Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

vroča zabava

Orgije v Silicijevi dolini?

Ma.K.
12. januar 2018, 13:10
13
Velikost pisave:

Silicijeva dolina velja za meko sodobne tehnologije, modernega podjetnišva in globalnega napredka. A kot vsaka druga stvar na svetu, naj bi tudi ta v svojem bistvu skrivala nekaj plati, na katere ne gre biti ravno ponosen. Mednje naj bi po navedbah Emily Chang sodile tako imenovanje seks zabave, na katerih naj bi se zbirali vodilni predstavniki svetovno znanih družb ter poskušali nadoknaditi tisto, kar so zaradi svoje podjetniške zagnanosti v mladosti zamudili.

Emily Chang, novinarka medijske hiše Bloomberg, se je dve leti posvečala raziskovanju skrivnost sveta visoke tehnologije v Silicijevi dolini. Deli njene knjige Brotopia, v katerih piše o skrivnostih pripadnikov tega sveta, so bili že objavljeni v reviji Vanity Fair in so med širšo javnostjo dvignili nemalo prahu. Za potrebe priprave knjige se je namreč pogovarjala z okoli 20 posameznicami in posamezniki, ki so se udeleževali tako imenovanih seks zabav Silicijeve doline in vsi naj bi si bili enotni – te zabave so edinstvene na več načinov. Udeležencem naj ne bi bilo niti malo nerodno – prav nasprotno, s ponosom naj bi poudarjali borbo proti predsodkom.

Približno enkrat na mesec, v petek ali soboto, naj bi se obrazi tehnoloških frikov iz Silicijeve doline zbirali na zabavah, na katerih se vse vrti okrog seksa in drog. Včasih naj bi bilo njihovo zbirališče luksuzna nepremičnina v Pacific Heightsu v San Franciscu, pogosto pa naj bi se dobili tudi v neki vili na obrobjih Athertona ali Hillsborougha. Ob posebnih priložnostih naj bi gostje celo potovali na sever, do doline Napa, na zasebno plažo v Malibu ali pa na luksuzne jahte, ki plujejo okoli Ibize.

Kraji zabav naj bi se ves čas menjavali, ljudje, ki nanje zahajajo, pa naj bi bili ves čas isti. Nepogrešljiv člen teh zabav naj bi bile po poročanju udeležencev izjemno velike količine droge MDMA, ki naj bi bile najpogosteje na voljo v obliki tablet z logotipom velikih tehnoloških podjetij, s katerimi naj bi poslovneži poudarjali svojo narcisoidnost. Kot da bi šlo za njihove lastne bombone.

Moški je**jo, ženske na***ejo

Preden se začne avantura drogiranja, naj bi zabava potekala precej mirno – s prijetnim druženjem ob pijači. Tako je tisti, ki prvič obišče tako zabavo, povsem šokiran, ko se situacija v nekem trenutku povsem spremeni. Naenkrat je povsod mogoče videti slečene ljudi, ki seksajo – nekateri v dvoje, mnogi v troje. Na te zabave naj bi zahajali tudi pari, ker so svobodne zveze in odprta razmerja pogosto del njihovega liberalnega mišljenja, ki ga tako zelo izpostavljajo. Organizatorji teh zabav naj bi vedno pazili, da je na zabavi vsaj dvakrat več žensk kot moških ter s tem poskrbeli za uresničitev fantazij prav vsakega bistroumneža. Na teh zabavah naj bi se razblinila splošno znana slika tehnoloških zanesenjakov, ki ostajajo devičniki precej dalj časa kot njihovi vrstniki.

In ne samo to: ta svet naj ne bi bil niti malo prijazen do žensk v tehnoloških industriji. Te naj se namreč ne bi udeleževale tovrstnih zabav, ker bi s tem lahko izgubile svoj status in spoštovanje, ki so si ga pridobile med sodelavci. Moški s prihodom na zabavo v nasprotju nimajo kaj izgubiti. Pravzaprav naj bi na tovrstnih zabavah med seksom in drogiranjem celo pogosto sklepali posle. »Moški je**jo, ženske na***ejo,« je v svojih zapisih ostra Changova. Ironično je, da je bila ena teh zabav organizirana samo teden dni po obtožbah o domnevnem spolnem nadlegovanju soustanovitelja družbe Binary Capital Justina Caldbecka. »Bilo je sredi škandala, a zdi se, da nihče ni bil zaskrbljen zaradi težkih besed javnosti,« je Emily Chang povedala udeleženka te zabave, ki je želela ostati anonimna.

Happy iPhone X day from the new Steve Jobs Theater

A post shared by Emily Chang (@emilychangtv) on

Pred očmi žene je želel 'podreti' drugo

Omenjena udeleženka naj bi se na tej zabavi znašla na tleh z dvema paroma, med katerima sta bila tudi eden izmed znanih podjetnikov ter njegova soproga. Tla dnevne sobe so bila prekrita z belimi krznenimi in plišastimi odejami ter blazinami in bolj kot se je nočilo, bolj so se začeli ljudje sproščati in se dotikati. Eden od gostov, ki je bil našemljen v zajca, ji je ponudil nekakšen prašek in ji dejali, da se bo po njem »počutila bolje in si bo želela dotikov«.

Popila ga je in njeno zavračanje je izginilo. Lastnik enega od visokotehnoloških podjetij jo je poljubil, ona pa ga je vprašala, kje je njegova žena, saj je vedela, da je z njim na zabavi. Pokazal je na njo, ki je stala ob strani in mu namignila, očitno v znak odobravanja tega, kar se je napotil narediti. »Odšla sem v drugi del hiše, on pa mi je sledil. Rekla sem mu, da bodo ljudje govorili o njegovem dejanju, on pa mi je odvrnil, da tako ali tako vsi, ki ga poznajo, vedo, kaj počne, za tiste, ki ga ne poznajo, pa ga ne briga. Nisem se več počutila udobno, zato sem zapustila zabavo. To, kar je narobe s temi zabavami, je dejstvo, da jim vladata moč in denar. To je zloraba moči. Nikoli več ne bi šla na take zabave,« je priča povedala Changovi.

Pozneje je spoznala, da je 'podiranje' žensk na tovrstnih srečanjih povsem običajno, kot ji je pojasnila prijateljica, ki je redno zahajala na te zabave. Pravzaprav naj bi bila dotikanje in seks obvezna dela srečanj, zato bi ženske, ki pridejo na te zabave, morale vedeti, kaj se od njih pričakuje. »Če ne želite sodelovati, ne pridite,« naj bi dejal eden izmed pogostih udeležencev, ki ga je Changova v svoji knjigi poimenovala Podjetnik X, svetovni popotnik.

專門報答矽谷消息的著名彭博記者Emily Chang新書《Brotopia: Breaking Up the Boys' Club of Silicon Valley》發售在即,而她在書中更大爆矽谷中不為人知的秘密。 書中其中一部分集中報道矽谷大人物之間的「 秘密」性愛派對。雖然這種活動性質屬於秘密,但Chang指出其實已經是全矽谷的公開秘密。派對除了充滿著各式各樣的性愛活動外,毒品如俗稱Molly的MDMA等都充斥會場。一些藥丸的形狀更故意造得與科技公司商標相似。 Chang透露,參加派對的包括創投基金的投資家、公司創辦人及為外界所尊敬的企業家。至於地點則每次不同,從美國芝加哥到西班牙小島都有。參加者亦包括了科技界中的重量級人物。由於這些人物在業界地位舉足輕重,「 受邀」的女性亦陷入了兩難。根據Chang於書中描述,選擇參加派對的女性都「 別妄想自己開辦公司或獲得任何人投資」,但選擇不現身的女性亦會沒法獲得任何人的投資。無論去或不去,有幸「 受邀」的女性都不會落得好下場。 除了報道秘密性愛派對之外,《Brotopia》亦集中報道了矽谷中惡名昭彰的性別歧視文化及大人物之間以兄弟相稱的「 好兄弟文化」(Bro culture)。書中亦抨擊指,矽谷中亦被性騷擾所支配。縱然過往曾有數宗性騷擾事件被揭發,但亦只是冰山一角。 -------------------------------------------------- Follow @businessfocus.presslogic Facebook: PressLogic BusinessFocus 訂閱PressLogic BusinessFocus YouTube 頻道 如果你對初創、商業及科技界有所見解,敬請投稿至businessfocus@presslogic.com #emilychang #brotopia

A post shared by BusinessFocus (@businessfocus.presslogic) on

Trojček je obvezen

Ti moški samih sebe ne dojemajo nujno kot plenilci, temveč v ogledalu vidijo posameznike, ki rušijo običajne družbene norme in meje. »To je tisto, kar nam omogoča, da smo inovativni in kreativni v svojih poslih. Na krilih tega lahko izboljšujemo svet s svojimi idejami,« naj bi dejal Podjetnik X in pisateljici pojasnil, da se od žensk, ki pridejo na te zabave, najpogosteje pričakuje, da sodelujejo v trojčkih, ki jih sestavljata dve ženski in en moški. O biseksualnosti moških naj v tem svetu namreč ne bi bilo govora.

V splošnji javnosti je pogosta tudi teza, da je Silicijeva dolina polna žensk, ki se poskušajo bogato poročiti, a vprašanje je, koliko pripadnic nežnejšega spola je dejansko tam s tovrstnimi nameni. Podjetnik X je dejal, da je na zabavah, ki jim vladata seks ter droge, obkrožen s pokvarjenimi ženskami, ki za denar naredijo vsi. Kljub temu svojih dejanj ne enači s prostitucijo.

»To so neumnosti,« pa naj bi na njegove trditve odgovora mlada podjetnica Ava, ki je hodila že z več moškimi iz te tako imenovane tehnološke elite. Pojasnila je, kako so v tem svetu moški tisti, ki so polni kompleksov in so obsedeni z razkazovanjem svojega bogastva in privilegijev. Prav tako je prepričana, da vsi želijo živeti kot Volk z Wall Streeta. Pravzaprav naj bi bili prepričani, da so močnejši in boljši od bankirskih mogotcev, je poudarila Ava. No, ne glede na vse, verjamemo, da moškim v Silicijevi dolini ni hudega: še posebej, če so obdani z 'dejavniki' navdiha in kreativnosti.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,1
glasov 9
Komentarjev: 13
 
dadinho10 16.01.2018 09:58:26
pogovarjala z okoli 20 posameznicami in posamezniki, ki so se udeleževali tako imenovanih seks zabav Silicijeve doline in vsi naj bi si bili enotni – te zabave so edinstvene na več načinov. Udeležencem naj ne bi bilo niti malo nerodno – prav nasprotno, s ponosom naj bi poudarjali borbo proti predsodkom..... da povzamem.. v cem je tezava_? ce se vsi z veseljem udelezujejo zabav...... zakaj potem neki predsodki o tem, da moski jjj. zenske pa naj......? dajmo se nehati slepiti...o teh kvazi posilstvih, o teh izkoriscanjih... ce imas moznost priti ali ne, sprejeti ali ne, pac reces....ce zaradi tega ostanes brez sluzbe, oz jo dobi druga, ki je pac dala, je to drugi problem, ne pa problem posiltstva..... tudi droge se jemljejo prostovoljno...... problem je, ker tudi zenskam pase poceti to kar pocnejo, iz pac neke koristi...bodisi seksualne fantazije, bodisi boljse sluzbe, vecje place ali sponzoriranja..... za prazen nic ne gredo tja.
idiu3krasne 15.01.2018 16:57:23
kje so orgije...nič ne vidim...sem mel že robce perajt pa glide kremo tudi...kako zdaj...
borigi 15.01.2018 11:22:21
se je ona tudi udeležila takšne zabave ali samo nekaj na pamet piše?
DeBill 15.01.2018 14:13:19
če se je in je vedela kaj je tam je pač whoe
SEJBOBOL 15.01.2018 18:16:21
Če se ni naj bo raje tiho se strinjam ... Že star pregovor pravi več k jih ve več verzi potem obstaja .....
klosar. 15.01.2018 09:10:19
Glede na število (((kljukastih noskov))) tam, to ni nepričakovano. Vemo kdo danes v zahodnem svetu najbolj forsira dekadenco pod krinko svobode izražanja.
biggbrader 13.01.2018 13:30:45
Slovenski LGTB protestira, ker to pa res ni po njihovemu zgledu ?!
 
tony_abcde@yahoo.com 13.01.2018 10:35:58
"Podjetnik X je dejal, da je na zabavah, ki jim vladata seks ter droge, obkrožen s pokvarjenimi ženskami, ki za denar naredijo vse." Njemu je to jasno in ve, da je to samo potrošna roba. Nič spornega.
 
kekče 13.01.2018 10:15:45
Kkšne debele zihr ni tm..Uglavnm same sponzoruše ki iščejo svoj ulou..sej za kej druzga itak niso k pa za podrt .
 
el capitan 1 13.01.2018 09:50:35
Sploh ne vem kaj bi tule bilo sporno. Vsi pocnejo vse z splosnim odobravanjem in sporazumno. Nihce ni prevaran in posiljen, saj je udelezba prostovoljna.Odlicno brati kot zanimivost in morda bi si 99% ljudi zelelo enako. Tisti en procent je pa hinavski ali pa svetohlinski. Pika!
007blond 15.01.2018 17:45:47
točno tako
 
fantasy111 13.01.2018 08:49:12
A so tisti že nazaj s seks otoka - s prostitutkami? Me zanima kako so se mel..
bb5a 13.01.2018 08:27:08
Spet lov na čarovnice?
Več komentarjev