Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
škatla

Kaj so našli na obali v ZDA?

Ob celotni zahodni obali se pojavljajo kovinske škatle

S.R.
09. februar 2012, 16:03
125
Velikost pisave:

V obalnem mestu Bray's Point v ameriški zvezni državi Oregon se že vse od 6. februarja popoldne na obali pojavljajo skrivnostne črne škatle, ki jih niti s poltovornjaki s pogonom na vsa štiri kolesa ne morejo premakniti, poleg tega pa iz njih prihaja čudno brnenje.

Kmalu so nenavadne črne škatle opazili tudi na plažah drugih držav ob zahodni obali ZDA. 8. februarja pozno popoldne je Bill Hanshumaker, strokovnjak za morsko znanost, v intervjuju za lokalni časopis lahko povedal le, da ''ne ve'', kaj so te škatle. Bill, ki se sicer lahko pohvali tudi z doktoratom, je svetoval le nadzor nad škatlami, ki so se do osmega februarja že začele množiti po celotni zahodni obali kot gobe po dežju. Fotografija, ki jo lahko vidite, je bila posneta 8. februarja popoldne v kraju Bray's Point, po celotni zahodni obali pa naj bi bilo že več ducatov škatel.

srkivnostne škatle - 2
Nihče ne ve, od kod so prišle nenavadne škatle. (Foto: Disturbingnews)

Na dan so kmalu prišle informacije, da je britanska vlada podobne kovinske škatle fotografirala že v 90. letih ob obali Šrilanke. Tam naj bi jih po nekaterih podatkih opazili tudi v letih 2004 in 2005. Vse skupaj so sicer razkrili skrivni dokumenti britanske vlade, s katerih so nedavno umaknili oznako zaupno. V njih so zapisana tudi poročila o neznanih letečih predmetih, ki so jih civilisti in vojska opazili večkrat, vse od 50. let prejšnjega stoletja naprej. Kot omenjeno v teh poročilih najdemo tudi omembe škatel na Šrilanki, ki so na las podobne tistim na zahodni obali ZDA. Zaradi nedavne hude nevihte na Tihem oceanu pa ljudje po besedah lokalnega kluba opazovalcev NLP-jev Errola škatle bolj ali manj ignorirajo, le sem in tja jim namenijo kakšno vrstico v časopisih. Errol pa hitro doda še, da je takšno ignoriranje pravzaprav dobrodošlo, saj ob hudi medijski pozornosti takšna in drugačna opažanja NLP-jev ali nenavadnih kovinskih škatel slej ko prej pritegnejo pozornost različnih vladnih ali akademskih ustanov. Med slednje na primer spada tudi Morski znanstveni center Hatfield v Newportu (Hatfield Marine Science Center), ki je sicer del Univerze v Oregonu (OSU – Oregon State University) . Za center dela tudi zgoraj omenjeni doktor Bill Hanshumaker. Slednji sicer ne ve, od kod bi lahko te škatle prišle, a jih s svojimi strokovnjaki budno spremlja. Poleg tega pa je medijem povedal, da so glede škatel izdali opozorilo in da jih podrobno preučujejo. Škatle so predstavniki centra iz Hatfielda sicer takoj podrobno pregledali in poskusili poiskati kakršne koli oznake, saj so menili, da bi lahko prišle iz Japonske kot posledica potresa in cunamija. Errol pravi, da na njih ni prav nobenih oznak, njihov pojav pa sovpada s ''povečanim številom opažanj NLP-jev v okolici''. Primerjava s škatlami s Šrilanke sicer še ni mogoča, saj fotografije le-teh za razliko od poročil še vedno nosijo oznako zaupno. Obstaja pa mnogo poročil, opisov in skic letečih krožnikov, ki naj bi po besedah očividcev sovpadali s pojavom škatel.
Po besedah tistih, ki so te škatle videli v živo, so slednje visoke okoli 50 centimetrov, sicer pa gre za popolne kvadrate s stranico približno 150 centimetrov. Zakopane so globoko v pesek in nimajo nobenih očitnih odprtin. Poleg tega jih nikakor ne morejo premakniti, iz njih pa prihaja čudno brnenje.
Glede na to, da podrobnih podatkov o teh nenavadnih kovinskih škatlah ni, poleg tega pa nekatere priče poročajo o čudnem zvoku, ki naj bi prihajal iz njih, najbrž še nekaj časa (če sploh kdaj) ne bo jasno, za kaj pravzaprav gre pri vsem skupaj. Gre res za objekte zunajzemeljskega izvora ali le za škatle, v katerih tihotapci prevažajo droge?

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,1
glasov 22
Komentarjev: 125
bisar 01.09.2013 22:36:34
to so jederski odpatki... z ovojom iz svinca.... zunaj pa pločevina... matali pa so jih amer... iz jederskih podmornic... ko jih pa nikajo kam skladiščet.... vse imajo že polno...
 
Blue30 14.03.2012 22:38:47
Kaj je zdaj s tem?
Veng 04.03.2012 19:16:57
O wow folk je pa totalno butast... ''Neverjetno nenavadno brnenje'' je samo šum morja... Neverjetne in mistične ''škatle'' pa so pošiljka briketov za pse iz kitajske...
Yugoslavia1992 12.02.2012 16:09:51
možno pa je da so res izvenzemelskega izvora....
tonabalona 10.02.2012 19:16:34
HI,HI,HI e.t. si vozi opeko za vikend
Ferdo Crni 10.02.2012 10:15:02
Ni samo to. Tele "najdbe" se ujemajo z napovedjo prihoda ogromne količine odpadkov po japonskem cunamiju, ki naj bi dosegle kalifornijo in... glej ga zlomka... oregon.
hotchilipoper 10.02.2012 09:33:38
da bi lahko prišle iz Japonske kot posledica potresa in cunamija. Errol pravi, da na njih ni prav nobenih oznak,
Poleg tega jih nikakor ne morejo premakniti

Kaj zdej-prišle so iz japonske a premaknit jih pa ne morejo
 
ArabiaTerra 10.02.2012 09:16:28
verjetno gre za običajne Pandorine skrinjice..
 
cupaslo 10.02.2012 09:08:52
mene pa zanima zakaj so tak slabe slike ce smo s tehnologijo na vrhuncu:D
Bigpro 10.02.2012 09:46:35
to se tudi jaz sprašujem:)
 
Bobenček 10.02.2012 09:01:53
24.ur mene zanima, od kot vam take ideje? :D
tejkoooooooooooo 25.02.2012 23:46:32
sj ves domislija
Več komentarjev