Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Obupan moški

Tudi moški trpimo za tem!

N. R.
30. marec 2016, 08:45
1
Velikost pisave:

Niso samo matere tiste, ki trpijo za poporodno depresijo. Ameriški strokovnjaki so namreč ugotovili, da za njo trpi vsak deseti moški, ki je postal oče.

Pozitivni vplivi očeta na otrokovo življenje

Raziskovalna ekipa, ki so jo izvedli na medicinski fakulteti Eastern Virginia v Norfolku, avtorja pa sta James Paulson in Sharnail Bazemore, je zbrala podatke kar 43 raziskav. V njih je bilo zabeleženih kar 28.000 depresij pri očetih od prvega tromesečja ženine nosečnosti pa do prvega leta otrokove starosti.

Deset odstotkov teh očetov zapade v depresijo tik pred rojstvom ali takoj po rojstvu otroka, približno pet odstotkov očetov pa zboli v prvem letu otrokove starosti.

Avtorja raziskave Paulson in  Bazemore menita, da depresija pri očetih predstavlja velik problem v javnem zdravstvu.

Po njihovih podatkih skoraj 30 odstotkov žensk trpi za poporodno depresijo, ker pa se o tem govori, imajo ženske na voljo veliko pomoči.

Očetje, ki trpijo za poporodno depresijo, pa se morajo velikokrat kar sami znajti v tej neprijetni situaciji.

Raziskava je tudi pokazala, da je najbolj občutljivo obdobje za mamo in očeta, da bi trpela za poporodno depresijo, med tretjim in šestim mesecem otrokove starosti.
 

Oče
(Foto: iStockphoto)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 1
ni_mi_vse_eno 30.03.2016 10:26:44
Moški trpimo bolj zato, ker žene v tistem času ne morejo. :)
Več komentarjev