Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Yacht Week Croatia.

Razvrat bogatašev na Hvaru

Ma.K.
11. avgust 2017, 11:28
18
Velikost pisave:

V Dalmaciji v teh dneh beležijo vrhunec poletne sezone, s tem pa tudi vrhunec neskončnih zabav, ki trajajo dan in noč. Med njimi zadnja leta pozornost domače in tujih javnosti najbolj pritegne zabava Yacht Week Croatia. Gre za enotedensko žuranje in popivanje bogate elite s celotne Evrope na luksuznih jahtah in v priljubljenih nočnih klubih.

Na Jadranu se v teh dneh odvija vrhunec poletne sezone, ki ga spremljajo neskončne zabave, med katerimi je najbolj aktualna zagotovo Yacht Week Croatia. Kljub dejstvu, da se domačini vsako leto glasneje pritožujejo zaradi razuzdanih bajno bogatih zabavljačev, ki se, kot pravijo, »samo zapijajo, nato pa cele noči bruhajo«, 24-urna zabava teden dni nima ne konca ne kraja.

@thenashcollection goes to #yachtweekcroatia.

A post shared by Jessica L. Du Bois (@jesdubois) on

Circle Party at Yacht Week Croatia #yachtweekcroatia #hbs2019 #hbsyachtweek2017

A post shared by Nam Phatraprasit (@nampanalee) on

Alkohol teče v potokih

Vse se, kot vsako leto, začne v Carpe Diem na Hvaru. Praviloma zabava traja od sobote do sobote, poteka na dveh progah, po katerih jahte plujejo na sedem lokacij, torej v sedem pristanišč, kjer se zasidrajo, zabave željni pa se z morja preselijo v priljubljene nočne klube. Na tako imenovanem 'plavajočem cirkusu' za bogate tujce – ti samo na Hvaru, ki je zanje sicer samo vmesna postaja, v nekaj urah zapravijo več kot deset tisoč evrov – za alkohol. Vodko pijejo kar iz petlitskih steklenic, z nepreglednimi količinami šampanjca, ki ga ne morejo popiti, pa se polivajo in špricajo med seboj.

#fbf | sunbathe & chill level - expert

A post shared by Amber �ddf5�ddf7 (@ay.loe) on

Kot rečeno, zabava traja en teden, letos bo to od 12. do 19. avgusta, in je razprodana, a kot je zapisano na njihovi spletni strani, se lahko vsi zabave željni vpišejo na čakalno listo in v kolikor kdo od potjenih prijavljenih svojo udeležbo odpove, ga nadomesti prvi s čakalne vrste. V glavnem gre za tuje goste, Hrvatov je na teh zabavah zelo malo. Seveda nič ne mine brez delitve fotografij na družbenih omrežjih. »Da, mladi pijejo. Imajo denar. In nepremišljeno razmetavajo z njim. Važijo se in močno živcirajo lokalno prebivalstvo ter turiste, ki si na dopustu želijo miru. Mladi so, bogati in brez zavor,« piše poročevalec revije GQ, ki se je na Yacht Week napotil potem, ko so ga fascinirale odlične fotografije z družbenih omrežij.

It's a hard yacht life ⛵️☀️�dca6

A post shared by Jenny (@jen_shry) on

Izjemno donosen posel

Tako se začne sedem dni neprekinjene zabave. Gostje teh sedem dni samo pijejo, se kopajo in se zabavajo na otokih, na katerih se jahta zasidra. Kjer koli se zaustavijo, so zanje vnaprej pripravljene posebne zabave, na katerih jih čakajo posebni didžeji in ogromne količine alkohola. Maček se potem zdravi pozneje na ladji, a kmalu je že čas za novo zabavo – in tako sedem dni v kosu. Vsaka ladja ima svojega skiperja in če si potniki to želijo (večina si jih to lahko privošči), imajo lahko tudi zasebnega kuharja ter hosteso, ki skrbi za postrežbo ter čistočo ladje.

Je pa tako rajanje tudi izjemno donosno: Organizatorji naj bi, kot navaja prej omenjeni medij, samo preteklo leto s sedemdnevnim aranžmajem zaslužili milijon dolarjev čistega dobička

The Yacht Week - After Movie 2017 (Croatia | Ultra) is finally here! Full link in bio.

A post shared by Justin Lang (@langer_danger) on

maybe i'll make this my new LinkedIn picture. #stolethatflagfromanotherboat �dde7�ddf7

A post shared by Julia Kaled (@juliakaled) on

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,2
glasov 12
Komentarjev: 18
Ferdo Crni 17.08.2017 07:06:26
Spet eden izmed hrvaških mentalnih prispevkov - oni bi najraje da turisti samo denar pošljejo in da kar doma ostanejo.
 
rki17 16.08.2017 18:08:00
Ta ki je pisal ta članek se naj rajši malo pozanima... aranžma res traja 1 teden, vendar so le ti čez celotno poletno sezono, tako da ni to ena zabava ampak vsak teden izvedejo isto turo. In podjetje, ki ima v upravljanju yacht week, ima ture po hrvaski, grciji, karibih... tako da je ta dobicek milijon evrov skupek vsega in ne enotedenske zabave. Plus tega sem jadral z njimi in ni totalen razvrat, so pa res dobre zabave :)
 
ecnarf 14.08.2017 18:52:33
na konc pa vsi nažgan zaspijo in ne vejo kaj so poćel
 
mariomandzukic 14.08.2017 17:27:01
americani,australci,brazilci,novo zelandci.,. to je res neverjetno,ena izmed boljsih zurk na svetu.pred 2 letoma smo se srecali z njimi na Hvaru in lahk iz prve roke povem,da se ti ljudje res znajo zabavat.
 
koobrra 14.08.2017 14:53:23
Vsak se zabava po svoje in če nikogar ne ovirajo, če niso nesramni, če ne delajo škode itd., itd., naj se zabavajo in žurajo. Če so preglasni za okolico, pa naj se večkrat zapeljejo stran od obale, pa naj se ga tam "nažgejo" do kraja, hkrati pa naj zapravijo čim več denarja, da bo imela turistična destinacija kjer so, tudi čim več od tega.
TurbinaOdStargaGolfa 14.08.2017 13:27:13
a to se lovače hodijo nastavljat tam, da jih spustijo na ladjo?
LLLEPI 14.08.2017 17:13:32
SE dobro da je na svetu toliko zabitih moskih da vzdrzujejo zenske
JJ.R 14.08.2017 10:41:54
A locite jahto od jadrnice?? :)
VirtualX 14.08.2017 00:01:30
Luksuzne jahte? lol...
mariomandzukic 14.08.2017 17:29:44
luksuzna jahte te stanejo od 20 tisuc eur na tedn pa naprej.
 
adonai 13.08.2017 22:51:45
Eh dejte no, tole je navadna raja, takle krš od jadrnice najameš za 2.000 Eurov na teden pa si bogataš in se polivaš tamle s pocen šampancom,... res kteri bogataši uau
mariomandzukic 14.08.2017 17:28:58
ni res.okol 1500 eur stane na osebo tedn dni aranzmaja.tle se ne gre sam za jadrnico ampak za cel program.
 
RamzesII 13.08.2017 16:25:18
Od teh pa noben ne pade v morje, če pa bi, bi ga iskali brez prekinitve.
Več komentarjev