Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Mačka

Dokaz, da živali zaznajo potrese?  

U.K.
10. julij 2018, 09:23
1
Velikost pisave:

Iz Japonske je prišel neverjeten videoposnetek, ki številnim predstavlja dokaz, da živali lahko zaznajo naravne katastrofe. 

V primerjavi z ljudmi imajo številne živali tako rekoč super moči, če vse skupaj malce posplošimo. Tako recimo večina sesalcev ljudi prekaša v vohu, sluhu, moči (glede na telesno maso) in tako naprej. Netopirji in nekateri delfini imajo "vgrajene" sonarje … Pravzaprav bi lahko naštevali skoraj v neskončnost. Že dlje časa pa znanstveniki proučujejo vedenje živali pred naravnimi katastrofami. Čeprav gre za zdaj le za teorije, obstaja vse več dokazov, da številne živali vedo, da se bo zgodilo nekaj hudega. To  potrjuje tudi posnetek mačk v zavetišču v Osaki. Živali so očitno zaslutile, da bo potres, še preden se je zgradba začela tresti. Sicer so se živali začele odzivati le nekaj trenutkov prej, a očitno je, da so bile živali precej vznemirjene. Ali lahko posnetek vzamemo kot dokaz, je stvar strokovnjakov, a gre vsekakor za izjemno zanimiv video.  

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 1
 
RamzesII 10.07.2018 10:17:51
Dajte no, dokazov in pričevanj je malo morje. Na Japonskem imajo marsikje določeno ribo, ne spomnim se imena, v akvariju. Jasno je, da živali zaznajo prihajajoči potres in druge naravne katastrofe. Dokazano je že kako zaznajo, od subtilnega čuta, do magnetno-energijskih sprememb v zraku, ki pojavijo pred potresom, določene svetlobne anomalije lahko opazi celo človek. To zmorejo celo nekateri ljudje, na določen način. Ljudem je pač zaradi manka zanja (krivda šolskega sistema) in uvida v resnično naravo, je to neverjetno, izražajo nejevero, češ ... pa kaj naj z ljudmi, ki še znake, ki jih sami vidijo, ignorirajo, potem pa jok in stok, takim žal ni pomoči. Praktično se da napovedat marsikaj, ampak človeška narava je po eni strani preveč nevedna, ozke zavesti, po drugi strani pa bi rada preveč natančne podatke, kar v naravi ni mogoče, zaradi preveč spremenljivk, ki se ves čas spreminjajo. Ljudem lahko samo nek okvir dogajanja, če pa tega ne razumejo in znajo izkoristiti, je pa njihov problem, so pa težava posamezniki, običajno del oblasti (položajev vpliva in moči) in določenih interesov, ki v strahu in nerazumnosti naredijo ravno nasprotno, še več škode, ki je posledice odvzema svobodne izbire ljudem. Konec koncev, ni težava pri tistem, ki sporočilo pri naša, pač pa pri tistih, ki ga prejemajo, ki jim je namenjeno, saj ga žal ne razumejo in ne doumejo, kot bi ga morali, vodi jih ego (ki že preveč), ne razum, ki razume možnost izbire v danem okvirju. Nima smisla da se prinašalce sporočila obsoja in zapira, kot so počeli Italijani, ker pravzaprav niso krivi oni, pač pa tisti, ki so jih napak razumeli, doumeli, zahtevali preveč, niso razumeli da je to le določen okvir, ki se do končne faze (napovedanega dogodka) vedno spremeni. Spremenljivke v naravi se vedno spreminjajo, zato rezultati niso vedno takšni kot so bili na neki točki videni, predvideni, in tako napovedni. Od točke opazovanja do točke zaključka dogodka se marsikaj vmes spremeni, na to vpliva tudi zavedanje, vedenje dolečene populacije na dotičen dogodek, recimo potres.
Več komentarjev