Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Prva privatna raketa pred izstrelitvijo - 2

Video: 'Kobilica' prinaša revolucijo vesoljskih poletov

A.M.
28. december 2012, 08:26
2
Velikost pisave:

Zasebno podjetje za vesoljske polete 'SpaceX' je uspešno preizkusilo raketo za večkratno uporabo. Bomo v vesolje kmalu poleteli za 'drobiž'?

SpaceX, ki je kot prvo zasebno podjetje uspešno dostavilo tovor na Mednarodno vesoljsko postajo, je pred kratkih uspešno preizkusilo raketo za večkratno uporabo z imenom 'Grasshopper' (kobilica).

Med testom na njihovem izstrelišču v Teksasu so preizkusili navpični vzlet in pristanek prototipa, ki bo omogočil veliko cenejše in bolj pogoste polete v vesolje. 32-metrsko plovilo 'Grasshopper' sestavljata raketa 'Falcon 9' s pogonskim motorjem 'Merlin 1D', ki premore 6.000 kilogramov potiska. Plovilo je po izstrelitvi poletelo na 40 m višine, kjer je lebdelo 29 sekund in nato varno pristalo na izstrelitveni ploščadi.

Ob koncu razvoja načrtujejo uporabo vesoljskih plovil za večkratno uporabo v komercialne namene, plovilo pa naj bi bilo po vrnitvi na Zemljo nared za nov polet v pičlih 24 urah.

 

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasov 7
Komentarjev: 2
gri5zli 28.03.2013 12:31:17
lepo, tako se to dela. S čim manjšimi sredstvi v vesolje.
 
hvonus blokiran hvonus be back 29.12.2012 18:27:06
lepo !
Več komentarjev