Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Seks v postelji

Ojoj! Kdo ju je zalotil med seksom ...

N. R.
09. februar 2018, 13:16
11
Velikost pisave:

Si predstavljate, da vas med seksom zaloti otrok? Ta 'mala nezgoda' je lahko za otroka travmatična izkušnja s posledicami. Zelo pomembno je, kako se boste odzvali, če vas bo otrok zalotil. Najbolj primerno je, da se z njim takoj pogovorite.

seks
(Foto: iStockphoto)

Ne glede na to, kako spretno se boste skrivali, vedno ostaja možnost, da vas otrok preseneti med spolnim odnosom s partnerjem. Pomemben pa je način, na katerega se boste odzvali, tako za otroka kot za vaju s partnerjem. Če vas otrok zaloti pri spolnem aktu, si lahko prizor, ki ga vidi, razlaga čisto po svoje. Zato vam ponujamo nekaj predlogov, kako se lahko težave lotite.

Fantje čutijo drugače

Otrok v vsakem obdobju različno doživlja spolnost. Deček se že zgodaj močno naveže na mamo in začne na očeta kmalu gledati kot na nevarnega nasprotnika. Doživlja ga kot nekoga, ki mu "krade" mamino pozornost. V svoji mali glavi se zaveda podobnosti z očetom, a hkrati je nemočen, da bi mu konkuriral. Želi si in hoče popolno mamino pozornost, saj mu ta nudi varnost, hrano in udobje.

Se spomnite dejstev, ki nam jih ponuja Freudova teorija? Fantje so tako zaljubljeni v svojo mamo, da bi se v določenem obdobju z njo najraje poročili. Ravno zato je spolni prizor mame in očeta za njih lahko zelo travmatičen. Vzdihljaji, hitro dihanje, oče na mami so prizori, ki se jih ustraši in si jih lahko razlaga popolnoma narobe. Spolni akt staršev lahko doživi kot nasilje nad mamo, nagonsko misli, da mamo to boli. Zato je prav, da se z otrokom o spolnosti in neljubem dogodku najprej pogovori mama. Otroku mora zagotoviti, da spolnost z očetom nikakor ne vpliva na odnos med njima in da ga ima še vedno rada. Malček mora vedeti, da to, kar počne z očetom, ne boli in da v tem uživata oba. Naj ne pozabi poudariti, da je to, kar je videl, nekaj čisto normalnega.

Oče

Oče naj otroku pove, da ima mamico zelo rad in da to, kar sta počela, pomeni, da se imata še bolj rada. Primerno njegovi starosti otroku razložite spolnost in povejte, da je na tak način izkazovanja ljubezni nastal prav on. Tudi če se vam zdi prezgodaj za pogovor o tej temi, je prav, da jo poskušate načeti takoj po neljubem dogodku.

Kaj pa deklice?

Freudove domneve, da deklice spolnost doživljajo drugače, naj bi potrjevalo dejstvo, da se deklice identificirajo z materjo in "v zvezde kujejo" očeta. Tudi deklice so v določenem obdobju odločene, da se bodo poročile z očetom. Prav tako kot dečkom se jim lahko zdi prizor seksa nasilen in nerazumljiv. Tako deklice kot dečki potrebujejo resen pogovor in smiselno obrazložitev. Zelo pomembno je, da spolni odnos staršev ne doživijo kot nasilje, ampak nekaj, kar počnejo odrasli in je posledica ljubezni.

Mamica in deklica
(Foto: iStockphoto)

Pomoč

Lahko se zgodi, da se bo otrok močno odzval na prizor in ga bo dogodek šokiral. Po pogovoru ga pustite, da stvari sam postavi v svoje varne okvirje. Če pa tega ne bo zmogel, mu pomagajte ali poiščite pomoč.

Pa, seveda – preden se bosta s partnerjem ljubila, ne pozabite zapreti vrat spalnice! 

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,3
glasov 6
Komentarjev: 11
 
123revizor 14.02.2018 09:11:36
Nekoč otroci niso imeli pametnih telefonov in dostopa do neta, pa so gledali/poslušali v živo...ko je npr. živelo v eni sobi po 7-8 ljudi...včasih še dedki in babice...in glej ga hudiča, nobenih travm, še sami so zrasli v zdrave in zrele osebe in imeli svoje otroke.
 
DeBill 12.02.2018 10:51:08
mamo ti ... mali, se bova pol igrala
 
DeBill 12.02.2018 10:50:33
lej sine, bratcu ušesa robim, udej pa mal počak
Frane Šajn 11.02.2018 19:28:09
Pa bi ga poslali k sosedom ta čas naj se tam igra. Ampak jima je otrok verjetno hotel povedat , da tudi pri sosedovih fukajo! evo to je to!
grevid 11.02.2018 22:42:23
hahahahahaha
ni_mi_vse_eno 11.02.2018 18:52:51
Zadnja zmaga - Poiščite pomoč ☺.
 
RektalnaOdprtina 11.02.2018 08:50:16
omg.
 
RamzesII 10.02.2018 12:37:14
No ja, upoštevati gre tudi že obstoječe znanje otroka o tem, ... vseeno mu je treba pojasniti, da ne razlaga okrog, da bodo dobili dojenčka, če viden akt ni bil namenjen temu oz. če nosečnost še ni potrjena. Sicer pa brez tabujev pred otroci, podobno kot bi če videli starša, ali brata ali sestro v adamovem oz. evinem kostimu.
fakin77 10.02.2018 10:13:05
Ko poveš sinu je einfoh, moški imamo samo on off knof, zastopi takoj brez podnapisov. Ženske parabijo takoj Freuda...
PickaKadicka 11.02.2018 18:11:55
Ja, sin verjetno že pri 5-ih letih zastopi, kaj je to in komaj čaka,da vidi starša seksat.
PickaKadicka 11.02.2018 18:14:13
Travnatično ni to, da otrok ne bi vedu, kaj je seks, ali pa da bi ga seks sam po sebi prestrašil, ampak dejstvo, da vidiš starša to počet.
Več komentarjev