strip62
strip62

Kofein

Arhiv
Damijan Merlak

Spoznajte Slovenca, ki služi milijone!

Damijan Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem bitcoin borzo Bitstamp ustanovil sredi leta 2011, ko je bil en bitni kovanec vreden slabih pet ameriških dolarjev. Danes je ta vreden okoli 800 dolarjev, njuna borza pa je med največjimi na svetu - njen mesečni promet znaša okoli 250 milijonov dolarjev, kar je petkratnik prometa na Ljubljanski borzi.

Anketa

Arhiv

Kje ste spoznali svojo boljšo polovico?

zmenek
Drama v zraku

Drama v zraku

M.J.
26. marec 2012, 11:32
2
Velikost pisave:

Nesrečni najstniki so kar pet ur viseli v košari balona in sicer na električnem daljnovodu, po katerem teče 132.000 voltov napetosti.

Fotografijo je posnel naključni očividec. Ta pa prikazuje balon zapleten v kable, okoli njega pa švigajo iskre in celo manjše eksplozije. Reševalne ekipe so kmalu po 6. uri zvečer prejele klic na pomoč, nesrečniki pa so trdna tla pod nogami začutili približno 5 ur kasneje. Pilotu balona Adamu Griffithsu, 19-letniku iz Rushdena, je v drugem balonu sledil njegov oče Martin, ki je po nesreči dejal: ''Izgledalo je grozno. Nesreča se je zgodila zaradi vetrnega sunka, medtem ko je Adam želel pristati.'' Med nesrečo je bilo v zraku 6 balonov, vendar nobeden izmed njih ni imel nesreče

Drama v zraku
(Foto: Zajem zaslonske slike )

Nesreča se je zgodila blizu Bozeata v Northantsu, nesrečnike pa so rešili po tem, ko so iz elektro podjetja sporočili, da daljnovod ni več pod napetostjo. Inšpektor Carl Sturman je po nesreči dejal: '' Trije ljudje v balonu so prejeli manjše opekline, vendar na srečo nihče izmed njih ni potreboval bolnišnične oskrbe.

Poglejte si tudi posnetek nesrečnega avtobusa, ki je treščil v steno.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,0
glasovi 4
Komentarjev: 2
Samos75 26.03.2012 12:59:46
5-6 ur za vse skupaj, ...nemogoče.
kujlek 04.08.2012 10:42:16
Tjah, prej ko se gospodje z elektro podjetja zedinijo, da bodo izklopili napetost na daljnovodu....
Več komentarjev