživeli. Vsi smo imeli sanje in konflikte, a vedno obstaja nekaj, kar nas združi, in upam, da bo zmeraj tako,″ je dejal James Fearnley, eden od avtorjev pesmi. In prav to je tisto, kar naredi Fairytale in New York za nekaj posebnega.


 

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,5
glasov 8
Komentarjev: 2
SERAPHIM 19.12.2012 20:04:09
zakon. legende. neponovljivo:!! vedno jo rad slisim
orome 19.12.2012 09:41:50
Hahah :D Shane je biu itak non stop pijan :D Drgač pa pesm je huda... ku use od the Pouges !
Več komentarjev