Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ločitev

Tega ne smete reči novopečeni mami!

N. K.
21. april 2017, 13:56
1
Velikost pisave:

Dragi moški, novopečeni mami, ki je zelo utrujena, ki sanja posteljo, masažo, topel obrok, oazo miru, nikakor ne smete soliti pameti.

 

Utrujena mama
(Foto: Profimedia)

Zaradi miru v hiši se k izčrpani novopečeni mami ne obračajte s spodnjimi povedmi.

1. Zagotovo je lačen.

Ja, dojenčki jokajo, ko so lačni, ampak to počnejo tudi, ko so zaspani, ko imajo polne pleničke, ko so imajo krče ... Lahko bi naštevali v nedogled, pa še ne bi zajeli vsega. Mogoče lahko tudi vi pomagate in preverite, zakaj dejansko tokrat joka.

2. Moja mama pravi, da bi morala ...

Vaša mama je super vzgojila vas, toda vaš otrok je samo vaš in od vaše partnerice. Če želi vaša partnerica njen nasvet, naj jo sam tudi vpraša, vi se raje ne vmešavajte. Že tako bo dobila tisoč in en nasvet od svoje mame, prijateljic, sosede ...

3. Ali boš šla takšna ven?

Mogoče ni oblečena po najnovejšem trendu, v praznična oblačila, ampak kar v športno majico z madeži in trenirko, toda končno ji je uspelo, da gre z dojenčkom ven. Pripravljena sta po dolgotrajnem procesu, zato ne govorite ničesar. Že sama dovolj dobro ve, da njeni lasje potrebujejo razvajanje v frizerskem salonu, zato ne prilivajte olja na vroč ogenj.

4. Zakaj spet jokaš?

Vprašanje res ni na mestu. Če bi vedela, bi bila težava že rešena, zato modro molčite ali raje radodarno priskočite na pomoč.

5. Res sem se ponoči dobro naspal.

Znano je, da novopečene mame ne spijo v enem kosu ponoči, temveč se ves čas zbujajo, da nahranijo otročka. Zato nikakor ne izrecite, da ste spali več ur in ste popolnoma spočiti, raje s partnerico sočustvujte.

6. Pomil sem ti posodo.

Velika napaka! Pomivate posodo za vaju, vidva sta jo umazala in ne samo ona. Normalno je, da tudi ti kdaj pa kdaj pomiješ posodo. Gospodinjska dela niso samo za ženske. Vedite, da bo imela več časa za vas, če boste tudi vi pospravljali in čistili.

Zehanje
(Foto: Thinkstock)

7. Lahko si srečna, ker jutri ne greš v službo.

No, ja ne bo se imela sanjsko. Zaprta bo v stanovanje, vohala bo pokakne plenice, ukazoval pa ji bo mini dojenček in to bo trajalo in trajalo, dokler bo na porodniškem dopustu. Mislimo, da ne bi želeli zamenjati z njo. Ali pač?

8. Kaj si počela ves dan?

Prišli ste po napornem delovnem dnevu in pričakalo vas je razmetano stanovanje, ona nepočesana in doživeli ste šok. Sprašujete se, kaj je počela ves dan. Lahko vam zaupamo, da ni lenarila, da dejansko zaradi novega družinskega člana sploh ni imela časa. Pravzaprav bo najbolje, da ji daste nekaj minut, da si jih vzame samo zase, da si privošči kopel ali v miru pokliče prijateljico.

9. Tako sem utrujen.

Seveda ste po napornem dnevu utrujeni, a doma vas čakata jokajoč dojenček in razdražljiva partnerica. Toda ni prav, da se uležete na sedežno in gledate televizijo. Oba sta utrujena, kar je razumljivo, toda čez nekaj časa bo za vaju vse to le grenka preteklost.

10. Kdaj bova 'začela z drugim otrokom'?

Nikakor ne vprašajte tega. Počakajte še nekaj časa, da zadiha s polnimi pljuči in se vajino življenje vrne v stare tirnice. Tudi spolnost ne bo na vrhu njenega seznama To mora storiti, zato bodite potrpežljivi.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasovi 3
Komentarjev: 1
 
DeBill 24.04.2017 08:25:18
kakšnbo neumno vprašanje, kdaj bova začela z drugim otrokom. ja pa sej je že v teku, če si jo zmasiral, pocrkljal in se je naspala, ker si prezel večino obveznosti, ker skrbi za skupnega otroka. pol se mamimam vedno "riba".
Več komentarjev