Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

pnevmatika

Ženeva 2018: To je revolucionarna pnevmatika

Jan Jordan Frangeš
12. marec 2018, 08:14
0
Velikost pisave:

V Ženevi je potekal 88. avtosejem in nam predstavil veliko novosti. Če ste ljubitelji hitrih, novih, odtrganih in sodobnih avtov, ste si tam zagotovo lahko napasli oči. Vse velike avtomobilske znamke so predstavile najnovejše modele in inovacije, ki bodo spremenile naš pogled na vožnjo.

Avtosalon Ženeva

Nalagam..

Videli smo avte, ki bodo lahko poleteli in naredili ceste nepotrebne. Pokazali so vozila, ki bodo lahko peljala hitreje kot kadarkoli. Ustavili pa smo se tudi pri podjetju, ki bo s svojimi pnevmatikami lajšalo okoljevarstvene probleme. Ustvarilo je namreč pnevmatiko, sestavljeno iz maha, ki vsrkava ogljikov dioksid, ga skozi proces fotosinteze pretvori v kisik in ga potem sprošča v ozračje.

Sešli smo se z industrijskim oblikovalcem tega futurističnega kolesa –Sebastienom Fontainom.  

Pogovarjali pa smo se tudi z Davidom Anckaertom, direktorjem Goodyearovega razvojnega centra v Nemčiji, ki nam je predstavil dostopnejšo inovacijo. Ustvarili so inteligentno pnevmatiko, ki s pomočjo senzorja meri njene življenjske znake. Senzor je povezan z aplikacijo, kjer lahko odčitaš pritisk, temperaturo gume, obrabljenost in vse tehnične podatke o profilu, vrsti pnevmatike in podobno. Več v videoposnetku!

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,7
glasov 7
Komentarjev: 0
Več komentarjev